YTK

YTKBarometri: Ei vahvoja merkkejä työttömyyden kasvusta

Jaa
Epävarmuus taloudessa ei ole talven aikana näkynyt YTK Työttömyyskassan jäsenistön työttömyysluvuissa. Helmikuussa työttömyysaste on jopa hieman laskenut.
YTK Työttömyyskassan jäsenistön työttömyysaste oli helmikuussa 6,6 %. Työttömyys laski tammikuusta 0,7 %. Viime vuoteen verrattuna laskua on jopa 17 %.

“Alkuvuonna työttömyys on hieman noussut viime vuoden loppuun verrattuna. Tällainen kausivaihtelu on normaalia ja se on ollut odotettavissa. Viime vuoteen verrattuna talveen liittyvä työttömyyden nousu on kuitenkin ollut lievempää ja se on näillä näkymin myös jäämässä aiempaa lyhyemmäksi”, kertoo YTK Työttömyyskassan toimitusjohtaja Auli Hänninen.

 

Alkavat työttömyydet korostuvat ansiopäivärahahakemuksissa

Hännisen mukaan hakemusmäärien perusteella suhteellisesti hyvä tilanne johtuu pitkälti siitä, että työttömyyksiä on päättynyt hyvää vauhtia ja myös lomautuksia on ollut viime vuoteen verrattuna vähemmän.

”Erityisesti jatkohakemusten määrä on vähentynyt. Helmikuussa saimme yli 20 % vähemmän jatkohakemuksia verrattuna viime vuoteen. Sama hyvä tahti on jatkunut maaliskuussa. Lomautushakemuksia on puolestaan ollut melkein 15 % vähemmän.”

Ensihakemusten määrä on kokonaisuudessaan pysynyt viime vuoteen nähden samalla tasolla. Tarkempi erittely kuitenkin paljastaa, että helmikuussa uusia työttömyyksiä on alkanut noin 16 % viime vuotta enemmän. Samaan aikaan uusien lomautusten väheneminen on tasoittanut tilannetta.

”Kokonaisuutena arvioiden työttömyystilanne on ollut vakaa ja odotuksiin nähden jopa positiivinen. Ensihakemusten määrän kasvun perusteella uusia työttömiä tulee kuitenkin viime vuoteen nähden kovemmalla tahdilla”, Hänninen kertoo.

 

Työttömyys jakaantuu epätasaisesti maakuntiin

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

YTK Työttömyyskassa on kaikkien alojen palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa yli puoli miljoonaa palkansaajaa työttömyyden varalta. YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme tehokkaasti, helposti ja inhimillisesti. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa. Meillä työskentelee yli 200 ansioturvan ammattilaista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta YTK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme