Vihreät Euroopan parlamentissa
  • Vihreät Euroopan parlamentissa

Ville Niinistö: Energiamurroksen vauhdittaminen vastaa energian hinnannousuun paremmin kuin fossiiliriippuvuuden jatkaminen6.10.2021 12:33:53 EEST | Tiedote

Euroopan hurjasti nousseet kaasun ja sähkön hinnat herättävät huolta. Euroopan parlamentin jäsen Ville Niinistö toteaa, että energiamurroksen vauhdittaminen on ratkaisu myös tähän tilanteeseen ja riippuvuutta fossiilitaloudesta kannattaa edelleen vähentää nopeasti. Europarlamentti keskusteli energiapolitiikasta täysistunnossaan tänään Strasbourgissa.

Ville Niinistö europarlamentin raportoijaksi hiilinieluasetuksesta6.9.2021 16:27:02 EEST | Tiedote

Vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö ryhtyy pääneuvottelijaksi eli raportoijaksi hiilinielujen asetuksesta europarlamentin kannan muodostamisessa. Ympäristövaliokunnan ryhmävastaavat päättivät tehtävien jaosta tänään. Maankäyttöä koskeva LULUCF-asetus määrittelee sitä, miten maankäyttösektorin eli esimerkiksi metsien hiilinielut ja päästöt otetaan huomioon EU:n ilmastotavoitteissa.

Ville Niinistö: Aika tekosyille on ohi - EU:n ilmastolaki on tarpeen, mutta sen tavoite on riittämätön24.6.2021 14:52:19 EEST | Tiedote

Europarlamentaarikko Ville Niinistö ei ole tyytyväinen siihen, että EU:n uusi ilmastolaki ei ole linjassa ilmastotieteen vaatimusten kanssa. Niinistö piti ilmastolaista puheen Europarlamentin Brysselin täysistunnossa torstaina 24. kesäkuuta. Parlamentin enemmistön hyväksyi äänestyksessä ilmastolain. Niinistö ja vihreiden ryhmä äänestivät esitystä vastaan.

Sopu maakohtaisesta veroraportoinnista on tärkeä ensimmäinen askel kohti veroavoimuutta2.6.2021 08:50:22 EEST | Tiedote

Euroopan komissio, neuvosto ja parlamentti saavuttivat viimeinkin sovun suuryritysten maakohtaisesta veroraportoinnista. Komission esitys tehtiin jo vuonna 2016, mutta direktiivi oli jumissa neuvostossa viiden vuoden ajan. Uusi direktiivi edellyttää, että monikansalliset yritykset, joiden liikevaihto ylittää 750 miljoonaa euroa kahtena peräkkäisenä vuonna, raportoivat tuloksestaan, maksamistaan veroista sekä työntekijöidensä määrästä EU-maissa sekä ns. veroasioissa yhteistyöhaluttomissa mustan tai harmaan listan maissa.

Luontokadon torjunta etenee europarlamentin ympäristövaliokunnan päätöksellä28.5.2021 13:47:49 EEST | Tiedote

Europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr) on tyytyväinen europarlamentin ympäristövaliokunnan kantaan EU:n 2030 biodiversiteettistrategiasta. Valiokunnan raportti etenee vielä koko europarlamentin täysistunnon hyväksyttäväksi 7. kesäkuuta alkavalla viikolla, mutta tullessaan hyväksytyksi se on Niinistön mielestä historiallisen suuri askel Suomen ja Euroopan luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen pysäyttämiseen.

Uudet linjat EU:n ja Intian huippukokoukseen - Euroopan parlamentti vaatii ihmisoikeuksia ja ilmastotoimia, esittelijänä Alviina Alametsä29.4.2021 18:01:06 EEST | Tiedote

Euroopan parlamentti hyväksyi tällä viikolla suosituksensa EU:n ja Intian yhteistyölle. Mietinnön esittelijänä toimi suomalainen europarlamentaarikko Alviina Alametsä (vihr.). Euroopan parlamentti vaatii tiiviimpää yhteistyötä EU:n ja Intian välille ilmastonmuutoksen torjumisessa, ihmisoikeuksien vahvistamisessa sekä rauhan edistämisessä.

Kansanmurha Kiinassa: MEP Alviina Alametsä vaatii toimia Kiinaa vastaan tempauksella uiguuriaktivistin kanssa Kiinan suurlähetystön edessä16.4.2021 14:01:19 EEST | Tiedote

Europarlamentaarikko Alviina Alametsä haastattelee uudella YouTube-videollaan uiguuriaktivisti Pazilaiti Simayijiangia Kiinan suurlähetystön edessä, ja toivoo EU:lta pikaista puuttumista uiguurien ihmisoikeustilanteesen. Alametsä vaatii, että YK:n, EU:n ja sen jäsenmaiden on tunnustettava uiguurien kansanmurha ja laitettava siten Kiina vastuuseen ihmisoikeusrikkomuksistaan.

Kiina pyrkii vaientamaan europarlamentaarikkoja22.3.2021 20:28:36 EET | Tiedote

EU:n ulkoministerikokous hyväksyi tänään kohdennettuja pakotteita Kiinan hallinnon virkamiehille, jotka ovat syyllistyneet ihmisoikeusrikkomuksiin. Kiinan hallinto on sulkenut yli miljoona uiguuria työleireille Kiinan Xinjiangin maakunnassa. Ministerikokous tuomitsi myös demokratiaktivistien vapauksien rajoittamisen Hongkongissa. Euroopan parlamentin ihmisoikeuksista vastaava varapuheenjohtaja Heidi Hautala: “Kohdennetut pakotteet ovat oikea askel asettamaan Kiinan johdon vastuuseen erittäin vakavista ihmisoikeusloukkauksista. EU:n ulkoministerit ovat vihdoin siirtyneet tuomitsevista sanoista tekoihin. Nyt asetettuja pakotteita on toteutettava eri politiikan aloilla, kuten kauppapolitiikassa.”
  • Vihreät Euroopan parlamentissa