Seinäjoen kaupunki

Yrittäjyyden ykköskaupunki lisää pökköä pesään 

Jaa

Seinäjoki neljättä kertaa peräkkäin ykkönen Suomen Yrittäjien kuntabarometrikyselyssä. Laakereille ei jäädä lepäämään. Uudessa kaupunkistrategiassa yrittäjäystävällisyys on keskeinen teema.

Seinäjoki nousi neljättä kertaa peräkkäin suurten kaupunkien ykkössijalle Suomen Yrittäjien keskiviikkona julkaisemassa kuntabarometrikyselyssä.  

Seinäjoen vahvuutta osoitti se, että kaupunki oli ykkönen kaikilla mitatuilla elinkeinopolitiikan osa-alueilla. Niitä ovat kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys, yrityspalvelut, elinkeinopolitiikan asema kunnassa, kunnan hankintapolitiikka, infrastruktuuri, koulutus ja osaaminen.  

Seinäjoen kokonaisarvosana oli 3,62/5. Seuraavaksi tulleen Kuopion 3,28 ja pronssille loikanneen Kotkan 3,15. 

Menestys perustuu Seinäjoella kaupungin, kehitysyhtiö Into Seinäjoen, Seinäjoen yrittäjät ry:n, yritysten ja koulutus- ja kehitysorganisaatioiden pitkäjännitteiseen, tiiviiseen ja luontevaan yhteistyöhön. Kaikilla on selkeä yhteinen maali – yritysten ja alueen menestys. Yritysilmapiirissä ratkaisevaa on myös viestintä. Mitä innokkaammin yritykset kertovat tekemisestään ja mitä enemmän positiivista tekemisen meininkiä jaetaan muillekin, sitä varmemmin into tarttuu ja hyvän kierre kasvaa. 

Yrittäjähengen ja yrittäjäkaupunki-imagon vahvistaminen ovat keskeisesti mukana Seinäjoen kaupungin uudessa strategiassa.  

- Seinäjoen tahtona on 2020-luvulla kohota koko Suomen kasvukeskukseksi. Yrittäjyyden monipuolinen tukeminen ja uusien yritysten houkutteleminen alueelle ovat keskeisiä kasvun ajureita. Haluamme olla yrittäjäystävällinen kaupunki, mieluiten ylittää yrittäjien odotukset kuin tarjota perusvarmaa, Into Seinäjoen toimitusjohtaja Leena Perämäki linjaa. 

Konkreettisesti alueella jo toimivien ja sijoittuvien yritysten palvelemiseksi kaupunki lupaa mm. seuraavia asioita:Vastaamme yritysten palvelupyyntöihin 24 tunnin kuluessa, hyödynnämme kaupungin päätöksenteossa yritysvaikutusten arviointia entistä laajemmin, viestimme hankinnoista avoimesti, ja kehitämme aktiivisesti hankintakalenteria ja erilaisia hankintamuotoja, Perämäki listaa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Seinäjoen kaupunki
Seinäjoen kaupunki
Kirkkokatu 6
60100 Seinäjoki

vaihde 06 416 2111http://seinajoki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Seinäjoen kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme