Valtiokonttori

Yrityksille maksettu jo 879 miljoonaa euroa kustannustukia – kustannustuen kuuden hakukierros käynnissä vielä kuun loppuun asti

Jaa

Kustannustuen kuudennen kierroksen hakuaika päättyy tiistaina 31.5. klo 16.15. Tuki kattamattomiin kiinteisiin kustannuksiin on haettavana Valtiokonttorista 30.5.-3.6.2022.

V
V

Valtiokonttorissa on vielä muutaman päivän ajan käynnissä kustannustuen kuudes ja viimeinen hakukierros. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille ja yhdistyksille, joiden liikevaihto on pudonnut yli 25 % koronapandemian vuoksi. Tuella korvataan joustamattomia kuluja ja palkkakuluja.

Hakemukset jätettävä klo 16.15 mennessä

Kaikkien hakemusten on oltava perillä Valtiokonttorissa pe 18.2. klo 16.15 riippumatta siitä, lähetetäänkö hakemus sähköisen asiointikanavan kautta vaiko postitse. Postitse lähetettyjen hakemusten tulee olla perillä Valtiokonttorin kirjaamossa viimeistään klo 16.15. Saman päivän postileima ei siis riitä.

Valtiokonttorin sähköisessä asiointipalvelussa on tällä hetkellä keskeneräisiä kustannustukihakemuksia. Keskeneräisen hakemuksen ehtii vielä täydentää ja lähettää. Oman yrityksen tilan voi tarkistaa Tilastoja kustannustuesta -sivulta. Joka arkipäivä päivittyvästä raportista näet kaikki vireillä olevat ja päätöksen saaneet hakemukset.

Kustannustuen ehdot ja hakuohjeet löytyvät verkosta osoitteesta haekustannustukea.fi.

Hakemuksia vähemmän kuin aiemmilla kierroksilla

Hakemuksia on saapunut tähän mennessä 4500 kappaletta, ja hyväksymisprosentti on tällä hetkellä 72 %. Tukea on kuudennella kierroksella maksettu noin 40 miljoonaa euroa. Kustannustuen viidennellä hakukierroksella 2021 hakijoita oli 7300 ja hakemuksista hyväksyttiin 58 %. Hakijoiden määrä on laskenut aikaisempiin kierroksiin verrattuna.

Kustannustukea maksettiin yrityksille yhteensä 79 miljoonaa euroa tuen viidennellä hakukierroksella. Yhteensä tukea on maksettu kaikilla kierroksilla yli 879 miljoonaa euroa.

Valtiokonttori tuottaa ajantasaista tietoa kustannustukihakemusten määrästä ja tehdyistä päätöksistä joka arkipäivä Tilastoja kustannustuesta -sivulle. Tiedot ovat vapaasti hyödynnettävissä. Tilastosivulla voi tarkastella esimerkiksi kustannustukihakemusten ja -päätösten jakaumaa yrityskoon mukaan.

Tuki kattamattomiin kiinteisiin kustannuksiin haettavana 30.5.-3.6.

Kattamattomien kiinteiden kustannusten tuki on tarkoitettu ensisijaisesti keskisuurille ja suurille yrityksille, joiden EU:n määrittelemä aiempi 2,3 miljoonan euron tukikatto on täynnä, ja joille ei siis voida myöntää enempää kustannustukea. 

Tuen hakuaika on lyhyt, ja se alkaa 30.5. ja päättyy 3.6.2022. Tämä johtuu siitä, että EU:n koronapandemiasta johtuvat tilapäiset valtiontukipuitteet päättyvät 30.6., eikä uusien tukipäätöksen tekeminen ole sen jälkeen enää mahdollista.

Tukea haetaan paperilomakkeella, joka on toimitettava Valtiokonttorille hakuaikana 30.5.2022 klo 9.00-3.6.2022 klo 16.15. Lisätietoja tuesta ja sen ehdoista sekä hakemisesta voit lukea tuen verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme