WolfcomWolfcom

Yrityskauppa: M-Brain partneroituu pohjoismaisen sijoitusyhtiön Monterron kanssa

Jaa
Johtava pohjoismainen software-kasvuyrityksiin keskittynyt sijoitusyhtiö Monterro ostaa osake-enemmistön suomalaisesta kilpailija- ja markkinatiedon SaaS-ratkaisuja tarjoavasta M-Brainista. Monterro tuo M-Brainiin myös lisäpääomaa, jolla tehostetaan yhtiön tuotteiden kehitysvauhtia, laajennetaan organisaatiota ja nopeutetaan yhtiön kasvua entisestään.
Marjukka ja Kim Nybergin vuonna 1999 perustama M-Brain tarjoaa asiakkailleen globaaleja, omaan teknologiaansa perustuvia kilpailija- ja markkinatietoratkaisuja. Yhtiö auttaa asiakkaitaan tietämään ja ymmärtämään mitä kentällä tapahtuu tuottamalla heille tietoa, jolla on liiketoiminnan kannalta merkitystä.
Marjukka ja Kim Nybergin vuonna 1999 perustama M-Brain tarjoaa asiakkailleen globaaleja, omaan teknologiaansa perustuvia kilpailija- ja markkinatietoratkaisuja. Yhtiö auttaa asiakkaitaan tietämään ja ymmärtämään mitä kentällä tapahtuu tuottamalla heille tietoa, jolla on liiketoiminnan kannalta merkitystä.

M-Brain on Monterron ensimmäinen investointi alustayhtiöön Suomessa ja kauppa vahvistaa Monterron asemaa Pohjoismaiden johtavana software-investoijana. Monterro on ostanut M-Brainin osake-enemmistön, mutta kaikki johtotehtävissä olevat omistajat ovat tehneet osaltaan uudet sijoitukset yhtiöön ja jatkavat tehtävissään.

“M-Brain on ensimmäinen suomalainen investointimme. Uskomme että Suomessa on monia huiman kansainvälisen potentiaalin omaavia softwareyrityksiä, jotka parhaillaan kamppailevat kasvunsa kanssa. Missiomme on auttaa heitä samoin kuin olemme tehneet vastaavien ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten yritysten kanssa”, toteaa Martin Henricson, Monterron Managing Director ja tuleva M-Brainin hallituksen puheenjohtaja ja jatkaa:

”M-Brainilla on valtava kasvupotentiaali ja loistavat tulevaisuuden näkymät. Suomalaisyhtiö on kehittänyt maailmanluokan tekoälypohjaisen ratkaisun, jolla on kasvavat markkinat ja tyytyväisiä asiakkaita ympäri maailmaa. Olemme vahvasti sitoutuneita tukemaan heitä tällä kasvupolulla.”

M-Brain auttaa tekemään nopeampia strategisia päätöksiä

M-Brain tarjoaa asiakkailleen globaaleja, omaan teknologiaansa perustuvia kilpailija- ja markkinatietoratkaisuja. Yhtiö auttaa asiakkaitaan tietämään ja ymmärtämään mitä kilpailijakentällä ja markkinalla tapahtuu tuottaen heille tietoa, jolla on liiketoiminnan kannalta merkitystä. Tämä tieto mahdollistaa nopeamman päätöksenteon ja paremman kilpailuedun. Tarjooman ytimessä on yhtiön tekoälypohjainen Intelligence Plaza -alusta, johon M-Brain myös tuottaa sisältöä ja joka avulla asiakas voi tehokkaasti hallita ja jakaa toiminnalleen tärkeää tietoa.

Yhtiö kerää kasvavasta globaalista tietovirrasta asiakasyritystensä tarvitsemaa uutis- ja muuta tekstitietoa käyttäen lähteinään 3,5 miljoonaa erityyppistä verkkolähdettä. Palvelu tunnistaa, tiivistää ja tarvittaessa analysoi kullekin asiakkaalle liiketoiminnallisesti tärkeitä löydöksiä. M-Brain erottuu kilpailijoistaan siinä, että se yhdistää huipputeknologiaa ihmisälyyn ja tuottaa täten asiakkaalle ainoastaan relevanttia raportointia ja tietoa.

”Autamme asiakkaitamme johtamaan tiedolla ja pysymään kartalla siitä, mitä heidän alallaan tapahtuu. Keräämämme bisneskriittinen tieto toimitetaan niille henkilöille ja päätöksentekijöille, jotka sitä tarvitsevat ja siinä muodossa, että se on helposti ja nopeasti sisäistettävissä”, kiteyttää Kim Nyberg, toinen yhtiön perustajista ja nykyinen toimitusjohtaja.

Osoitus M-Brainin innovatiivisuudesta on äskettäin markkinoille tuotu AI-perustainen sisällöntuotantoa automatisoiva ratkaisu, joka entisestään parantaa asiakkaiden tiedonsaannin laajuutta, laatua ja nopeutta.

”Avainasia meille on lisäarvon tuottaminen asiakkaillemme. Tämän takaamiseksi kehitämme jatkuvasti tekoälyratkaisujamme. Olemme iloisia, että olemme vahvan SaaS-kokemuksen omaavan Monterron kanssa löytäneet toisemme. M-Brainin uudet innovaatiot yhdistettynä Monterron kokemukseen ja pääomaan mahdollistavat liiketoimintamme kasvun kiihdyttämisen”, jatkaa Nyberg.

Monterro antaa käytännön tukea niin strategisella kuin operatiivisella tasolla

Poiketen perinteisistä sijoitusyhtiöistä Monterro on aktiivinen omistaja, joka muodostaa omistamiensa yhtiöiden kanssa kumppanuuden niin strategisissa kuin operatiivisissa toiminnoissa.

”Meillä on itsellämme laaja käytännön kokemus softwareyhtiöiden perustamisesta niiden laajentamiseen”, jatkaa Martin Henricson ja lisää: ”Tämän ansiosta tunnemme hyvin kaikkien eri kasvuvaiheiden haasteet.”

Marjukka ja Kim Nybergin vuonna 1999 perustaman M-Brainin pääkonttori on Helsingissä, ja sillä on toimistot Kanadassa, Englannissa, Saksassa, Ranskassa, Singaporessa ja Malesiassa. Yhtiöllä on noin 190 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2021 oli 19,4 MEUR. M-Brain on kasvanut myös seuraavilla yrityiskaupoilla: Cision (ostettiin 2011), Esmerk (2012), Whitevector (2013) ja GIA (2015). M-Brainin globaaleja asiakkaita ovat mm. DHL, Akzo Nobel, Johnson Controls, Scania,Unilever, Metsä Group, Nokian Renkaat ja Nets.

About M-Brain

M-Brain is a leading global provider of competitive and market intelligence solutions. It combines proprietary AI technology and human intelligence to optimally collect, filter, analyze, and package information in an easy-to-understand format that supports strategic planning and enables business growth.

M-Brain has 190 employees, is headquartered in Finland, and has offices in ten countries around the world to help you find, understand and exploit information to give your business that competitive edge. M-Brain.com

About Monterro

Monterro is the leading B2B software investor in the Nordics, with a mission to turn Nordic software companies into market leaders. With operational experience from successfully developing and running companies such as Pointsec, Episerver, Orc Software, and Lime Technologies, Monterro actively supports its portfolio companies in all aspects of growth. A substantial part of the fund’s capital, 25%, comes from Monterro’s founders and employees.  Monterro.com

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Martin Henricson, Managing Director, Monterro, Mobile: +46 70 995 08 73, e-mail: martin.henricson@monterro.com

Kim Nyberg, co-founder and CEO, M-Brain, Mobile: +358 400 430 538 , email: kim.nyberg@m-brain.com

Kuvat

Marjukka ja Kim Nybergin vuonna 1999 perustama M-Brain tarjoaa asiakkailleen globaaleja, omaan teknologiaansa perustuvia kilpailija- ja markkinatietoratkaisuja. Yhtiö auttaa asiakkaitaan tietämään ja ymmärtämään mitä kentällä tapahtuu tuottamalla heille tietoa, jolla on liiketoiminnan kannalta merkitystä.
Marjukka ja Kim Nybergin vuonna 1999 perustama M-Brain tarjoaa asiakkailleen globaaleja, omaan teknologiaansa perustuvia kilpailija- ja markkinatietoratkaisuja. Yhtiö auttaa asiakkaitaan tietämään ja ymmärtämään mitä kentällä tapahtuu tuottamalla heille tietoa, jolla on liiketoiminnan kannalta merkitystä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Tehtaankatu 40 B
00150 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Helsinki Citycopter laajentaa toimintaansa lentäjien koulutukseen22.3.2023 09:07:57 EET | Tiedote

Lentoyhtiö Helsinki Citycopter on ostanut Suomen vanhimpiin lentokouluihin kuuluvan Salpauslennon. Ilmailualalla arvostettu koulu jatkaa toimintaansa Helsinki Citycopterin rinnalla tutulla SL Flight Training -nimellään tarjoten monipuolista lentokoulutusta yksityislentäjästä liikennelentäjätasolle asti. Kannattavaa ydinliiketoimintaansa tilauslentoliikennettä edelleen kasvattava Helsinki Citycopter kartoittaa myös sähkötoimisten lentokoneiden ja eVTOL -ilma-alusten koulutus- ja operointimahdollisuuksia Suomessa.

Suomalainen mediarahastoyhtiö yhteistyöhön Bonnier Newsin kanssa9.2.2023 10:52:21 EET | Tiedote

Yksityinen kotimainen mediarahastoyhtiö 8 Media Ventures on solminut yhteistyösopimuksen Pohjoismaiden johtavan mediatalon Bonnier Newsin kanssa. Aluevaltauksen myötä suomalaisyhtiö tuo sijoituspalvelunsa myös ruotsalaisille startup- ja kasvuyrityksille sekä Ruotsin markkinoilla toimiville ja sinne pyrkiville suomalaisyrityksille. Jatkossa 8 Media Ventures tarjoaa sijoituksensa vastineeksi mediatilaa kaikissa Bonnier Newsin ruotsalaisissa mediatuotteissa.

Viro valmistautuu matkailun uuteen ennätysvuoteen20.1.2023 13:51:48 EET | Tiedote

Viron matkailusektori valmistautuu tänä vuonna vastaanottamaan ennätysmäärän suomalaisia vieraita. Visit Estonian mukaan maa on varautunut matkailun uuteen aaltoon paremmin kuin koskaan. Siellä tehtiin kansainvälisen matkailun pysäyttäneen pandemian aikana paljon töitä sen eteen, että Viroon on taas hyvä tulla. Ympäristötietoisuuden kasvaessa lähialuematkailutrendi vahvistuu ja suomalaisen laivamatkailun kärkikohteena Viro tulee vankistamaan asemaansa entisestään.

Finnjävelin perinnereseptikilpailun voittaja on Hilja-mummin maksapiiras19.1.2023 09:20:33 EET | Tiedote

Suomalaiseen ruokaperinteeseen erikoistunut Finnjävel haastoi kaikki perinneruuan ystävät ja taitajat etsimään unohdettuja entisajan makuja. Kilpailun avulla löydetyistä resepteistä keittiömestari Tommi Tuominen luo modernisoituja versiota Michelin-tähtiravintola Finnjävelin ruokalistalle. Reseptiehdotuksia tuli runsain mitoin, mutta voittajaresepti erottui heti edukseen: ”Tämän on pakko olla hyvää!”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme