Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tiedotteet
472
Valikko

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56 | Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14 | Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Helsingin Vene 19 Båt -messutiedotekooste: Suosikkisaaret ensi kesänä helposti haltuun HSL:n Reittioppaan avulla8.2.2019 10:00:00 | Tiedote

Helsinki ja Espoo hyödyntävät merellisyyttä entistä konkreettisimmin edistysaskelin. Palveluja on monipuolistettu ja lähisaariston avaamista yleiseen käyttöön on jatkettu. Tulevana kesänä Helsingin Vasikkasaari on ensimmäisen vaiheen uudistustöiden jälkeen entistä toimivampi vierailukohde. Saavutettavuuden parantamisessa yksi merkittävä askel on HSL:n Reittiopas, johon lisätään vakituisen vesiliikenteen piirissä olevat saarikohteet. Palvelukartta puolestaan tutustuttaa kohteiden tarjontaan, ja Helsingin osalta siihen päivitetään parhaillaan tulevaa kautta ajatellen noin 30 saarikohteen tiedot.

Kutsu medialle: Merellisen Helsingin seudun kesäkauden uutuuksia Vene 19 Båt -messuilla6.2.2019 11:14:06 | Kutsu

Helsinki ja Espoo hyödyntävät merellisyyttä entistä vahvemmin ja yhä konkreettisimmin edistysaskelin. Saari- ja rantakohteiden saavutettavuutta parannetaan, palveluja monipuolistetaan ja lähisaariston avaamista virkistyskäyttöön jatketaan. Tulevalle kesäkaudelle on luvassa runsaasti uutta tarjontaa, joka on esittelyssä Vene 19 Båt -messuilla Helsingin, Espoon, Metsähallituksen ja kumppaneiden yhteisosastolla (1f5) teemalla ”Meri kuuluu kaikille”. Lisäksi messujen yhteydessä julkaistaan Helsingin, Espoon ja HSL:n merellinen yhteistyö tulevalle kaudelle.

Helsinkiä kehitetään matkailukaupunkina asukkaita ja yrittäjiä kuunnellen – ensimmäiseksi keskitytään wc-tiloihin, bussiliikenteeseen ja opasteisiin5.2.2019 11:49:57 | Tiedote

Helsinki tavoittelee matkailun kehittämisessä ensisijaisesti laatua määrän sijaan. Pormestari Jan Vapaavuori on asettanut työryhmän, jonka tehtävä on edistää kaupungin matkailuinfran parantamista ja matkailijoille suunnattujen palveluiden laatua konkreettisilla teoilla, kehittää vuoropuhelua kaupungin ja matkailuyrittäjien välillä ja panostaa aitoihin, paikallisiin kokemuksiin.

Helsingin kaupunki selvittää luvattomien päiväkotien tilanteen1.2.2019 16:31:03 | Tiedote

Helsingin kaupunki suhtautuu vakavasti esille nousseeseen ongelmaan, jossa päiväkoteja on toiminut luvattomissa tiloissa. Kaupunki on pormestari Vapaavuoren kaupunginvaltuustossa keskiviikkona 30.1. tiedottamalla tavalla käynnistänyt torstaina 31.1. perusteellisen selvityksen, jonka tavoitteena on tutkia tarkasti koko luvattomien päiväkotien tilanne ja kaupungin oma toiminta, joka on mahdollistanut tilanteen syntymisen. Selvitys tehdään kaupunginkansliassa.

Helsingin työpaikkamäärä kasvoi korkean osaamistason aloilla1.2.2019 14:39:26 | Tiedote

Työllisten määrä kasvoi vuonna 2018 Helsingissä kahdella prosentilla ja pääkaupunkiseudulla kolmella prosentilla. Helsingin työllisyysaste oli vuonna 2018 keskimäärin 74 % eli 1,6 prosenttiyksikköä edellisvuotta korkeampi. Työpaikkamäärä kasvoi Helsingissä nopeimmin informaation ja viestinnän toimialalla. Myös ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta sekä terveys- ja sosiaalipalvelut saivat lisää työpaikkoja. Vuonna 2018 Helsingissä oli yhteensä 434 400 työpaikkaa, mikä oli kaksi prosenttia enemmän kuin vuonna 2017.

Vapaavuori, Lyly ja Viljanen: Helsinki, Tampere ja Vantaa valmistautuvat osallistumaan Suomirata-hankeyhtiöön1.2.2019 11:11:49 | Tiedote

Helsingin, Tampereen ja Vantaan kaupungit aloittavat valmistelut osallistumisesta pääradan kehittämiseen tähtäävään Suomirata-hankeyhtiöön. Suomirata mahdollistaa aikanaan suoran, nopean yhteyden Helsingin keskustan ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille, suoran kaukojunayhteyden pääradalta lentoasemalle ja noin tunnin junayhteyden Tampereen ja Helsingin välille. Suomirata hyödyttää laajasti raideliikenteen kehittymismahdollisuuksia ja koko Suomea.

Helsinki palvelee jatkossa paremmin englanniksi1.2.2019 10:16:42 | Tiedote

Helsingin tavoitteena on olla maailman toimivin kaupunki ja tarjota parhaat mahdolliset urbaanin elämän edellytykset sekä kaupungissa jo asuville kuin tänne muuttamista harkitsevillekin. Modernin pääkaupungin tunnusmerkkejä ovat sujuvat englanninkieliset palvelut ja erilaisista taustoista tulevien tarpeiden huomiointi. Pormestari Jan Vapaavuori on asettanut kaupungin toimialojen, Supercellin sekä Neogames Finlandin edustajista koostuvan työryhmän selvittämään kaupungin englanninkielisten palveluiden kehittämistarpeita.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.