Oulun yliopisto

137 Oamkin työntekijää siirtyy Oulun yliopiston palvelukseen

Jaa

Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston hallitukset ovat molemmat tehneet päätöksen sisäisiä palvelutoimintoja koskevasta liikkeenluovutuksesta. Liikkeenluovutuksessa Oamkin palveluita tuottava henkilöstö siirtyy yliopiston palvelukseen, ja muodostuva yhteinen palveluorganisaatio alkaa tuottaa palveluita molemmille organisaatioille. Sisäisiin palveluihin lukeutuvat esimerkiksi ICT-, koulutus-, henkilöstö- ja talouspalvelut sekä kirjasto.

Uudessa yhteisessä palveluorganisaatiossa on yliopiston työntekijöitä 479 ja Oamkista yliopistoon siirtyviä työntekijöitä 137. Eri toiminnoista vastaavat hallintojohtaja, henkilöstöjohtaja, palvelujohtaja ja talousjohtaja. Molemmille organisaatioille jää jonkin verran opetusta ja tutkimusta tukevia omia palveluja sekä korkeakoulujen omia strategioita tukevaa kehitystoimintaa ja viestintää.

Palvelujen suunnittelun tavoitteena on ollut jokaisen palvelutoiminnon toiminnallinen, taloudellinen ja tehokas organisointi siten, että molempien korkeakoulujen tarpeet tulevat huomioiduksi.

”Palvelujen tiimijako pyrkii myötäilemään palveluprosesseja”, kertoo integraatiojohtajana toiminut Marja Sarajärvi.

Uusi organisaatio aloittaa toimintansa 1. helmikuuta. Siirtyville työntekijöille tehdään uusi työsopimus, mutta työntekijät siirtyvät uuden työnantajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Heihin sovelletaan yliopistojen yleistä työehtosopimusta 1. huhtikuuta alkaen.

Päätösten taustalla on Oamkin muutto Linnanmaan kampukselle sekä yliopiston tulo Oulun ammattikorkeakoulu Oy:n enemmistöomistajaksi elokuun lopussa 2018. Pääosa Oamkin opetuksesta ja toiminnoista muuttaa Linnanmaalle elokuuhun 2020 mennessä.

Lisätietoja: Integraatiojohtaja Marja Sarajärvi, puh. 040 357 6661, marja.sarajarvi@oamk.fi

Uutinen 5.9.: Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu alkavat suunnitella yhteisiä palveluita

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme