Lapin ELY-keskus

Yrityksille tukea etätyöhön ja muutoksenhallintaan

Jaa

Työhyvinvointia digiajassa – Lapin aluepilotin tavoitteena on mm. työelämän uudistaminen, lappilaisen työelämän koordinointi sekä etätyömahdollisuuksien kehittäminen. Hankkeen toteutusaika on 14.12.2020–31.12.2021.

Kuva: Lapin materiaalipankki, Antti Pietikäinen.
Kuva: Lapin materiaalipankki, Antti Pietikäinen.

Lapissa kehitetään yrityksissä ja työpaikoilla uusia käytäntöjä ja toimintatapoja, jotka tukevat työhyvinvointia ja muutoskyvykkyyttä digitalisoituvassa työelämässä. Työhyvinvointia digiajassa – Lapin aluepilotin keskeisimpinä tavoitteina on edellytysten luominen työelämän uudistamiselle, lappilaisen työelämän kehittämisen koordinointi sekä työelämävalmentajatoiminnan kokeilu. Haasteita ja mahdollisuuksia työyhteisöissä ovat mm. uudenlaiset työskentelytavat, teknologian hyödyntäminen, kasvavat ja muuttuvat osaamistarpeet, työvoimapula sekä työperäinen maahanmuutto.

Aluepilotti kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön TYÖ2030 – Työn ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelmaan. Kehittämisohjelma tähtää toimintatapojen uudistamiseen ja teknologian tehokkaaseen hyödyntämiseen työpaikoilla sekä työelämäinnovaatioiden luomiseen.

Lappi tarvitsee uusia työntekijöitä ja uusia tapoja tehdä työtä. Ihmisiä houkuttelee Lapissa etenkin luonto, maltilliset asuin- ja elinkustannukset sekä rauhallinen elämäntahti. Lappi on myös erinomainen etätyöpaikka, mitä tuodaan esille alueellisella etätyökampanjalla.

Työelämävalmentajan tukea muutoksenhallintaan

Hankkeella edistetään henkilöstön pysyvyyttä, työurien pidentymistä ja parempaa tuottavuutta. Lisäksi tavoitteena on luoda edellytyksiä työntekijöiden työhyvinvoinnille ja -motivaatiolle, työhön sitoutumiselle sekä työssä jaksamiselle.

Hankkeessa pilotoidaan työelämävalmentajapalvelua, jota tarjotaan alueen yrityksille tueksi toimintatapojen ja työhyvinvoinnin kehittämiseen erityisesti digitaalisessa etätyöympäristössä. Työelämävalmentaja jalkautuu alueen yrityksiin kehittämään tarvelähtöisesti yrityksen toimintaa.

Mikäli olet kiinnostunut kehittämään yrityksesi työhyvinvointia digitaalisessa korona-ajan muutoksessa, ota yhteyttä Lapin ELY-keskukseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Olli Lehtoniemi, puh. 0295 037 042, olli.lehtoniemi(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Kuva: Lapin materiaalipankki, Antti Pietikäinen.
Kuva: Lapin materiaalipankki, Antti Pietikäinen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Kohti asiakaslähtöisempiä työllisyyspalveluja kuntakokeilun avulla16.12.2020 12:38:00 EETTiedote

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyvät 1.3.2021. Lapista mukaan on valittu neljä kuntaa: Rovaniemi, Kemijärvi, Sodankylä ja Tornio. Kuntakokeilun tavoitteena on edistää entistä tehokkaammin työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen tai muihin palveluihin pääsyä sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. TE-toimisto ilmoittaa kuntakokeiluun siirtyville asiakkaille siirrosta henkilökohtaisesti, eikä siirtyminen edellytä asiakkaalta toimenpiteitä.

Valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventointia täydennetään24.11.2020 16:23:55 EETTiedote

Ympäristöministeriö on täydentänyt esitystään valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventoinniksi. Lapin maakunnassa sijaitsevien maisema-alueiden rajausten esitetään pysyvän samoina kuin vuoden 2016 esityksessä. Lappiin esitetään kuitenkin kolmea uutta maisema-aluetta, jotka nousivat esille kuulemisen yhteydessä. Muutoksista voi lausua 24.11.–31.12.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme