Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Yritysyhteistyön ansiosta VAMKissa opiskellaan työelämässä oikeasti tarvittavia asioita

Jaa

Toimiva yritysyhteistyö on erottamaton osa VAMKin opetuksen kulmakivi. Uusi lukuvuosi käynnistettiin tällä viikolla videokokouksilla, joissa käydään läpi tähänastista toimintaa ja suunnitellaan uutta.

Tämän syksyn yritysyhteistyöpäivät pidettiin poikkeuksellisesti etäyhteydellä.
Tämän syksyn yritysyhteistyöpäivät pidettiin poikkeuksellisesti etäyhteydellä.

– Klinikkaopettaja on ollut meille todella tärkeä, ja yhteistyön kautta olemme saaneet tuoretta näkemystä myös talon ulkopuolelta.

Arja Tuomaala on nähnyt työssään Vaasan keskussairaalan johtajaylihoitajana, miten suuri merkitys koulutuspaikan ja työelämän yhteistyöllä on muun muassa rekrytoinnin sujuvuudelle.

Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat tuoneet uutta osaamista keskussairaalaan, ja vastavuoroisesti heille on kertynyt sairaalasta arvokasta osaamista.

Yhteistyöstä uskotaan olevan hyötyä myös Vaasaan vastikään perustetun potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskuksen toiminnalle.

– Tarvittaessa voisimme myös auttaa pandemian luomissa poikkeusoloissa esimerkiksi testiruuhkan helpottajina, sanoo VAMKin rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen.

Hoitotyö vaatii usein nopeita päätöksiä ja reagointikykyä, ja harjoittelussa pääseekin kiinni arjen haasteisiin.

– Harjoittelija tekee kaikkia niitä työtehtäviä, joita hänen tulevaisuuden työhönsä kuuluu, oli ura sitten missä terveyden- tai sosiaalihuollon yksikössä tahansa. Harjoittelun aikana opiskelija kasvaa ammattiinsa, ja siksi on tärkeää kehittää yhdessä opiskelijan ja työelämän välisiä toimintatapoja, Arja Tuomaala toteaa.

Yhdessä suunnitellen

Toimiva yritysyhteistyö on VAMKin opetuksen kulmakivi. Uusi lukuvuosi käynnistettiin tällä viikolla videokokouksilla, joissa käytiin läpi tähänastista toimintaa ja suunniteltiin uutta.

Ideoita tuli Kati Komulaisen mukaan runsaasti molempien yhteistyökumppaneiden suunnasta.

– Haluamme olla alueellamme aktiivisia kehittäjiä ja kumppaneita. Rakennamme yhdessä Pohjanmaan elinvoimaa ja tuotamme alueelle osaavaa työvoimaa, Kati Komulainen luonnehtii.

– Toivon, että voisimme yhä useammin myös ajatella asioita uudella tavalla. Se on tässä koronatilanteessa välttämätöntä. Viestini on, että ei siirretä tai peruta asioita, vaan tehdään ne toisin.

Mukana kokouksissa oli Vaasan keskussairaalan lisäksi Keskon, Vaasan Sähkön, Virian, Wärtsilän, Wapicen, Danfossin sekä Vaasan kaupungin sote-toimialan edustajia.

Laaja-alainen yritysyhteistyö varmistaa, että VAMKissa opiskellaan tietoja ja taitoja, joita nykyisessä ja tulevaisuuden työelämässä todella tarvitaan. Yhdessä mietittyjen opintokokonaisuuksien ja harjoittelupaikkojen ansiosta syntyy hyödyllisiä suhteita työelämään. Moni on saanut onnistuneen yhteistyön ansiosta myös työpaikan ja oivan alun uralleen.


Lisätiedot:

Kati Komulainen, rehtori, toimitusjohtaja, 046 856 7347 / kati.komulainen@vamk.fi

Avainsanat

Kuvat

Tämän syksyn yritysyhteistyöpäivät pidettiin poikkeuksellisesti etäyhteydellä.
Tämän syksyn yritysyhteistyöpäivät pidettiin poikkeuksellisesti etäyhteydellä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme