SeaLife Helsinki Oy

SEA LIFE on Suomen johtava akvaario ja yksi Helsingin suosituimmista elämyskohteista. SEA LIFE tarjoaa kävijöille elämyksiä ja tietoa vedenalaisesta elämästä ja sen suojelun tärkeydestä. SEA LIFEssa vierailee noin 250 000 kävijää vuosittain. SEA LIFE on osa Merlin Entertainments Groupin omistamaa SEA LIFE -ketjua, joka on maailman suurin yleisöakvaariotuotemerkki. Merlin Entertainments Group on maailman toiseksi suurin elämyskohdetoimija yli 100 elämyskohteella neljällä mantereella ja 23 eri maassa. 

Tiedotteet
118
Valikko

PANDAKILLI – MONIN VERROIN PANDAAKIN UHANALAISEMPI!7.9.2018 08:47 | Tiedote

Pandakilli, pieni hammaskilleihin lukeutuva kalalaji, on osa SEA LIFE Helsingin uutta suojeluhanketta, jossa halutaan nostaa esille erityisesti makean veden ekosysteemien ja kalalajiston hälyttävää uhanalaisuutta. SEA LIFEen saapuneet pandakillit ovat syntyneet Wienin Haus des Meeres -akvaariossa, jonka kanssa SEA LIFE jatkaa yhteistyötä tämän uhanalaisen lajin säilymisen turvaamiseksi. Nykyään pandakillien ainoa tunnettu populaatio elää pienessä rikkipitoisessa Baño de San Ignacio -nimisessä lähteessä Nuevo Leónin osavaltiossa Meksikossa.

Kutsu: pandakillien julkistamistilaisuus SEA LIFEssa keskiviikkona 29.8.2018 kello 9.30 alkaen22.8.2018 13:30 | Kutsu

SEA LIFE Helsinki esittelee pandakillit 29.8. järjestettävässä julkistamistilaisuudessa. Kyseinen laji on akvaariokeskuksen uuden suojeluhankkeen kohteena. Tilaisuuden aikana kuullaan lisää myös makean veden lajien uhanalaisuudesta ja tärkeästä suojelutyöstä. Oman tervehdyksensä tilaisuuteen tuo myös Meksikon Suomen suurlähettiläs, herra Ernesto Céspedes. Ilmoittauduthan tilaisuuteen 24.8. mennessä.

MAAILMAN ENSIMMÄINEN MAITOVALAIDEN SUOJELUKESKUS ISLANTIIN26.6.2018 11:22 | Tiedote

SEA LIFE TRUST -säätiö julkaisee uraauurtavan suunnitelman maailman ensimmäisen maitovalaiden suojelukeskuksen perustamisesta. Keväällä 2019 kaksi maitovalasta, Little Grey ja Little White, matkustavat lähes 10 000 kilometrin matkan Kiinasta Islantiin. Hankkeen yhteistyökumppani, valaiden ja delfiinien suojelujärjestö Whale and Dolphin Conservation (WDC), uskoo, että SEA LIFE TRUST -säätiön maitovalaiden suojelukeskus toimii esimerkkinä ja edistää vankeudessa elävien valaiden ja delfiinien vapauttamista myös jatkossa.

Kala pisti evät taskuun – SEA LIFEn eläintenhoitaja säikähti15.6.2018 11:00 | Uutinen

Akvaariokalojen joka-aamuinen tarkastuskierros päättyi pienimuotoiseen paniikkiin, kun eläintenhoitaja saapui pippuripallokalan akvaariolle. SEA LIFEn pippuripallokala näyttää hallitsevan varsin erikoisen taidon: se osaa laittaa ”kädet taskuun”, eli työntää kookkaat rintaevänsä kokonaisuudessaan niiden etupuolella sijaitsevista kidusaukoista sisään. Vastaavaa ilmiötä ei tunneta muilla kaloilla. Syytä tähän erikoiseen käytökseen ei tiedetä, mutta se saattaa liittyä ihon kutinaan tai evien puhdistamiseen.

Sähköankerias Raipe nielaisi taskulampun22.12.2017 14:16 | Tiedote

SEA LIFEn valovoimaisin tähti, sähköankerias Raipe, säikäytti keskuksen henkilökunnan pahanpäiväisesti nielaisemalla eläintenhoitajan vahingossa altaaseen pudottaman taskulampun viime keskiviikkona. Lampun putoaminen havaittiin välittömästi, mutta sähköiskuvaaran takia sitä ei saatu heti pois. Sähköä johtamattomia työvälineitä noudettaessa Raipe käytti tilaisuuden hyväkseen ja nielaisi valaisimen. Tapahtuma käynnisti ripeän pelastusoperaation, jonka lopputuloksena Raipe palasi seitsemän tuntia myöhemmin takaisin altaaseensa taskulamppua kevyempänä. Raipea lampunpoisto-operaatio ei näytä suuremmin hetkauttaneen, ainakaan ruokahalusta päätellen.

KUTSU: MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiön uusi monitoimitila avautuu Paimiossa 12.12.20177.12.2017 10:05 | Tiedote

Merlin’s Magic Wand yhteistyössä SEA LIFE Helsingin kanssa ovat luoneet uuden liikunta- ja monitoimitilan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiön käyttöön. Monitoimitila sijaitsee Alvar Aallon suunnittelemassa Paimion parantolassa. Kiinteistön omistaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri. Liikunta- ja monitoimitila kulkee nimellä Meriaalto-sali.

SEA LIFEn syksy käynnistyy vahvasti suojeluteemalla – kutsu medialle29.9.2017 09:49 | Kutsu

SEA LIFE Helsinki edistää suojeluteemaa entisestään avatessaan uuden Suojelusaareke-osion. SEA LIFE Trust -säätiön asiamies Andy Bool saapuu keskiviikkona 4.10. kello 10.00 avaamaan uuden Suojelusaareke-osion ja avajaisten kunniaksi säätiö ojentaa ympäristöjärjestö WWF:lle 5000 euron lahjoituksen saimaannorpan suojelutyöhön. Lahjoituksen saapuu vastaanottamaan WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen. Myös media on tervetullut avajaistapahtumaan.

Kippis ja pulahdus! SEA LIFE Helsinki täyttää 15 vuotta tulevana viikonloppuna - vuosiin on mahtunut niin ennustavia tursaita, temperamenttisia sähköankeriaita kuin syvästi rakastunut vuokkokalapariskunta!16.6.2017 08:02 | Tiedote

Sea Life Helsinki avasi ovensa yleisölle 15 vuotta sitten, 18.6.2002. Näyttelyn silloiset suurimmat päätähdet olivat viiksihait Bill ja Ben, siilikala Saara sekä paavolipposet, eli murjottajakalat. Suuri spektaakkeli koettiin jo vuonna 2007, kun supersuositut viiksihait Bill ja Ben venähtivät yli odotusten ja muuttivat Saksaan, Oberhausin Sea Lifeen, missä ne vaikuttavat vielä tänäkin päivänä.

SEA LIFEssa syntyi nelisilmäisiä vauvoja!23.2.2017 15:59 | Tiedote

Sea Lifen kuraattori Emilia Friman koki iloisen yllätyksen lauantai-aamuna 11.2. saapuessaan viikonlopun työvuoroon. Nelisilmä-altaassa odotti onnellisen perhetapahtuman seurauksena kolme hyvinvoivaa poikasta. Tänään poikaset ovat noin nelisenttisiä, hauskannäköisiä (lajiominaisuus!) ja lämpimässä viihtyviä veijareita, jotka lajityypilliseen tapaan ovat erittäin persoja ruualle; kalanruokahiutaleet ja pienet äyriäiset ovat niiden suurta herkkua. Ensimmäiset kuukautensa pienokaiset tulevat viettämään ”lastentarhassa”, Sea Lifen karanteenitiloissa omassa rauhassaan.

SEA LIFEn uusi elämysalue sai teemakseen värikkään Välimeren!3.2.2017 08:44 | Tiedote

SEA LIFEn vuoden 2017 merkittävimpiä uudistuksia on tammikuun lopussa avautunut elämysalue, jonka viiden uuden altaan parissa asiakkaat voivat sukeltaa Välimeren kalliolammikoiden ja merenlahtien monimuotoiseen maailmaan. Interaktiivinen alue on suunniteltu siten, että myös päiväkoti- ja koululaisryhmät mahtuvat käyttämään tiloja mukavasti. Asiantuntevan oppaan johdolla yleisö pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä haiden ja rauskujen munakoteloihin, meritähtiin, merimakkaroihin, merisiileihin, merivuokkoihin ja erilaisiin äyriäisiin.

Joulu saapui SEA LIFEen8.12.2016 12:57 | Tiedote

8.12.2016. 7.12. SEA LIFEssa koettiin jännittäviä joulusiivoushetkiä, kun kaikille tuttu hahmo saapui suorittamaan valtamerialtaan siivouksen ja koristelun. Valtameriallas pitää sisällään jopa 250 000 litraa ja on syvyydeltään 3,5 metriä. Altaan reunamilla on useita eri laseja ja altaan halki kulkee myös 8 metriä pitkä tunneli. Lasien siivousta siis riittää! Valtamerialtaan kalat seurasivat operaatiota kiinnostuneina ja varsinkin SEA LIFEn suurin kala, seeprahai Mussukka, rohkaistui tulemaan hyvinkin lähelle altaaseen laskeutunutta siivoojaa.

SEA LIFEn 500:s lahjoituskoralli kotiakvaarioon22.9.2016 08:30 | Tiedote

500:s Sea Lifen viljelemä lahjoituskoralli sai maanantaina kodin espoolaisen meribiologi Panu Hälvän kotiakvaariosta. Sea Lifen korallit ovat kansoittaneet suomalaisia merivesiakvaarioita jo usean vuoden ajan: harrastajat ovat voineet noutaa reilunkokoiseksi kasvatettuja kivikoralleja kotiakvaarioihinsa, mikäli olosuhteet on todettu kyseisille lajeille sopiviksi. Panu Hälvä istutti merivesiakvaarioonsa viisi Sea Lifen kasvattamaa korallia, muun muassa Montipora -levykorallin.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

SEA LIFE on Suomen johtava akvaario ja yksi Helsingin suosituimmista elämyskohteista. SEA LIFE tarjoaa kävijöille elämyksiä ja tietoa vedenalaisesta elämästä ja sen suojelun tärkeydestä. SEA LIFEssa vierailee noin 250 000 kävijää vuosittain. SEA LIFE on osa Merlin Entertainments Groupin omistamaa SEA LIFE -ketjua, joka on maailman suurin yleisöakvaariotuotemerkki. Merlin Entertainments Group on maailman toiseksi suurin elämyskohdetoimija yli 100 elämyskohteella neljällä mantereella ja 23 eri maassa.