WSOY

Sinuhe egyptiläinen voitti WSOY:n klassikkoäänestyksen

Jaa

Lukijat antoivat kesän ja syksyn 2016 aikana klassikkoteoksille noin 48 000 ääntä.

WSOY julkaisee Suomen 100-vuotisjuhlavuonna 2017 kaksitoista klassikkoteosta juhlapainoksina, joiden kannet suunnittelee 12 maamme eturivin kuvataiteilijaa. Päätös näistä teoksista annettiin lukijoille. Kahdentoista joukkoon äänestettiin vuosikymmeniä klassikkoina pidettyjä teoksia kuten Väinö Linnan Tuntematon sotilas ja Täällä Pohjantähden alla -trilogia, Minna Canthin Työmiehen vaimo ja Juhani Ahon Rautatie. Lukijat äänestivät kärkeen myös kaksi viime vuosien menestysteosta, Sofi Oksasen Puhdistuksen ja Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan.

”On hienoa, että rakastettujen teosten joukkoon mahtuu vanhoja klassikkoja ja uudempia suosikkeja. Saamme varmasti Suomen 100-vuotisjuhlavuonna aikaan paljon kiinnostavaa keskustelua eri vuosikymmeninä ilmestyneistä klassikoista ja teoksista, jotka ovat jääneet vähemmälle huomiolle”, toteaa WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.

Äänestystulos, ilmestymiskuukaudet ja kannen suunnittelijat

Mika Waltari, Sinuhe egyptiläinen, joulukuu, Kuutti Lavonen
Tove Jansson, Muumipappa ja meri, marraskuu, Karoliina Hellberg
Väinö Linna, Täällä Pohjantähden alla 1–3, lokakuu, Henry Wuorila-Stenberg
Väinö Linna, Tuntematon sotilas, syyskuu, Heikki Marila
Sofi Oksanen, Puhdistus, elokuu, Anna Tuori
Veikko Huovinen, Havukka-ahon ajattelija, heinäkuu, Miikka Vaskola
Tuomas Kyrö, Mielensäpahoittaja, kesäkuu, Jani Leinonen
Edith Södergran, Runoja, toukokuu, Saara Ekström
Minna Canth, Työmiehen vaimo, huhtikuu, Anu Tuominen
Arto Paasilinna, Jäniksen vuosi, maaliskuu, Stiina Saaristo
Juhani Aho, Rautatie, helmikuu, Susanne Gottberg
Tove Jansson, Kesäkirja, tammikuu, Rauha Mäkilä

Äänestystuloksesta ja klassikoista keskustellaan Helsingin Kirjamessuilla lauantaina 29.10.2016 klo 15.10 Aleksis Kivi -lavalla. Keskustelussa ovat mukana Tuomas Kyrö, Sofi Oksanen ja Karoliina Hellberg. Keskustelun juontavat Anna-Riikka Carlson ja WSOY:n toimitusjohtaja Timo Julkunen.

Lisätiedot:
Tuuli Leppänen | viestintäpäällikkö | WSOY
040 56 46 734 | tuuli.leppanen@wsoy.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Tiedote: Eero Ahon lukema Tuntematon sotilas -äänikirja julkaistaan itsenäisyyspäivänä4.12.2020 09:00:00 EETTiedote

Vuonna 1954 ilmestynyt Väinö Linnan Tuntematon sotilas on kuolematon romaani sodan ikiaikaisesta tuhovoimasta, suomalaisesta sotilaasta, elämästä ja kuolemasta. Romaanin filmatisoinnista on vuosien saatossa kasvanut osa suomalaista itsenäisyyspäiväperinnettä ja sitä on seurattu monissa kodeissa vuodesta toiseen. Tänä vuonna teoksen maailmaan on mahdollista syventyä myös Eero Ahon lukeman äänikirjan muodossa. Palkittu näyttelijä esiintyi Rokan roolissa Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa vuonna 2017 ja antaa nyt äänensä kuolemattomalle romaanille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme