Bazar Kustannus

Yuval Noah Hararin maailmanlaajuinen menestysteos Sapiens ilmestyy nyt sarjakuvana

Jaa

Historioitsija Yuval Noah Hararin ihmiskunnan vaiheita luotaava tietokirja Sapiens – Ihmisen lyhyt historia on ollut arvostelu- ja myyntimenestys ympäri maailmaa. Nyt kirjan ensimmäinen osa Kognitiivinen vallankumous on saanut sarjakuvan muodon kirjassa Sapiens – Ihmiskunnan synty, jonka ovat käsikirjoittaneet Harari ja belgialainen David Vandermeulen sekä piirtänyt tunnettu ranskalaispiirtäjä Daniel Casanave.

Kirjan kansikuva
Kirjan kansikuva

Meidän tarinamme Homo sapiens -lajina alkoi Afrikasta noin 300 000 vuotta sitten. Tuohon aikaan maan kamaralla taivalsi monia muitakin Homo-suvun edustajia, eivätkä sapiensit vaikuttaneet vielä mitenkään poikkeuksellisilta. Mutta pian he olivat syrjäyttäneet muut ihmislajit ja levinneet ympäri maapalloa. Miten sapiensin kaltainen heikko eläin kykeni siihen?

Sapiens-sarjakuvassa historioitsija Yuval Noah Harari astuu itse näyttämölle yhdessä veljentyttärensä Zoen kanssa ja ryhtyy selvittämään tätä arvoitusta. Harari tekee sen älykkäästi, hauskasti ja yllättävästi, kuten menestysteoksessaan Sapiens – Ihmisen lyhyt historia, mutta vieläkin lähestyttävämmin ja viihdyttävämmin.

Yuval Noah Harari (s. 1976) väitteli historian tohtoriksi Oxfordissa. Hän opettaa historiaa Jerusalemin heprealaisessa yliopistossa ja kiertää luennoimassa kaikkialla maailmassa. Hararin teokset Sapiens – Ihmisen lyhyt historia, Homo deus – Huomisen lyhyt historia ja 21 oppituntia maailman tilasta ovat kansainvälisiä menestysteoksia, jotka on julkaistu jo lähes 40 kielellä ympäri maailmaa. Teoksen toisena kirjoittaja on David Vandermeulen (s. 1968), belgialainen käsikirjoittaja, kirjailija ja kustantaja. Sarjakuvapiirrokset ovat ranskalaisen kuvittaja ja sarjakuvataiteilija Daniel Casanaven (s. 1963) käsialaa.

Yuval Noah Harari, David Vandermeulen ja Daniel Casanave: Sapiens – Ihmiskunnan synty
Alkuteos Sapiens (A Graphic History) Volume I: The Birth of Humankind
Suomennos Jaana Iso-Markku
Väritys Claire Champion | 256 sivua

Avainsanat

Kuvat

Kirjan kansikuva
Kirjan kansikuva
Lataa
Yuval Noah Harari ((c) Yuval Noah Harari, kuvaaja Olivier Middendorp)
Yuval Noah Harari ((c) Yuval Noah Harari, kuvaaja Olivier Middendorp)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus
Bazar Kustannus
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus Oy on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 60 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Geenitutkijan uutuuskirja ihmislajin monimuotoisuudesta antaa aseita rasistisia käsityksiä vastaan18.3.2021 10:03:14 EET | Tiedote

Adam Rutherfordin tänään suomeksi ilmestyvä tietokirja ”Vastaväitteitä rasisteille – Ihmisrotujen historia, tiede ja todellisuus” osoittaa, miten rasistiset väitteet perustuvat stereotypioihin eikä niille ole tieteellisiä perusteita. Tällä viikolla vietetään valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa ja sunnuntaina 21.3. YK:n rasisminvastaista päivää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme