Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Zekki-digipalvelu on TerveSos-kilpailun voittaja

Jaa

Diakin Nuorten digitaaliset tukipolut – 3X10D -hankkeessa kehitelty Zekki on valittu TerveSos-kilpailun voittajaksi.

Zekki-tiimi vastaanottamassa TerveSos-palkintoa. Kuvaaja: THL/Aleksi Malinen.
Zekki-tiimi vastaanottamassa TerveSos-palkintoa. Kuvaaja: THL/Aleksi Malinen.

Diakin Nuorten digitaaliset tukipolut – 3X10D -hankkeessa kehitelty digitaalinen Zekki-tukipalvelu takoo voittoja. Joulukuussa 2021 Zekki valittiin Euroopan sosiaalisten innovaatioiden kilpailussa voittajaksi 565 ehdokkaan joukosta. Toukokuussa 2022 Zekki valittiin voittajaksi THL:n TerveSos-kilpailussa! Raati valitsi Zekin voittajaksi viidestä finalistista. 

– Kaksi voittoa kannustaa entistä vahvemmin tekemään töitä nuorten hyvinvoinnin puolesta. Voitot ovat hieno tunnustus siitä, että olemme kehitelleet hyvän ja toimivan palvelun, kommentoi Digipolut-hankkeen projektipäällikkö Reija Paananen. 

 TerveSos -palkinnon teemana on kestävän hyvinvoinnin monitoimijuus. TerveSos-kilpailussa haettiin kestävään hyvinvointiin perustuvia monitoimijaisia toimintamalleja ja ratkaisuja.  Palkinnon valinnassa painotettiin kohderyhmän osallisuutta ja hyvinvointia lisääviä toimia sekä palvelujen kestävyyden takaamista muuttuvissa olosuhteissa.  Raati perusteli valintaansa Zekin kehityksen nuorilähtöisyyden kautta. Kehittämisessä ovat olleet mukana niin nuoret, kuin nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset.

– Tietenkään nuorten palveluita ei voitaisi toteuttaa ilman nuorten osallisuutta. Nuoret ovat olleet kehittämisessä avainasemassa, kertoo Paananen. 

Tiedolla johtamisen tukena 

Zekin ratkaisut pohjaavat tutkimustietoon nuorten tuen tarpeista. Osana ammattilaisen työtä Zekki mahdollistaa nuorten hyvinvoinnin ja palveluiden vaikutusten seurannan. Yli 66 tuhatta kävijää on jo tutustunut Zekkiin ja tietoa kertyy jatkossa joka viikko noin tuhannen nuoren elämäntilanteesta.  

Toivottavasti hyvinvointialueet alkavat kilpailemaan sillä, että niiden nuorilla on hyvä olla ja että kaikki tuki on nuorten saatavilla, kommentoi hankkeen erityisasiantuntija Sakari Kainulainen. 

Zekki kilpailee myös Suomen eOppimisen RY:n eEemeli Paras suomalainen oppimisratkaisu -kilpailun tuotesarjassa. Voit tutustua kilpailijoihin ja käydä äänestämässä tästä linkistä. Äänestys päättyy 27.5.2022. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Zekki-tiimi vastaanottamassa TerveSos-palkintoa. Kuvaaja: THL/Aleksi Malinen.
Zekki-tiimi vastaanottamassa TerveSos-palkintoa. Kuvaaja: THL/Aleksi Malinen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme