MessukeskusMessukeskus

11 saarta tekee Kreikasta suomalaisten suosituimman kohdemaan tänä kesänä

Jaa

Matkamessut selvitti syitä Kreikan ylivoimaan suomalaisten kesälomakohteena. Kreikka jatkaa Matkamessujen partnerimaana vuoden 2023 Matkamessuilla, jotka järjestetään seuraavan kerran 20.– 22.1.2023.

Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL:n tilastojen mukaan Kreikka on noussut jälleen Suomesta lentäen tehtävien matkojen suurimmaksi kohdemaaksi. Sinne tehdään yli 185 000 matkapakettilomaa tänä vuonna. Kreikka oli matkustajamäärällä mitattuna Suomesta lentäen tehtyjen lomamatkojen kohdemaa jo ennen pandemiaa. Vuonna 2019 Kreikassa lomaili yli 240 000 suomalaista.

”Omatoimiset vierailijat mukaan luettuna odotamme tänä vuonna yli 200 000 suomalaista Kreikkaan, mikä tarkoittaa matkailun nopeaa elpymistä. Kreikkalaiset toivottavat aina suomalaiset vieraat ja ystävät lämpimästi tervetulleiksi”, sanoo Kreikan valtion matkailutoimiston Pohjoismaiden ja Baltian johtaja Pavlos Mourmas.

Kreikka valikoitui partnerimaaksi jo vuoden 2021 Matkamessuille, mutta sitä jouduttiin pandemian vuoksi siirtämään aina tammikuulle 2023. Partnerimaa kuitenkin pysyy yhtä vakaasti kuin Kreikka suomalaisten suosikkimaana. Yhteistyötä jatketaan Kreikan kansallisen matkailuorganisaation ja Matkamessujen molemminpuolisesta toiveesta sekä Matkamessuja odottavan yleisön pyynnöstä.

”Olemme iloisia yhteistyön jatkumisesta. Matkamessuilta haetaan maan matkailumahdollisuuksien laajempaa esittelyä ja vinkkejä omiin kiinnostuksen kohteisiin. Onhan se myönnettävä, että jo pelkkä lista kreikkalaisten saarien nimiä aiheuttaa matkakuumetta”, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja ja Matkamessujen kummi Anni Vepsäläinen.

Kreikan Top 11 Suomesta lentäen tehtävät matkat kesällä 2022
(lähde: Kreikan valtion matkailutoimisto ja Matkamessut)

1. Kreeta
2. Rodos
3. Preveza
4. Kos
5. Zakynthos
6. Samos
7. Karpathos
8. Santorini
9. Korfu
10. Skiathos/Skopelos
11. Thassos

Saaristo tekee Kreikasta kohdemaana erityisen, koska se tarjoaa paljon erilaisia vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Sen lisäksi antiikin Kreikan kohteet, kulttuuri, sinivalkoisina hohtavat pienet kylät, luonto, rannat ja kreikkalainen ruoka tekevät siitä matkailukohteena erityisen.

Ensi tammikuun Matkamessuilla Kreikka näkyy ja kuuluu. Partnerimaan statuksella oleva kohde esittäytyy niin osastoilla monien kreikkalaisten toimijoiden voimin kuin tapahtuman ohjelmassa. Kreikka lupaa yllättää messuvieraat esittelemällä uusia ja uudistettuja lomakyliä sekä luontokohteita.

Matkamessuilla tuodaan esiin Kreikan rikas historia antiikin kohteista luostareihin ja perinteisiin kreikkalaisiin kyliin. Maan monipuolisuus tulee esille upeine luontokohteineen ja aktiviteetteineen, kreikkalaista ruokakulttuuria unohtamatta. Eri kohteiden ja aktiviteettien lisäksi messukävijä pääsee tutustumaan siihen, miten matkailija voi vierailla Kreikassa mahdollisimman vastuullisesti siten, että kohteiden luonto ja yhteisöt kestävät myös jälkipolville.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 20.-22.1.2023 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumaa edeltää Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day 18.5. ja ammattilaispäivä 19.1.

www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | LinkedIn I @matkatravelfair | #matka2023 

Lisätietoja:Messukeskus,tiedottaja Anu-Eveliina Mattila,
anu-eveliina.mattila@messukeskus.com, +358 50 555 6183.

Kuvia Matkamessuilta: http://mediabank.messukeskus.com 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme