SeaLife Helsinki Oy
SeaLife Helsinki Oy

Merimaailma SEA LIFE on Suomen johtava akvaario ja yksi Helsingin suosituimmista elämyskohteista. SEA LIFE tarjoaa kävijöille elämyksiä ja tietoa vedenalaisesta elämästä ja sen suojelun tärkeydestä. SEA LIFEssa vierailee noin 250 000 kävijää vuosittain. SEA LIFE on osa Merlin Entertainments Groupin omistamaa Euroopan-laajuista SEA LIFE -ketjua, joka on maailman suurin yleisöakvaariotuotemerkki. Merlin Entertainments Group on maailman toiseksi suurin elämyskohdetoimija yli 100 elämyskohteella neljällä mantereella ja 23 eri maassa. 
www.sealife.fi

Tiedotteet
110
Valikko

Sähköankerias Raipe nielaisi taskulampun22.12.2017 14:16 | Tiedote

SEA LIFEn valovoimaisin tähti, sähköankerias Raipe, säikäytti keskuksen henkilökunnan pahanpäiväisesti nielaisemalla eläintenhoitajan vahingossa altaaseen pudottaman taskulampun viime keskiviikkona. Lampun putoaminen havaittiin välittömästi, mutta sähköiskuvaaran takia sitä ei saatu heti pois. Sähköä johtamattomia työvälineitä noudettaessa Raipe käytti tilaisuuden hyväkseen ja nielaisi valaisimen. Tapahtuma käynnisti ripeän pelastusoperaation, jonka lopputuloksena Raipe palasi seitsemän tuntia myöhemmin takaisin altaaseensa taskulamppua kevyempänä. Raipea lampunpoisto-operaatio ei näytä suuremmin hetkauttaneen, ainakaan ruokahalusta päätellen.

KUTSU: MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiön uusi monitoimitila avautuu Paimiossa 12.12.20177.12.2017 10:05 | Tiedote

Merlin’s Magic Wand yhteistyössä SEA LIFE Helsingin kanssa ovat luoneet uuden liikunta- ja monitoimitilan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiön käyttöön. Monitoimitila sijaitsee Alvar Aallon suunnittelemassa Paimion parantolassa. Kiinteistön omistaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri. Liikunta- ja monitoimitila kulkee nimellä Meriaalto-sali.

SEA LIFEn syksy käynnistyy vahvasti suojeluteemalla – kutsu medialle29.9.2017 09:49 | Kutsu

SEA LIFE Helsinki edistää suojeluteemaa entisestään avatessaan uuden Suojelusaareke-osion. SEA LIFE Trust -säätiön asiamies Andy Bool saapuu keskiviikkona 4.10. kello 10.00 avaamaan uuden Suojelusaareke-osion ja avajaisten kunniaksi säätiö ojentaa ympäristöjärjestö WWF:lle 5000 euron lahjoituksen saimaannorpan suojelutyöhön. Lahjoituksen saapuu vastaanottamaan WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen. Myös media on tervetullut avajaistapahtumaan.

Kippis ja pulahdus! SEA LIFE Helsinki täyttää 15 vuotta tulevana viikonloppuna - vuosiin on mahtunut niin ennustavia tursaita, temperamenttisia sähköankeriaita kuin syvästi rakastunut vuokkokalapariskunta!16.6.2017 08:02 | Tiedote

Sea Life Helsinki avasi ovensa yleisölle 15 vuotta sitten, 18.6.2002. Näyttelyn silloiset suurimmat päätähdet olivat viiksihait Bill ja Ben, siilikala Saara sekä paavolipposet, eli murjottajakalat. Suuri spektaakkeli koettiin jo vuonna 2007, kun supersuositut viiksihait Bill ja Ben venähtivät yli odotusten ja muuttivat Saksaan, Oberhausin Sea Lifeen, missä ne vaikuttavat vielä tänäkin päivänä.

SEA LIFEssa syntyi nelisilmäisiä vauvoja!23.2.2017 15:59 | Tiedote

Sea Lifen kuraattori Emilia Friman koki iloisen yllätyksen lauantai-aamuna 11.2. saapuessaan viikonlopun työvuoroon. Nelisilmä-altaassa odotti onnellisen perhetapahtuman seurauksena kolme hyvinvoivaa poikasta. Tänään poikaset ovat noin nelisenttisiä, hauskannäköisiä (lajiominaisuus!) ja lämpimässä viihtyviä veijareita, jotka lajityypilliseen tapaan ovat erittäin persoja ruualle; kalanruokahiutaleet ja pienet äyriäiset ovat niiden suurta herkkua. Ensimmäiset kuukautensa pienokaiset tulevat viettämään ”lastentarhassa”, Sea Lifen karanteenitiloissa omassa rauhassaan.

SEA LIFEn uusi elämysalue sai teemakseen värikkään Välimeren!3.2.2017 08:44 | Tiedote

SEA LIFEn vuoden 2017 merkittävimpiä uudistuksia on tammikuun lopussa avautunut elämysalue, jonka viiden uuden altaan parissa asiakkaat voivat sukeltaa Välimeren kalliolammikoiden ja merenlahtien monimuotoiseen maailmaan. Interaktiivinen alue on suunniteltu siten, että myös päiväkoti- ja koululaisryhmät mahtuvat käyttämään tiloja mukavasti. Asiantuntevan oppaan johdolla yleisö pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä haiden ja rauskujen munakoteloihin, meritähtiin, merimakkaroihin, merisiileihin, merivuokkoihin ja erilaisiin äyriäisiin.

Joulu saapui SEA LIFEen8.12.2016 12:57 | Tiedote

8.12.2016. 7.12. SEA LIFEssa koettiin jännittäviä joulusiivoushetkiä, kun kaikille tuttu hahmo saapui suorittamaan valtamerialtaan siivouksen ja koristelun. Valtameriallas pitää sisällään jopa 250 000 litraa ja on syvyydeltään 3,5 metriä. Altaan reunamilla on useita eri laseja ja altaan halki kulkee myös 8 metriä pitkä tunneli. Lasien siivousta siis riittää! Valtamerialtaan kalat seurasivat operaatiota kiinnostuneina ja varsinkin SEA LIFEn suurin kala, seeprahai Mussukka, rohkaistui tulemaan hyvinkin lähelle altaaseen laskeutunutta siivoojaa.

SEA LIFEn 500:s lahjoituskoralli kotiakvaarioon22.9.2016 08:30 | Tiedote

500:s Sea Lifen viljelemä lahjoituskoralli sai maanantaina kodin espoolaisen meribiologi Panu Hälvän kotiakvaariosta. Sea Lifen korallit ovat kansoittaneet suomalaisia merivesiakvaarioita jo usean vuoden ajan: harrastajat ovat voineet noutaa reilunkokoiseksi kasvatettuja kivikoralleja kotiakvaarioihinsa, mikäli olosuhteet on todettu kyseisille lajeille sopiviksi. Panu Hälvä istutti merivesiakvaarioonsa viisi Sea Lifen kasvattamaa korallia, muun muassa Montipora -levykorallin.

Juhannuksena paistaa aurinko: Helmut-meritursas ennustaa aurinkoista keskikesän juhlaa!21.6.2016 15:53 | Tiedote

Helmut-meritursas ei epäröi: juhannuksena paistaa! Juhannuksenviettäjät huomio! SEA LIFEn meritursas Helmut on puhunut ja juhannuksena saamme nauttia koko maassa aurinkoisesta säästä: Mustekala oli ennusteessaan järkähtämätön ja päivysti luolansa suulla aurinko lonkeroissaan, kun sen tuli valita eri säämerkkien väliltä juhannuksen sää. SEA LIFEssa ei olla tietoisia, että meritursaille jokin säätila olisi toista mieluisampi, joten voidaan olettaa, ettei Helmutin ennustus perustu sen omiin säämieltymyksiin tai toiveisiin. Merimaailman näyttelypäällikkö Emilia Friman kuvailee suojattiaan aktiiviseksi otukseksi, joka rakastaa haasteita, tehtäviä ja leikkejä. Säämerkkien valinta olikin sille uusi tehtävä, jonka se otti innostuneena vastaan. Myönnettäköön, että tursaalle kaikkein mieluisinta sääennusteessa oli silti yhteinen leikki hoitajansa kanssa. Leikin ja aterian jälkeen Helmut kuitenkin sukelsi luolansa suuaukolle ja tarttui tarmokkaana ja epäröimättä aurinkoon jääden tyytyväisenä niil

Sähköankerias-Raipe pimensi koko Linnanmäen!1.4.2016 08:03 | Tiedote

Koko Linnanmäki pimeni torstai-iltana, kun SEA LIFEn yleisösuosikki, sähköankerias-Raipe poltti sulakkeet. Raipen toimien takia lähes koko Linnanmäki pimeni hetkellisesti! Sulakkeiden kärähtämiseen riitti, että parimetrinen ankerias pääsi koskettamaan suojaputkestaan pudonnutta ankeriaitten sähköntuottoa mittaavaa anturia, ja lopulta ylikuorma laukaisi sulakkeen. Raipen altaan yläpuolella on kävijöillekin tuttu mittari, joka muuttaa ankeriaan tuottaman sähkön ääneksi kaiuttimiin ja valoksi altaan yläpuolella oleviin lamppuihin.

Maailman vanhin kalapariskunta juhlistaa ystävänpäivää SEA LIFEssa!12.2.2016 10:33 | Tiedote

Emmalla ja Kamulla on takanaan jo yli 20 vuotta yhteistä taivalta, mikä tekee näistä nykyisin Helsingin SEA LIFEssa asustavista suruvuokkokaloista maailman vanhimman tunnetun kalapariskunnan. Rakastavaiset tapasivat toisensa 90-luvun alussa SEA LIFEn nykyisen intendentin, Markus Dernjatinin kotiakvaariossa. Monien vaiheiden jälkeen pariskunta päätyi kaiken kansan ihailtavaksi SEA LIFEn suureen koralliakvaarioon.

SEA LIFEn Saksiniekat-näyttely on rapujen puuhamaa!10.2.2016 13:13 | Tiedote

Uusi Saksiniekat-näyttely rapuineen täydentää SEA LIFEn muuta merenalaista elämää 10.2. alkaen aina vuoden loppuun saakka. Monipuolisen näyttelyn päätähtenä ihastuttaa maailman suurin äyriäinen, jättiläistaskurapu, seuranaan muut pienemmät mutta sitäkin persoonallisemmat rapulajit. Ujoille erakkoravuille Merimaailman akvaristit ovat rakentaneet mieluisia kätköpaikkoja sisältävän puuhamaan köysiratoineen ja tikkaineen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Merimaailma SEA LIFE on Suomen johtava akvaario ja yksi Helsingin suosituimmista elämyskohteista. SEA LIFE tarjoaa kävijöille elämyksiä ja tietoa vedenalaisesta elämästä ja sen suojelun tärkeydestä. SEA LIFEssa vierailee noin 250 000 kävijää vuosittain. SEA LIFE on osa Merlin Entertainments Groupin omistamaa Euroopan-laajuista SEA LIFE -ketjua, joka on maailman suurin yleisöakvaariotuotemerkki. Merlin Entertainments Group on maailman toiseksi suurin elämyskohdetoimija yli 100 elämyskohteella neljällä mantereella ja 23 eri maassa. 
www.sealife.fi