Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tiedotteet
520
Valikko

Pormestari Jan Vapaavuori tapaa Berliinissä kollegansa, Berliinin pormestari Michael Müllerin perjantaina 12.4.12.4.2019 09:41:43 EEST | Tiedote

Pormestarit keskustelevat tapaamisessa kaupunkien välisen yhteistyön tiivistämisestä. Pormestari Vapaavuoren pääteemoja tapaamiseen ovat muun muassa kaupunkien mahdollisuudet yhteistyöhön puhtaampien ja kestävämpien energiaratkaisujen etsimisessä sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden paikallinen vapaaehtoinen raportointi, johon Helsinki on sitoutunut ensimmäisenä kaupunkina Euroopassa.

Helsinkiin uusi ratikkalinja Kalasataman ja Pasilan välille10.4.2019 20:56:22 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 10.4. Vallilan raitioliikenne-, katu- ja puistoalueen asemakaavan sekä Kumpulan puistoaluetta koskevan asemakaavan muutoksen. Kaavaratkaisu mahdollistaa uuden raitiotieyhteyden Kalasataman ja Pasilan välille. Valtuusto hyväksyi myös suunnitelman Finlandia-talon laajaan tekniseen ja toiminnalliseen perusparannukseen, jonka on tarkoitus alkaa vuonna 2022.

Mediakutsu: Matkailualan digikehitys vauhdissa myös Helsingissä10.4.2019 07:55:00 EEST | Kutsu

Miten matkailualan isot globaalit toimijat vievät sähköistä kaupankäyntiä eteenpäin? Millä keinoilla uudet pienemmät toimijat pyrkivät muuttamaan markkinaa? Miten muutokset näkyvät Helsingin matkailussa? Tuorein tieto matkailumyynnin digikehityksestä on keskiössä Helsingin alueen matkailutoimijoiden seminaarissa torstaina 11. huhtikuuta. Pääteeman ohella käsittelyssä on muun muassa Helsingin matkailu tilastojen valossa. Kiinnostavien puhujien lisäksi tilaisuuteen saapuu noin 400 matkailualan toimijaa.

Maahanmuuttajaehdokkaat Helsingin kuntavaaleissa – ääniharavia vai nimiä listoilla?4.4.2019 10:12:50 EEST | Tiedote

Suomessa on toistaiseksi tutkittu melko vähän sitä, miten maahanmuuttajataustaiset ehdokkaat ovat pärjänneet vaaleissa ja mikä heidän merkityksensä on ollut puolueiden vaalimenestykselle. Uudessa Kvartti-lehdessä julkaistussa tutkimusartikkelissa arvioidaan näitä kysymyksiä. Artikkelin aineisto perustuu Helsingin viimeisimpään kunnallisvaaliin, joka järjestettiin vuonna 2017.

Kaupungit ilmastonmuutoksen ja kestävän kehityksen haasteiden ratkaisijoina3.4.2019 11:30:47 EEST | Tiedote

Toimivimmat käytännöstä kumpuavat ratkaisut ihmiskunnan suurimpiin haasteisiin löytyvät usein kaupungeista, todetaan ”Kaupungit ratkaisevat” -julkaisussa, joka julkaistiin tänään Helsingin kaupungin järjestämän kaupunkipolitiikan symposiumin yhteydessä. Toista kertaa järjestettävän Helsinki Symposiumin teemat liittyvät tänä vuonna kaupunkien toimijuuteen ilmastonmuutoksen torjunnan ja kestävän kehityksen edelläkävijöinä.

C21-kaupunginjohtajat: Kuntapohjainen malli on hyvä perusta sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämiselle2.4.2019 20:08:09 EEST | Tiedote

Suomalaista sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmää on tarpeen kehittää seuraavalla hallituskaudella hallitusti, vaiheittain sekä kuntien ja kaupunkien erot huomioon ottaen. Uudistamista tulee tehdä asukkaiden ja asiakkaiden tarpeet edellä. Edellä mainitut tavoitteet toteutuvat parhaiten, mikäli sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisvastuu säilyy kunnilla tai kuntayhtymillä.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.