Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra ÖsterbottenEtelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

#YrityspalvelutEP -aamukaffien sarja jatkuu 6.4.2022

Jaa

Virtuaaliset aamukaffit saavat jatkoa heti huhtikuussa, jolloin teemana on rekrytointi, perehdyttäminen, työntekijäkokemus ja työnantajamielikuva. Virtuaalisten aamukaffien sarja alkoi joulukuussa ja niitä on järjestetty nyt reilun kolmen kuukauden ajan joka toinen keskiviikkoaamu.

Aamukaffeilla 6. huhtikuuta työelämävalmentaja Ari Koivuniemi Työstä hyvinvointia ja kilpailuetua Etelä-Pohjanmaalle -hankkeesta alustaa kuulijat aiheeseen, mitä organisaatiossa voitaisiin tehdä, jotta tulevaisuudessa kilpailtaisiin työvoimasta hieman vahvemmin eväin. Työvoimapula on jo tällä hetkellä ajankohtainen, ja jatkossa iskee vieläkin kovemmin.

Virtuaaliset aamukaffitilaisuudet ovat koonneet niin yrityksiä kuin yrityspalveluita tuottavia tahoja linjoille mukavasti. Teemoina on kaffeilla ollut tähän mennessä niin Business Finlandin RRF-rahoitusta, rekrytoinnin tukea, maaseudun yritystuen elpymisrahoitusta kuin uuden ohjelmakauden esittelyäkin. "Tiivis info ja sen päälle lyhyt keskustelu ja mahdollisuus kysyä asiantuntijalta on vaikuttanut hyvältä toimintatavalta" arvioi Johanna Olsson, yrityspalvelukeskuksen päällikkö. "Tarve tilaisuuksien järjestämiselle nousi yrityksistä ja yhteistyökumppaneilta. Yrityspalveluissa ja -rahoituksissa tapahtuu nyt ja tulevaisuudessa valtavasti, ja tämä on yksi tapa pitää eri tahoja ajan tasalla."

Tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan aamukaffeille (link.webropolsurveys.com). YrityspalvelutEP-teemasivuilta (ely-keskus.fi/yrityspalvelutEP) löydät Etelä-Pohjanmaan alueen yrityksille suunnatun tapahtumakalenterin ja aiempien tilaisuuksien tallenteet.

Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen, Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston, Business Finlandin, Finnveran, Uusyrityskeskus Neuvoa-Antavan, eteläpohjalaisten Leadereiden, Sedun, Etelä-Pohjanmaan Kauppakamarin, Into Seinäjoen, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien, Kauhavan Kehityskeskuksen, Etelä-Pohjanmaan Liiton ja muiden alueen yrityspalvelutoimijoiden kanssa.

Tulevat ajankohdat

6.4. Rekrykaffit: Rekrytointi, perehdyttäminen, työntekijäkokemus ja työnantajamielikuva

Työvoimapula iskee jo nyt, ja jatkossa vieläkin kovemmin. Mitä organisaatiossa voitaisiin tehdä, jotta tulevaisuudessa voitaisiin kisata työvoimasta hieman vahvemmin eväin?

20.4. Rahoituskaffit: Kuinka toteuttaa yhteinen hankevalmistelu tutkijoiden, yritysten ja yhteisöjen kesken?

Yrityscase: ruoka-alan yritysten ja tutkimuslaitosten välinen yhteistyö kehityshankkeissa, Anu Hopia, elintarvikekehityksen Epanet-professori, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys, Turun yliopisto.

4.5. Aamukaffit: Koulutusta yrittäjälle

Yrittäjän osaamisen päivittämiseen ja laajentamiseen on Etelä-Pohjanmaallakin monta koulutuspalveluiden tuottajaa. Millaisia mahdollisuuksia ja koulutuksia on tarjolla? Mitä kouluttautuminen maksaa ja miten se rahoitetaan? Aamukaffeilla kuulet ja pääset keskustelemaan aiheesta. Nyt on monipuolisesti tahoja paikalla: Sanna Möller-Aaltonen Suomen yrittäjäopistosta, Satu Ahopelto Sedulta, Sirkku Uusimäki Seinäjoen ammattikorkeakoulusta ja Kari Välimäki Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

18.5. Aamukaffit: Vientikaupan asiakirjat

Vientikaupassa EU:n ulkopuolisiin maihin voidaan tarvita monenlaisia asiakirjoja ja dokumentteja. Kauppakamari myöntää yrityksille ulkomaankaupan asiakirjoja, kuten EU:n yleisiä alkuperätodistuksia, ATA carnet-tulliasiakirjoja, kauppalaskujen vahvistuksia sekä ForceMajeure ja muita erityistodistuksia kaupan osapuolten ja vientimaan viranomaisten vaatimuksiin. Tässä tilaisuudessa saat tiiviin esityksen siitä, milloin asiakirjoja voidaan tarvita ja miten niitä haetaan ja käytetään. Asiantuntijoina Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin assistentti Hannele Hynynen ja toimitusjohtaja Tomi Kohtanen.

1.6. Rahoituskaffit: Rahoitusta kasvuun ja kansainvälistymiseen

Sinulla on suunta ja kasvusuunnitelma selvillä, mutta pääoman riittävyys rajoittaa. Finnvera voi osallistua yrityksesi rahoitukseen yhdessä pankkisi kanssa. Täydennämme pankin rahoitusta lainoilla, tarjoamme yrityksesi puolesta vakuuden pankin lainalle ja suojaamme vientisaataviin liittyviä riskejä. Tule kesäaamun kaffeille kuulemaan enemmän! Kari Hytönen Finnveralta alustamassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Riistavaroitusjärjestelmä -pilotti on ollut käynnissä välillä Luopajärvi – Rengonharju reilun vuoden30.11.2022 10:30:00 EET | Tiedote

Noin vuosi sitten otettiin käyttöön riistavaroitusjärjestelmä valtatiellä 19 välillä Luopajärvi – Rengonharju. Noin 9 kilometrin pituisen tieosuuden molemmissa päissä etäohjattavat hirvivaroitusmerkit ovat vilkkuneet aamu- ja iltahämärässä, jolloin hirvikolarin riski on suurimmillaan. Riistavaroitusjärjestelmäpilotin tavoitteena on ollut autoilijoiden tarkkaavaisuuden herättäminen ja riistaeläinkolareiden vähentäminen.

NTM-centralen i Södra Österbotten har gett utlåtande om MKB-programmet för utbyggnad av Umicore Finland Ab:s pCAM-produktion (Mellersta Österbotten)24.11.2022 10:00:00 EET | Tiedote

Umicore Finland Ab planerar utbyggnad av pCAM-produktionen, höjning av koboltraffineringskapaciteten och byggande av ett nickelsmältverk vid fabriken i Karleby. I samband med detta kommer lagring och användning av kemikalier att öka, mängden återvinnings- och avfallsråvara ökar från nuvarande, nya avloppsreningsenheter och ett nytt avloppsrör för avloppsvatten kommer att byggas.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut lausunnon Umicore Finland Oy:n pCAM-tuotannon laajennuksen YVA-ohjelmasta (Keski-Pohjanmaa)24.11.2022 10:00:00 EET | Tiedote

Umicore Finland Oy suunnittelee Kokkolan tehtaan pCAM-tuotannon laajentamista, koboltin jalostuskapasiteetin nostamista sekä nikkeliliuotuksen rakentamista. Tähän liittyen kemikaalien varastointi- ja käyttömäärät lisääntyvät, kierrätys- ja jäteraaka-aineiden määrä nousee nykyisestä, toteutetaan uudet jätevedenkäsittely-yksiköt sekä rakennetaan jäteveden purkuputki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme