Yleinen työttömyyskassa YTK

YTK maksoi vuonna 2021 vain hieman vähemmän etuuksia kuin ennätysvuonna 2020

Jaa

Suomen suurimman työttömyyskassan maksettujen etuuksien kokonaissumma oli lähellä edellisvuoden ennätyslukuja. Vuonna 2021 etuuksia maksettiin yli 836 miljoonaa euroa. Eniten rahaa liikkui maaliskuussa, vähiten lokakuussa.

Yleinen työttömyyskassa YTK:n vuonna 2021 maksamien etuuksien kokonaissumma oli 836,8 miljoonaa euroa. Maksettujen etuuksien summa oli keskimäärin 69,7 miljoonaa euroa kuukaudessa.

Eniten rahaa liikkui maaliskuussa. Silloin YTK maksoi etuuksia 93,6 miljoonaa euroa. Pienimmillään etuusmenot olivat lokakuussa, jolloin maksettiin 51,4 miljoonaa euroa.

Vuoden 2020 ennätystä ei rikottu. Silloin YTK maksoi yhteensä yli 856 miljoonaa euroa etuuksia. 

Hakemuksia YTK käsitteli yhteensä 739 430 kappaletta. Hakemusmäärä laski vuodesta 2020 hieman yli 44 000:lla.

”Vaikka koronan aiheuttamat lomautukset eivät enää rasita samalla tavalla tänä vuonna, työttömyyttä on edelleen paljon. Ongelma näyttäisi yhä olevan erityisesti siinä, että osalla työttömyys pitkittyy ja toisaalla ei saada haluttua työvoimaa, kun kohtaanto-ongelma vaikeuttaa työllistämistä. Samasta ilmiöstä kertonee se, että hakemusten määrä kuitenkin putosi meillä yli 44 000:lla”, sanoo YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen.

Iiris-botti hoiti lähes 48 000 keskustelua

YTK:n jäsenmäärä ohitti vuonna 2021 puolen miljoonan rajapyykin. Myös asiakaskohtaamisia oli satoja tuhansia:

  • 106 896 vastattua puhelua
  • 293 709 lähetettyä asiakasviestiä
  • 47 925​​​​​​​ chatbot Iiriksen käymää keskustelua

”Valtaosa neuvonnastamme hoidetaan nykyisin digitaalisia kanavia pitkin, mutta olemme myös käyneet yli 400 asiakaspuhelua joka arkipäivä. Tänä vuonna meille on tullut paljon kysymyksiä muun muassa omavastuuajasta ja työssäoloehdon täyttymisestä. Myös koronarajoitusten vaikutukset ovat mietityttäneet jäseniämme”, Auli Hänninen kertoo.

YTK:n jäsenmäärä oli vuoden 2021 lopussa 508 306. Suomen suurin työttömyyskassa edustaa joka neljättä palkansaajaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Yleinen työttömyyskassa YTK
Yleinen työttömyyskassa YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

Yleinen työttömyyskassa YTK on kaikkien palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa joka neljännen suomalaisen palkansaajan työttömyyden varalta. Jäsenmäärältään YTK on Suomen suurin työttömyyskassa ja sen toimintaa valvoo Finanssivalvonta. YTK palvelee valtakunnallisesti verkossa osoitteessa www.ytk.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yleinen työttömyyskassa YTK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme