Jyväskylän yliopisto

 Jyväskylän yliopiston tiedemuseo, näyttelykeskus Soihtu: Ambivalenssin vetovoima - Harri Kalha

Jaa

Näyttelyssä nähdään oivaltavilla kollaaseillaan taidemaailman tähtitaivaalle nousseen Harri Kalhan teoksia vuosilta 2018–2022. Näyttely on Jyyäskylän yliopiston näyttelykeskus Soihdussa 24.9.-22.10.2022. Tervetuloa avajaisiin perjantaina 23.9. kello 18.

Näyttelykeskus Soihdussa on esillä kuvataiteilija Harri Kalhan teoksia vuosilta 2018-2022. Näyttely on 24.9.-22.10.2022. Kuva: Harri Kalha
Näyttelykeskus Soihdussa on esillä kuvataiteilija Harri Kalhan teoksia vuosilta 2018-2022. Näyttely on 24.9.-22.10.2022. Kuva: Harri Kalha

Kuvataiteilija, taidehistorioitsija, FT Harri Kalhan analogisissa kollaaseissa eri lähteistä käsin leikatut kuvaelementit kohtaavat mielikuvitusta kutkuttavilla, mieltä hämmentävillä tavoilla. Ambivalenssin tematiikkaa tutkaillaan suhteessa haluun ja sukupuoleen, kauneuden ja rumuuden leikkauskohtia koetellen.

Näyttelyn on kuratoinut FT Asta Kihlman. Näyttelyn yhteydessä julkaistaan Kihlmanin tekemä taiteilijan haastattelu.

Näyttelykeskus Soihtu sijaitsee Jyväskylän yliopistossa Seminaarinmäellä (S-rakennus,
Seminaarinkatu 15). Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna ke-pe klo 12-17 ja la klo 12-16.

Arvioita Harri Kalhan töistä:

"Kalha tekee kollaasista täysipainoista omalakista taidetta. Tokihan kollaasi on aina erillisten kuvien yhdistämistä, mutta harvoin yhdistelmistä on syntynyt jotakin näin suuresti palasiaan hämmentävämpää.  Silmiään on vaikea uskoa, niin täsmällisesti kasattuja nämä vanhojen kirjojen nostalgiasta sikiävät täysin tuoreet mielikuvat ovat." (Pessi Rautio, Taide-lehti)

"Kalhan surrealistiset, vanhoista papereista käsin leikatut kollaasit ovat samanaikaisesti viehättäviä ja häiritseviä. Palaset loksahtavat yllättävän saumattomasti yhteen ja synnyttävät uusia oivalluksia, mielikuvituksellisia olentoja ja maailmoja.” (Sanna Lipponen, Helsingin Sanomat)

"Kalhan kollaasit synnyttävät sitä erikoislaatuista tyydytystä, joka syntyy asioiden sopivan yllättävän hyvin yhteen. Sisällölliset rinnastukset ovat herkullisia, ja niin ovat myös niiden visuaaliset oivallukset, joissa kuvien viivat ja muodot loksahtavat täydellisesti paikoilleen." (Harri Mäcklin, Helsingin Sanomat)

Ambivalenssin vetovoima - Harri Kalha — Jyväskylän yliopisto (jyu.fi)


Ambivalenssin vetovoima -näyttely on osa Queer Tentacles - Theory, Arts and Activism -seminaaria. Se järjestetään Jyväskylän yliopistossa 23.-24.9.2022: Queer Tentacles – Theory, Arts and Activism Seminar — Jyväskylän yliopisto (jyu.fi)

Lisätietoja seminaarista, Soihdun näyttelystä ja haastattelupyynnöt:
Kari Silvola, konferenssikoordinaattori, kari.o.silvola@jyu.fi p. 046 586 0045

Avainsanat

Kuvat

Näyttelykeskus Soihdussa on esillä kuvataiteilija Harri Kalhan teoksia vuosilta 2018-2022. Näyttely on 24.9.-22.10.2022. Kuva: Harri Kalha
Näyttelykeskus Soihdussa on esillä kuvataiteilija Harri Kalhan teoksia vuosilta 2018-2022. Näyttely on 24.9.-22.10.2022. Kuva: Harri Kalha
Lataa
Harri Kalhan teos "3,2,4". Kuva: Harri Kalha
Harri Kalhan teos "3,2,4". Kuva: Harri Kalha
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Hybridihälytysmallilla voidaan tehostaa hybridiuhkiin varautumista21.9.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Yhteiskunnan digitalisaatio ja maailmanpolitiikan ennustamattomuus kasvattavat tarvetta kriittisen infrastruktuurin ja ihmisten suojaamiseen kyber- ja hybridiuhkia vastaan. Jussi Simon väitöstutkimus esittelee päätöksentekijöille ja turvallisuusviranomaisille työkaluksi luodun hybridihälytysmallin, jonka tarkoituksena on pyrkiä tehostamaan tilannetietoisuuden ylläpitoa mahdollisessa häiriötilanteessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme