Suomen Vuokranantajat ry

Suomen Vuokranantajat ry

Vakuuden säilyttäminen huolellisesti on vuokranantajan vastuulla22.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Valtaosassa vuokrasopimuksista käytetään edelleen vakuutena perinteistä vuokranantajan tilille maksettavaa rahavakuutta. Tuoreet oikeustapaukset korostavat, että vakuuden palauttaminen vuokrasuhteen päättyessä on nimenomaan vuokranantajan velvollisuus, vaikka vakuus olisi annettu jollekin ulkopuoliselle hoidettavaksi. Suomen Vuokranantajat peräänkuuluttaa vakuusriitojen nopeampaa ratkaisua.

Vuokralainen, näin vakuutat vuokranantajan4.8.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Opiskelijat palaavat jälleen suurelta osin lähiopetukseen korona-ajan jälkeen. Erityisesti opiskelijakaupungeissa tämä voi tarkoittaa ruuhkaisia asuntonäyttöjä. Vuokralaisen löytäminen on saattanut hankaloitua koronapandemian aikana, mutta tilanne voi kääntyä päälaelleen nyt vuokrauksen huippusesongin lähestyessä. Miten vuokralainen voi vakuuttaa vuokranantajan ja erottua useiden vuokralaisehdokkaiden joukosta?

Opiskelijoiden vuokrakysyntä normalisoitumassa – korkeakoulut palaamassa varovaisesti lähiopetukseen syksyllä20.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Suomen Vuokranantajien tekemän selvityksen mukaan korkeakoulut ovat varovaisesti palaamassa lähiopetukseen syksyllä, mikäli koronatilanne säilyy rauhallisena. Lähes kaikki yliopistot ja ammattikorkeakoulut tavoittelevat syyslukukaudelle jo lähiopetukseen tai etä- ja lähiopetusta yhdistelevään hybridimalliin siirtymistä, kun korona-epidemian aikana opiskelu on pyritty järjestämään etäopintoina.

Porvoo keskisuorittaja vuokranantajien kaupunkivertailussa – päihittää Kotkan ja Lahden, jäi Keravan matkasta19.7.2021 10:08:41 EEST | Tiedote

Porvoo sijoittui 27 kaupungin joukosta kuudenneksitoista Suomen Vuokranantajien uudistetussa kaupunkirankingissa. Porvoo pärjäsi hyvin erityisesti asuntojen arvonnousun sekä vuokrakehityksen takia, mutta notkahti heikon vuokratuoton ja vuokralla asuvien vähäisen osuuden vuoksi. Vuokramarkkinoilla odotetaan yleisesti asuntojen kysynnän elpyvän loppuvuoden aikana rokotusten edetessä ja kaupunkien avautuessa.

Lappeenranta tasainen pärjääjä vuokranantajien kaupunkivertailussa – päihittää Kotkan, Mikkelin ja Kouvolan19.7.2021 09:36:48 EEST | Tiedote

Lappeenranta sijoittui 27 kaupungin joukosta neljänneksitoista Suomen Vuokranantajien uudistetussa kaupunkirankingissa. Lappeenranta pärjäsi tasaisesti kaikilla vertailun osa-alueilla, mutta notkahti hieman valjun väestöennusteen vuoksi. Vuokramarkkinoilla odotetaan yleisesti asuntojen kysynnän elpyvän loppuvuoden aikana rokotusten edetessä ja kaupunkien avautuessa.

Riihimäki ensimmäistä kertaa mukana Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingissa – päihitti niukasti Hämeenlinnan10.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Riihimäki on ensimmäistä kertaa mukana Suomen Vuokranantajien uudistetussa kaupunkirankingissa. Kaupunki päihitti niukasti Kanta-Hämeen keskuskaupungin Hämeenlinnan. Molemmat Kanta-Hämeen kaupungit jäivät vertailun häntäpäähän. Riihimäki oli sijalla 22 ja Hämeenlinna sijalla 23 vertailussa mukana olleiden 27 kaupungin joukossa. Vuokramarkkinoilla odotetaan asuntojen kysynnän elpyvän loppuvuoden aikana rokotusten edetessä ja kaupunkien avautuessa.

Seinäjoki pärjäsi Vaasaa ja Kokkolaa paremmin Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingissa10.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Seinäjoki sijoittui Vaasaa ja Kokkolaa paremmin Suomen Vuokranantajien uudistetussa kaupunkirankingissa. Kaikki pohjalaismaakuntien keskuskaupungit jäivät kuitenkin vertailun häntäpäähän. Seinäjoki oli sijalla 21, Vaasa sijalla 25 ja Kokkolalla sijalla 26 vertailussa mukana olleiden 27 kaupungin joukossa. Vuokramarkkinoilla odotetaan asuntojen kysynnän elpyvän loppuvuoden aikana rokotusten edetessä ja kaupunkien avautuessa.

Rauma päihitti Porin Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingissa10.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Rauma sijoittui Suomen Vuokranantajien uudistetussa kaupunkirankingissa keskikastiin ja Pori häntäpäähän. Rauman sijoitus oli seitsemästoista ja Porin kahdeskymmenesneljäs 27 kaupungin joukossa. Ennustettu vuokratuotto on Porissa Raumaa parempi, mutta toisaalta Raumalla asuntojen arvojen laskuun tai vuokralaisen löytymiseen liittyvät riskit ennakoitiin selvästi Poria pienemmiksi. Vuokramarkkinoilla odotetaan asuntojen kysynnän elpyvän loppuvuoden aikana rokotusten edetessä ja kaupunkien avautuessa.

Vuokrat kääntyneet Lahdessa laskuun – Kaupungin toiminta luo markkinoille vääristymiä9.7.2021 13:10:00 EEST | Tiedote

Lahti sijoittui 27 kaupungin joukosta sijalle kaksikymmentä Suomen Vuokranantajien uudistetussa kaupunkirankingissa. Vapaarahoitteiset vuokrat ovat kääntyneet kaupungissa laskuun, ja uuden vuokralaisen löytäminen on entisestään vaikeutunut. Suomen Vuokranantajat on huolissaan siitä, että Lahden kaupungin ja kaupungin vuokrataloyhtiön toiminta luo markkinoille vääristymiä.

Kerava, Järvenpää ja Hyvinkää ensimäistä kertaa mukana Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingissa – Kerava Keski-Uudenmaan ykkönen9.7.2021 08:14:25 EEST | Tiedote

Kerava, Järvenpää ja Hyvinkää ovat ensimäistä kertaa mukana Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingissa. Kerava, Hyvinkää ja Järvenpää sijoittuivat 27 kaupungin joukossa peräkkäin sijoille yhdeksän, kymmenen ja yksitoista. Vuokramarkkinoilla odotetaan yleisesti asuntojen kysynnän elpyvän loppuvuoden aikana rokotusten edetessä ja kaupunkien avautuessa.

Suomen Vuokranantajien ja PTT:n ennuste: Kajaanissa maan korkein vuokratuotto9.7.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Kajaani sijoittui 27 kaupungin joukosta kolmanneksitoista Suomen Vuokranantajien uudistetussa kaupunkirankingissa. Kajaanissa ennustetaan olevan lähivuosina maan korkein vuokratuotto. Asuntosijoittamisen riskejä lisää kaupungin negatiivinen väestökehitys. Vuokramarkkinoilla odotetaan yleisesti asuntojen kysynnän elpyvän loppuvuoden aikana rokotusten edetessä ja kaupunkien avautuessa.

Vuokra-asuntojen markkinointiajat Jyväskylässä Suomen Vuokranantajien kaupunkivertailun pisimmät8.7.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Jyväskylä sijoittui 27 kaupungin joukosta viidenneksitoista Suomen Vuokranantajien uudistetussa kaupunkirankingissa. Jyväskylä sai vertailussa pisteitä positiivisesta väestökehityksestä sekä opiskelijakaupungille tyypillisestä suuresta vuokralla asuvien osuudesta. Suurimmat riskit taas liittyvät pitkiksi venyneisiin vuokra-asuntojen markkinointiaikoihin ja negatiiviseksi kääntyneeseen vuokrakehitykseen. Vuokramarkkinoilla odotetaan yleisesti asuntojen kysynnän elpyvän loppuvuoden aikana rokotusten edetessä ja kaupunkien avautuessa.

Mikkelissä vuokranantajan huolina väestön väheneminen ja vuokrien lasku7.7.2021 16:10:00 EEST | Tiedote

Mikkeli sijoittui 27 kaupungin joukosta sijalle yhdeksäntoista Suomen Vuokranantajien uudistetussa kaupunkirankingissa. Mikkelissä ennustettu vuokratuotto on vertailun kaupunkien kärkipäässä, mutta asuntosijoittamisen riskejä lisää väestön väheneminen ja vuokra-asuntojen kysynnän hiipuminen. Vuokramarkkinoilla odotetaan asuntojen kysynnän elpyvän loppuvuoden aikana rokotusten edetessä ja kaupunkien avautuessa.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>