Yritykset suomalaisen koulujärjestelmän tukena

Jaa

Joukko suomalaisia yrityksiä yhdisti voimansa luodakseen materiaalia suomalaisen perus- ja toisen asteen opetuksen tueksi. AMMATIT TUTUIKSI -sarja esittelee Youtubeen tehtävissä Live-lähetyksissä laajan kattauksen ammatteja.

“Nyt kun koulut ovat koko maassa etäopetuksen piirissä, tarvitaan innovatiivisia uusia oppimisalustoja. Haluamme tarjota opiskelijoille mahdollisuuden päästä kurkistamaan millaista oikea työelämä on. Idea sarjaan lähti Jobillan omien työntekijöiden kotiopetuksessa olevien lasten epätietoisuudesta siitä, mitä he haluavat tehdä isona. Lapset ja nuoret kokivat olevansa kyvyttömiä miettimään tulevaisuuden ammattiaan, sillä he eivät tiedä, mitä eri ammateissa oikeasti tehdään. Tutkittuamme asiaa huomasimme, että mitään tämänkaltaista materiaalia ei löytynyt verkosta lapsille ja nuorille kiinnostavalla tavalla esitettynä. Toteutamme palvelun Youtuben kautta, koska se on alustana nuorisolle helposti lähestyttävä”, kertoo Jobillan toimitusjohtaja Henri Nordström

Sarja on vapaasti kaikkien katsottavissa. “Toivomme, että opettajat perus- ja toisen asteen koulutuksessa hyödyntävät mahdollisuuden ohjaten oppilaansa ja opiskelijansa keskustelemaan kulloinkin esiteltävästä ammatista. Jokaisen ammatin yhteyteen rakennamme testin, jolla pääsee helposti kokeilemaan suuntaa-antavasti voisiko itse sopia kyseiseen ammattiin.” Henri Nordström jatkaa.

AMMATIT TUTUIKSI-sarjan kaikki lähetykset ovat katsottavissa myös jälkilähetyksinä, mutta parhaimman hyödyn saa livelähetyksen katsomisesta. Interaktiivinen kommunikointi, parhaimmillaan toisella puolella Suomea olevan asiantuntijan kanssa, on jotain sellaista, mitä koulu ei yleensä voi tarjota.” toteaa sarjassa oman ammattinsa esittelevä Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi.

Sarjan ensimmäinen jakso esitettiin 16.4., jossa tutustuttiin sukittajan työhön Masterpipellä. Jakson jälkilähetys sekä seuraavan jakson tiedot löytyvät osoitteesta ammatit.jobilla.fi. Tulevissa jaksoissa esitellään mm. Forssan Kaupunginjohtajan työtä sekä Autoalan keskusliiton jäsenyritysten mukana eri autoalan ammatteja osana heidän “Uusi ammatillinen kasvu” -hankettaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Henri Nordström, toimitusjohtaja, Jobilla Oy, 0409632303, henri.nordstrom@jobilla.com
Jari Kesäniemi, kaupunginjohtaja, Forssan Kaupunki, 050 564 0001, jari.kesaniemi@forssa.fi
Harri Saastamoinen, apulaisjohtaja, Autoalan Keskusliitto, 0505646320, harri.saastamoinen@akl.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jobilla
Vilhonkatu 4 B 20
00100 Helsinki

http://www.jobilla.com

Jobilla on moderneja digitaalisia rekrytointityökaluja sekä -palveluja tarjoava yritys, joka toimii Suomen lisäksi Saksassa ja Baltiassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.