Into Kustannus

"Ysiviisseiska" -uutuuskirja kertoo legendaarisen Radio 957:n historiasta

Jaa

Tamperelainen Radio 957 oli yksi ensimmäisistä vapaista radioasemista kun paikallisradiotoiminta alkoi Suomessa vuonna 1985. Juuri ilmestynyt "Ysiviisseiska – Yltiöpäinen radio 1985–90" kertoo radioaseman kulta­-ajasta kahdeksankymmentäluvun jälkipuoliskolla.

Ysiviisseiska – Yltiöpäinen radio 1985–90 on kokoelma radion toiminnassa mukana olleiden ihmisten muisteloita Tampereella toimineen legendaarisen radiokanavan alkuajasta. Tampereen yliopiston omistama radiokanava oli yksi Suomen ensimmäisistä kaupallisista paikallisradioista.

Subjektiiviset kertomukset avaavat toiminnan henkeä yksittäisten toimijoiden näkökulmasta. Samoin kuin tekijät, osa toimintatavoista on sittemmin siirtynyt osaksi valtavirtajournalismia ja radiotuotantoa.

Koheltamisen seassa toimittajaopiskelijat halusivat tehdä kunnianhimoista journalismia. Radio 957 toteutti myös uraauurtavia paikallisdemokratiaa vahvistavia kokeiluja. Sana ”sananvapaus” toistuu kirjassa usein. Tuolloin ajateltiin kaupallisten radiokanavien lisäävän radiolähetysten monimuotoisuutta, ja näin olikin hetken ajan.

Ari Rannisto ja Ismo Nykänen olivat kollegoineen pe­rustamassa Radio 957:ää sen alkumetreistä lähtien. Kirja perustuu vanhoihin kalenterimerkintöihin, muistikuviin ja ydin­joukon haastatteluihin vuosina 2019 ja 2020.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

jaana.airaksinen@intokustannus.fi, 045 633 4495

Arvostelukappalepyynnöt:

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Into Kustannus
Into Kustannus
Kalevankatu 43
00180 HELSINKI

http://www.intokustannus.fi

Into on kustantamo, joka julkaisee uutta avaavaa ja näkökulmia avartavaa laadukasta kirjallisuutta yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Innon toiminta on rohkeaa, kunnianhimoista ja tavoitteellista. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Into Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme