Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Yritystoiminnan kehittäminen kiertotalouden ja datan avulla -seminaari ja KiertoaSuomesta.fi -palvelun julkistamistilaisuus 30.5. Tampereella

Jaa
Tervetuloa KiertoaSuomesta.fi -palvelun julkistamistilaisuuteen Tampereelle 30.5.2023 klo 12.30-15.00. KiertoaSuomesta.fi on markkinapaikka biopohjaisille sivuvirroille. * * * Tilaisuudessa kuulemme myös kaksi paneelikeskustelua, joissa käsitellään yritystoiminnan kehittämistä kiertotalouden ja datan avulla. Paikalla on alan asiantuntijoita ja käytännön toimijoita.

KiertoaSuomesta.fi -markkinapaikan avulla maanviljelijät ja teollisuuden toimijat voivat yhdistää voimansa ja kehittää alueellisia ravinne- ja materiaalikiertoja.

KiertoaSuomesta.fi on julkistusvaiheessa avoin kaikkialla Suomessa. Sitoutuneita toimijoita on jo mukana erityisesti Pirkanmaalla sekä muualta Etelä-Suomessa. Markkinapaikkaa kehitetään osana TREASoURcE -horisonttihanketta, joka edistää kiertotaloutta alueellisten pilottien avulla.

MTK on hankkeessa mukana vauhdittamassa kiertotaloutta maa- ja metsätaloussektorilla.

Osallistua voit paikan päällä Tampereella (Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere) tai etäyhteyksin. 

Ilmoittautua voit täällä.

Tilaisuuden nettisivut täällä. 

Lisää tietoa TREASoURcE -hankkeesta löytyy täältä.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Riina Kärki, projektipäällikkö, riina.karki@mtk.fi  +35850 4720656
Nora Berglund, hankeasiantuntija, nora.berglund@mtk.fi +35850 5773827
Nora Berglund, hankeasiantuntija, nora.berglund@mtk.fi +35850 5773827

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Maanviljelijät ja metsänomistajat osoittivat tyytymättömyytensä EU-komissiolle - Europarlamentaarikot ottivat suomalaisten huolet vastaan Brysselissä1.6.2023 17:08:55 EEST | Tiedote

MTK oli mukana torstaina 1.6. Brysselissä järjestetyssä mielenilmauksessa, jossa Euroopan maataloustuottajien järjestöt osoittivat tyytymättömyytensä EU-komission sekavaa lainsäädäntö- ja asetusvalmistelua kohtaan. Päivän aikana europarlamentaarikot kuulivat myös suoraan tuottajilta, miten Brysselin päätökset erityisesti ennallistamislainsäädännöstä heijastuvat suoraan Euroopan huoltovarmuuden selkärankaan, eli ruuantuotantoon ja metsätalouteen.

Maidontuotannon myyntitulot maitotiloilla Suomessa yli miljardi euroa – vastuullisuus maidontuotannossa korostuu1.6.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Tänään 1.6. vietetään Maailman maitopäivää. Suomen maaseudun elinvoiman kannalta 4500 maitotilalla on merkittävä rooli. Viime vuonna maidontuotannon myyntitulot maitotiloilla ylittivät miljardin euron rajan. Maitoalalla vastuullisuus nähdään pitkän aikavälin menestystekijänä, ja eläinten hyvinvointi on yksi keskeisimmistä vastuullisuuden osatekijöistä. Esimerkkinä jo toteutetusta vastuullisuustyöstä mainittakoon maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen nautojen terveydenhuollon seurantajärjestelmä, Naseva, joka kattaa yli 95 % maitotiloista.

EU-komissio syvällä ymmärtämättömyyden suossa – MTK ja SLC vetoavat päättäjiin 1. kesäkuuta Brysselissä järjestettävässä mielenilmaisussa30.5.2023 13:07:28 EEST | Tiedote

MTK ja SLC vetoavat EU-päättäjiin, jotta nämä palauttaisivat realismin käsittelyssä oleviin ja käsittelyyn tuleviin asioihin. Parlamentin ja neuvoston tulee näyttää hakoteillä olevalle komissiolle kaapin paikka. Sinänsä hyvät tavoitteet romuttuvat ideologisen ja jäsenmaita kuuntelemattoman asenteen takia. Etenkin EU:n ennallistamisasetus on palautettava valmisteluun.

MTK kirjelmöi ministeriötä metsäkatoasetuksesta: Valtion annettava nopeasti takeet tiloille, joihin asetus jo iskee29.5.2023 11:58:39 EEST | Tiedote

MTK vaatii valtiolta nopeasti takeita tuotannon jatkosta nautatiloille, joiden investointeja EU:n metsäkatoasetus saattaisi takautuvasti koskea. Asetuksen tulkinnasta riippuen vuoden 2020 jälkeen toteutetut tai aloitetut naudanlihan tuotantoon liittyvät investoinnit olisivat asetuksen vastaisia, mikäli niiden toteuttaminen on vaatinut metsänraivausta. Tulkinta tekisi myös tilojen tuotteista markkinakelvottomina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme