WSOY

Sinuhe egyptiläinen voitti WSOY:n klassikkoäänestyksen

Jaa
Lukijat antoivat kesän ja syksyn 2016 aikana klassikkoteoksille noin 48 000 ääntä.

WSOY julkaisee Suomen 100-vuotisjuhlavuonna 2017 kaksitoista klassikkoteosta juhlapainoksina, joiden kannet suunnittelee 12 maamme eturivin kuvataiteilijaa. Päätös näistä teoksista annettiin lukijoille. Kahdentoista joukkoon äänestettiin vuosikymmeniä klassikkoina pidettyjä teoksia kuten Väinö Linnan Tuntematon sotilas ja Täällä Pohjantähden alla -trilogia, Minna Canthin Työmiehen vaimo ja Juhani Ahon Rautatie. Lukijat äänestivät kärkeen myös kaksi viime vuosien menestysteosta, Sofi Oksasen Puhdistuksen ja Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan.

”On hienoa, että rakastettujen teosten joukkoon mahtuu vanhoja klassikkoja ja uudempia suosikkeja. Saamme varmasti Suomen 100-vuotisjuhlavuonna aikaan paljon kiinnostavaa keskustelua eri vuosikymmeninä ilmestyneistä klassikoista ja teoksista, jotka ovat jääneet vähemmälle huomiolle”, toteaa WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.

Äänestystulos, ilmestymiskuukaudet ja kannen suunnittelijat

Mika Waltari, Sinuhe egyptiläinen, joulukuu, Kuutti Lavonen
Tove Jansson, Muumipappa ja meri, marraskuu, Karoliina Hellberg
Väinö Linna, Täällä Pohjantähden alla 1–3, lokakuu, Henry Wuorila-Stenberg
Väinö Linna, Tuntematon sotilas, syyskuu, Heikki Marila
Sofi Oksanen, Puhdistus, elokuu, Anna Tuori
Veikko Huovinen, Havukka-ahon ajattelija, heinäkuu, Miikka Vaskola
Tuomas Kyrö, Mielensäpahoittaja, kesäkuu, Jani Leinonen
Edith Södergran, Runoja, toukokuu, Saara Ekström
Minna Canth, Työmiehen vaimo, huhtikuu, Anu Tuominen
Arto Paasilinna, Jäniksen vuosi, maaliskuu, Stiina Saaristo
Juhani Aho, Rautatie, helmikuu, Susanne Gottberg
Tove Jansson, Kesäkirja, tammikuu, Rauha Mäkilä

Äänestystuloksesta ja klassikoista keskustellaan Helsingin Kirjamessuilla lauantaina 29.10.2016 klo 15.10 Aleksis Kivi -lavalla. Keskustelussa ovat mukana Tuomas Kyrö, Sofi Oksanen ja Karoliina Hellberg. Keskustelun juontavat Anna-Riikka Carlson ja WSOY:n toimitusjohtaja Timo Julkunen.

Lisätiedot:
Tuuli Leppänen | viestintäpäällikkö | WSOY
040 56 46 734 | tuuli.leppanen@wsoy.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Satu Rämön menestysdekkari Hildurin oikeudet myyty – tv-sarja kehitteillä24.11.2022 10:59:45 EET | Tiedote

Kesäkuussa ilmestynyt Satu Rämön esikoisdekkarisarjan avaus Hildur on ollut vuoden todellinen kirjatapaus. Nyt kirjasarjan optio-oikeudet on myyty ja siitä suunnitellaan tv-sarjaa. WSOY:n kustantaman Hildurin oikeudet osti Take Two Studios, joka suunnittelee toteuttavansa Satu Rämön dekkarisarjaan perustuvan tv-sarjan kuvaukset kirjan tapahtumapaikoilla Islannissa ja yhteistyössä islantilaisen tuotantoyhtiön kanssa.

Tiedote: WSOY vahvistaa suomennetun kaunokirjallisuuden toimitusta17.11.2022 14:00:00 EET | Tiedote

WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustannustoimittajina ovat aloittaneet Anna Kokko ja Jenni Råback. Anna Kokko on työskennellyt kustannusalan tehtävissä monipuolisesti, viimeksi kustannustoimittajana Gummeruksella. ”WSOY:llä on innostava ja valovoimainen käännöskirjallisuuden lista, joka houkuttaa monenlaisia lukijoita ja kunnioittaa myös perinteitä ja kirjallisuuden sielua. Olen iloinen ja onnellinen päästessäni tekemään töitä ammattitaitoisessa huipputiimissä, laadukkaiden kirjojen parissa”, Kokko sanoo. Jenni Råback on aiemmin työskennellyt muun muassa Kosmoksella. ”Olen tosi innoissani uudesta työstäni WSOY:llä. Suomennetun kaunokirjallisuuden tiimi on asiantunteva ja sympaattinen, ja täällä on heti kodikas olo. Kiva päästä tekemään käännöskirjallisuutta juuri tässä porukassa”, Råback iloitsee. WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden lista on kasvanut paljon viime vuosina. ”Hienoa, että saimme uusia, osaavia tekijöitä joukkoomme. Hyvän kustannustoimittajan rooli on ensisijaise

Tiedote: WSOY:n kevään 2023 kirjat on julkistettu15.11.2022 13:55:00 EET | Tiedote

WSOY:n kevään kirjat käsittelevät aiheita naisena olemista ja äidin tragediasta koti-ikävään ja taiteen parantavaan voimaan. Kirjat kertovat myös, millaista on olla Suomen tasavallan presidentin puoliso, ensihoitaja, antiikkikauppias ja vieraan valtion lipun alla taisteleva sotilas. Maailmalta saadaan mm. Colleen Hooverin koskettava jättihitti ja lastenkirjojen puolelta Paula Vesalan käsikirjoittamat Peppi Pitkätossu -kuunnelmat. Kotimainen kaunokirjallisuus Palkitun kirjailijan Minna Rytisalon Jenny Hill on kielellisesti lumoava, ajankohtainen romaani naiseudesta, keski-iästä, vaihdevuosista ja vanhenemisesta. Satu Rämön Rósa & Björk on odotettu jatko-osa arvostelu- ja myyntimenestykseksi nousseelle Hildur-dekkarille. Teemu Kaskisen Vieraat kunnaat on romaani sodasta, salatieteistä, mytologiasta ja miehistä pahoissa paikoissa. Teemu Kaskisen ja Heikki Heiskasen Itämeri-yksikkö on televisiosarjaan perustuva vakoojasatiiri. Mikael Viiman Rekyyli on psykologinen jännitysromaani, jossa et

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme