Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Zekki pääsi semifinaaliin EU:n innovaatiokilpailussa

Jaa

Diakissa kehitetty Zekki-digipalvelu kannustaa nuoria pohtimaan omaa hyvinvointiaan ja ohjaa matalan kynnyksen palveluihin. Zekki kisaa 30 muun semifinalistin kanssa Euroopan sosiaaliset innovaatiot -kilpailun voitosta.

Zekki-digipalvelu on päässyt semifinaaliin Euroopan sosiaalisten innovaatioiden kilpailussa. Semifinaaliin valittiin 30 hakijaa 565 osallistujan joukosta. Semifinalistit edustavat 17 Euroopan maata.

‒ Jo semifinaaliin pääsy on tunnustus meidän työllemme. Se kertoo, että olemme tehneet oikeita asioita ja kehitämme nuorten palveluja oikeaan suuntaan, projektipäällikkö Reija Paananen Diakonia-ammattikorkeakoulusta sanoo.

Seuraavaksi semifinalistit hiovat omaa kehittämissuunnitemaansa ja saavat henkilökohtaista sparrausta sosiaalisten innovaatioiden asiantuntijoilta. Lisäksi tarjolla on työpajoja ja koulutuksia. Marraskuussa 10 parasta innovaatiota pääsee finaaliin, ja voittajat julkistetaan joulukuussa 2021.

‒ Työpajat ja koulutukset avaavat mahdollisuuden verkostoitua muiden toimijoiden kanssa ja peilata, mitä sosiaalisten innovaatioiden kentällä tehdään muualla Euroopassa, asiantuntija Sakari Kainulainen Diakonia-ammattikorkeakoulusta sanoo.

Euroopan sosiaalisten innovaatioiden kilpailua on järjestetty vuodesta 2013 alkaen. Vuonna 2021 teemana on tulevaisuuden taidot – vihreän ja digitaalisen tulevaisuuden kehittäminen. Kilpailun kolme parasta palkitaan 50 000 eurolla.


Zekki vahvistaa nuorten hyvinvointia

Zekki-digipalvelu kannustaa pohtimaan omaa hyvinvointia ja ohjaa matalan kynnyksen palveluihin. Verkossa toimiva maksuton digipalvelu on tarkoitettu 15–25-vuotiaille nuorille sekä nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten työkaluksi.

Palvelu on tarjolla asuinpaikasta riippumatta, ja se auttaa myös syrjäseutujen nuoria pääsemään digipalvelujen piiriin.

‒ Zekin avulla saadaan vahvistettua nuorten hyvinvointia ja omaa toimijuutta matalalla kynnyksellä ennen kuin ongelmat kasvavat suuriksi. Uskon, että Zekillä olisi annettavaa nuorille laajemminkin kuin vain Suomessa, Paananen tiivistää.

Asiantuntijoiden mukaan nuorten kohtaamat haasteet ovat hyvin samanlaisia eri puolilla Eurooppaa. Esimerkiksi työn ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten osuus on monessa Euroopan maassa korkea, ja koronapandemia on lisännyt mm. mielenterveyden ongelmia.

‒ Zekin kehittämistyö on ollut systemaattista. Koko palvelu rakentuu ihmiskeskeiselle ajattelulle. Prosessin oleelliset osa-alueet voidaan kuvata tavalla, joka mahdollistaa palvelun siirrettävyyden eri maihin, Kainulainen arvioi.

Zekki perustuu 3X10D®-elämäntilannemittariin, tutkimuksiin ja asiantuntijatietoon. Zekin ovat kehittäneet yhdessä Diakonia-ammattikorkeakoulu, Diakonissalaitoksen Vamos, Ehyt, HelsinkiMissio, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Mieli, Nuorisoasuntoliitto, Nuorten Ystävät, Pelastakaa Lapset, Takuusäätiö, Väestöliitto ja Yeesi STEAn tuella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diakin opettajien työhyvinvoinnin kehittämiseen merkittävä rahoitus2.9.2021 08:13:00 EEST | Tiedote

OAJ on jakanut työhyvinvointirahastostaan tukea hankkeisiin, jotka edistävät opettajien, alan esihenkilöiden ja työyhteisöjen työhyvinvointia. Suurimman tukisumman eli 110 000 euroa sai Diakonia-ammattikorkeakoulun opettajien paikallisyhdistys. Resurssit riittämään -hankeessa pohditaan keinoja keventää kuormitusta, tuetaan opetushenkilöstön yhteisöllisyyttä ja ratkotaan työhyvinvoinnin haasteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme