Ylemmät Toimihenkilöt YTN

YTN:n ja Teknologiateollisuuden työnantajien neuvottelut katkesivat

Jaa
Neuvottelut ylempien toimihenkilöiden teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan uusista työehtosopimuksista katkesivat tänään. Ratkaisun hakeminen siirtyy sopimusalojen työehtosopimusten mukaisesti sovintolautakuntaan.

YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksan mukaan sovun hakeminen kaatui osapuolten näkemyseroihin palkankorotusten tasosta ja rakenteesta. YTN:n tavoitteena oli yleiskorotukseen painottuva, vuoden 2023 inflaatioennustetta heijasteleva palkankorotus.

– On valitettavaa, että työnantaja ei ymmärrä huoltamme palkansaajien ostovoimasta, Oksa sanoo.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ja Teknologiateollisuuden työnantajat ovat neuvotelleet viime viikot tiiviisti ylempien toimihenkilöiden kahden sopimusalan työehtosopimuksista. YTN:n teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan sopimusten piirissä on yhteensä noin 95 000 ylempää toimihenkilöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

neuvottelupäällikkö
Petteri Oksa
040 577 0644

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ylemmät Toimihenkilöt YTN
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

http://www.ytn.fi/

Ylemmät toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. Vastaamme Akavan kentässä ylempien toimihenkilöiden sopimustoiminnasta teollisuudessa, palvelualoilla ja järjestöissä. YTN:n jäseninä on 19 akavalaista liittoa, joiden kautta edustamme 170 000 asiantuntijaa ja esihenkilöä eri toimialoilla.

 

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme