Yleinen työttömyyskassa YTK

YTKbarometri: Työttömyys jatkoi kesäkuussa laskuaan

Jaa

YTK:n jäsenistön työttömyysaste oli kesäkuussa 8,9 %. Koko maan tilanne on parantunut keväästä, mutta Lapissa työttömyys on omissa luvuissaan.

Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenistön työttömyysaste oli kesäkuussa 8,9 %. Laskua edellisestä kuukaudesta oli lähes prosenttiyksikön verran. Toukokuussa YTK:n työttömyysaste oli 9,8 %.

Työttömyystilanne oli alkukesästä paljon viimevuotista parempi. Vuoden 2020 kesäkuussa YTK:n työttömyysaste oli 12,9 %. 

Koko vuoden keskiarvossa ollaan silti yhä viime vuoden tasoa korkeammalla. Vuoden 2021 keskimääräinen työttömyysaste on tällä hetkellä 10,7 %, kun vuonna 2020 se oli 9,8 %.  

Uusia hakijoita toukokuuta enemmän

YTK:lle saapui kesäkuussa yhteensä 57 306 päivärahahakemusta. Näistä 3256 oli alkavia hakemuksia, eli hakemuksia uuden työttömyyden vuoksi. Toukokuussa hakemuksia saapui 69 918, joista alkavia hakemuksia oli 2128 kappaletta. 

Hakemusten kokonaismäärä siis laski kesäkuussa, mutta uusia hakijoita oli selvästi toukokuuta enemmän. 

Lapin työttömyys sitkeää, Pohjanmaa porskuttaa 

Työttömyystilanne on parantunut ympäri maata. Pohjois-Suomessa kehitys on kuitenkin ollut muuta maata hitaampaa. Lapin työttömyysaste oli YTK:lla kesäkuussa 16,1 %, eli lähes kaksinkertainen koko maan keskiarvoon nähden.

Vielä huhtikuussa Etelä-Karjala ja Lappi olivat työttömyyden suhteen tasoissa, noin 18 %:n tuntumassa. Kesäkuussa Etelä-Karjalan työttömyysaste oli kuitenkin laskenut jo 12,4 %:n, eli reilusti Lappia alemmalle tasolle.  

Paras työllisyystilanne on yrittäjähengestään tunnetulla Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla. Pohjanmaa maakunnan työttömyysaste oli YTK:lla kesäkuussa 5,7 % ja Ahvenanmaan 5,9 %. Vertailun vuoksi Uudenmaan kesäkuun työttömyysaste oli 8,0 %.  

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Yleinen työttömyyskassa YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

Yleinen työttömyyskassa YTK on kaikkien palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa joka neljännen suomalaisen palkansaajan työttömyyden varalta. Jäsenmäärältään YTK on Suomen suurin työttömyyskassa ja sen toimintaa valvoo Finanssivalvonta. YTK palvelee valtakunnallisesti verkossa osoitteessa www.ytk.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yleinen työttömyyskassa YTK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme