Ylemmät Toimihenkilöt YTN

YTN hylkäsi teknologiateollisuuden sovintoehdotuksen

Jaa
Ylemmät Toimihenkilöt YTN hylkäsi tänään valtakunnansovittelijan teknologiateollisuuden työriitaan antaman sovintoehdotuksen. Esityksen palkankorotustaso ei vastannut riittävällä tavalla asiantuntijoiden ostovoiman heikkenemiseen.

– Kannamme asiantuntijoiden ostovoimasta vakavaa huolta ja etenkin kaikille kohdistuvista yleiskorotuksista. Yritysten palkankorotusvara teollisuudessa ei ole ehkä koskaan ollut niin suuri kuin nyt, mutta siitäkään huolimatta osaajille ja tuottavuuden tekijöille ei haluta maksaa riittäviä korotuksia, YTN:n puheenjohtaja Teemu Hankamäki summaa.

Myöskään kokonaisuus tekstikysymyksistä ei ollut hyväksyttävä. Kirjaus tasa-arvoa edistävistä perhevapaista oli YTN:n hallituksen mielestä hyvä, mutta sen hinta liian korkea.

– Tilanne ei ole tasapainossa, jos kirjauksen myötä joudumme tinkimään niihin liittyvistä muutosneuvottelujen lyhentämisestä, sanoo YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksa.

YTN on aiemmin antanut lakkovaroituksen teknologiateollisuuteen. Lakot toteutuvat 15.-17.2. useissa alan yrityksissä, mikäli sitä ennen ratkaisua ei synny. Lakkojen piirissä on tuolloin 20 000 teknologiateollisuuden ylempää toimihenkilöä.

Helmikuun alussa toteutui kolmipäiväinen lakko noin kymmenessä teknologiateollisuuden yrityksessä, jonka piirissä oli noin 5 000 ylempää toimihenkilöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Puheenjohtaja
Teemu Hankamäki
040 709 6681


neuvottelupäällikkö
Petteri Oksa
040 577 0644

Kuvat

YTN puheenjohtaja
YTN puheenjohtaja
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ylemmät Toimihenkilöt YTN
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

http://www.ytn.fi/

Ylemmät toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. Vastaamme Akavan kentässä ylempien toimihenkilöiden sopimustoiminnasta teollisuudessa, palvelualoilla ja järjestöissä. YTN:n jäseninä on 19 akavalaista liittoa, joiden kautta edustamme 170 000 asiantuntijaa ja esihenkilöä eri toimialoilla.

 

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Paikallinen palkoista sopiminen ei maita työnantajille teknologiateollisuuden aloilla23.5.2023 06:18:00 EEST | Tiedote

Ylemmät Toimihenkilöt YTN selvitti, miten teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan yrityksissä on tänä keväänä sovittu ylempien toimihenkilöiden palkankorotuksista. Kyselyyn osallistuneiden luottamusmiesten vastauksista selvisi, että teknologiateollisuuden alalla 36 prosenttia ja suunnittelu- ja konsulttialalla vain 15 prosenttia teki yrityskohtaisen sopimuksen palkankorotusten kohdentamisesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme