Tilaa tiedotteet antamalla sähköpostiosoitteesi. Voit perua tilauksen milloin tahansa.
Valamon Luostarin Tislaamo perustettiin 1997, jolloin se keskittyi marjaviinien valmistukseen. Sittemmin, 2020-lukua lähestyttäessä tislaamolla aloitettiin suomalaisen mallasviskin valmistaminen. Tuotanto laajeni edelleen muun muassa gineihin ja muihin väkeviin alkoholijuomiin. Viinitila valmistaa ja myy marjaviinejä edelleen Valamon Luostarissa, jossa käy vuosittain noin 100 000 vierailijaa ja matkailijaa.
Munkit toivat tislaustaidon arabeilta Eurooppaan 1000-luvulla, minkä jälkeen alkoholin tislaus on ollut osa luostareiden elinkeinotoimintaa. Kuvassa Valamon luostarin munkki Andreas. Kuva: Kert Lipponen.
Valamon Luostarin Tislaamo perustettiin 1997, jolloin se keskittyi marjaviinien valmistukseen. Sittemmin, 2020-lukua lähestyttäessä tislaamolla aloitettiin suomalaisen mallasviskin valmistaminen. Tuotanto laajeni edelleen muun muassa gineihin ja muihin väkeviin alkoholijuomiin. Viinitila valmistaa ja myy marjaviinejä edelleen Valamon Luostarissa, jossa käy vuosittain noin 100 000 vierailijaa ja matkailijaa.