Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

10 000 Taidetestaajaa Kansallisgallerian museoihin 2017-2018

Jaa

Kansallisgallerian kolme museota, Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo, ovat mukana Suomen kulttuurirahaston suurhankkeessa, joka tuo Suomen jokaisen 8. luokkalaisen kahden eri kulttuurielämyksen äärelle.

Hankkeeseen mukaan otettujen 55 taidelaitoksen joukossa on mm. musiikin, esittävän taiteen ja museoalan organisaatioita. Kohteet tavoittavat yhteensä jopa 65 000 kahdeksasluokkalaista ja heidän opettajaansa lukuvuonna 2017-18. Taidetarjontaa on sekä suomen että ruotsin kielellä.

”Tämä on tärkeä investointi nuoriin!”, iloitsee Kiasman yleisötyöpäällikkö Minna Raitmaa. ”Koulujen suurin haaste ei suinkaan ole kulttuuri- ja taidetarjonnan puute, vaan se, miten kulttuurin ääreen pääsee. Kulttuurirahaston satsaus sekä tarjontaan että matkakustannuksiin on juuri oikea tapa saada koko Suomen kaikki 8-luokkalaiset mukaan. Se on harvinaista. Se on upeaa!”

Taidetestaajille on luotu kolme erilaista ohjelmaa Kansallisgallerian kolmeen museoon, Ateneumissa vierailevat oppilaat osallistuvat taidebattleen, jonka tavoite on ohjata 8.-luokkalaiset ajattelemaan kriittisesti, perustelemaan mielipiteensä ja katsomaan tarkemmin sekä taidetta että omaa ja kaverien ajatusmaailmaa. Kiasma kutsuu 8.-luokkalaiset Art Pro -ohjelmaan, jossa tutustutaan nykytaiteilijaan ja kierretään digitaalista murrosta käsittelevä ARS17-näyttely. Tavoitteena henkilökohtaisen taidekiinnostuksen herättäminen. Sinebrychoffin taidemuseo kutsuu vieraansa aikamatkalle 1600-luvun Amsterdamiin ja Rembrandtin mielenmaisemaan, jossa Rembrandt kertoo elämästään, taiteestaan ja taidekäsityksestään. Tavoitteena on antaa avaimia taiteen katsomiseen ja kokemiseen sekä erilaisten maailmankuvien ja tulkintojen hahmottamiseen.

”Taidetestaajat on uudenlainen mahdollisuus toteuttaa kansallista tehtäväämme taiteen suurimpana organisaationa Suomessa”, kertoo Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen. ”Tahdomme jättää pysyvän, positiivisen taidejäljen 8-luokkalaisten vieraidemme mieliin.”

Suomen juhlavuotena Kansallisgalleria näkyy laajasti eri puolella Suomea. Suomen taiteen tarina – Ateneumin kiertävä kokoelma näyttely on esillä Rovaniemellä, Oulussa ja Kuopiossa. Tämän lisäksi Helene Schjerfbeckin Toipilas ja Eero Järnefeltin Raatajat rahanalaiset / Kaski -teokset lähtevät kierrokselle 10 eri kaupunkiin.

Koulut kutsutaan myöhemmin mukaan Taidetestaajiin. Kutsuja koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Lisää Taidetestaaja-projektista:

www.taidetestaajat.fi

Lisätietoa Kansallisgallerian Taidetestaaja-ohjelmista:

Nykytaiteenmuseo Kiasma
Minna Raitmaa, yleisötyöpäällikkö
minna.raitmaa@kiasma.fi
Puh. 040 705 6161

Ateneumin taidemuseo
Satu Itkonen, yleisötyöpäällikkö
satu.itkonen@ateneum.fi
Puh. 050 434 1839

Sinebrychoffin taidemuseo
Leena Hannula, vastaava museolehtori
leena.hannula@siff.fi
Puh. 040 868 1420

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.kansallisgalleria.fi

Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. www.kansallisgalleria.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme