Oulun yliopisto

17 582 hakijaa Oulun yliopiston suomenkielisiin koulutuksiin

Jaa
Oulun yliopistoon hakee opiskelemaan 17 582 hakijaa. Torstaina 30.3. päättyneessä kevään toisessa yhteishaussa haettiin yliopiston suomenkielisiin kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin, joissa on yhteensä 2383 opiskelupaikkaa. Ensisijaisesti opiskelupaikkaa Oulun yliopistosta hakee 5605 hakijaa.

Hakijoiden kokonaismäärä ei poikkea huomattavasti viime vuoden tasosta eikä hakukohteiden kiinnostavuudessa ole suuria muutoksia. Suosituimmat koulutusalat tässä yhteishaussa olivat lääketiede (4002), psykologia (2378) ja kauppatieteet (2070).

Luokanopettajien koulutukseen hakee 1379 hakijaa. Jonkin verran kasvua on hakijoiden määrässä useisiin kasvatustieteiden alan koulutuksiin.

”Ilahduttavasti hakijoiden määrä on kasvanut myös useisiin teknillisen alan sekä ICT-alan tutkinto-ohjelmiin. Esimerkiksi prosessitekniikan, rakennus- ja yhdyskuntatekniikan sekä terveys- ja hoitotieteiden hakijamäärät kasvoivat. Kiitokset kaikille hakijoille luottamuksesta”, sanoo Oulun yliopiston markkinoinnista vastaava johtaja Marja Jokinen.

Toisessa yhteishaussa kandidaattiohjelmien pääasiallinen valintatapa on todistusvalinta. Lisäksi järjestetään valintakokeita touko-kesäkuussa. Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 29.5. ja valintakoevalinnan tulokset viimeistään 7.7.

Avoimen väylän kautta 250 hakijaa

Samaan aikaan avoinna olleessa avoimen väylän haussa Oulun yliopistoon haki 250 hakijaa. Avoimen väylän kautta voi saada opiskelupaikan yliopistossa, kun on suorittanut avoimessa yliopistossa vaaditun määrän opintoja hyvin arvosanoin. Haussa on Oulun yliopistossa avoinna opiskelupaikkoja kandidaattiohjelmissa 255 ja maisteriohjelmissa 34.

Yhteyshenkilöt

Kehittämispäällikkö Anne Talvio, Oulun yliopisto, opiskelijavalintapalvelut, puh. 040 7558 511, sähköposti: Anne.Talvio@oulu.fiViestintäasiantuntija Tiina Pistokoski, Oulun yliopisto, puh. 040 7161 387, sähköposti: Tiina.Pistokoski@oulu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tiina Rajala, Tua Huomo, Pertti Korhonen ja Janne Saarikivi valittiin Oulun yliopiston hallitukseen1.6.2023 15:57:01 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston kollegio on valinnut neljä uutta jäsentä Oulun yliopiston hallitukseen. Pohjois-Pohjanmaan liiton kehitysjohtaja Tiina Rajala valittiin kaudelle 5.9.2023–31.12.2025. VTT:n Tulevaisuuden tuotteet ja palvelut -liiketoiminta-alueen johtaja Tua Huomo, Fintrafficin toimitusjohtaja Pertti Korhonen sekä kielitieteilijä, tietokirjailija Janne Saarikivi puolestaan kaudelle 1.1.2024–31.12.2025. Yliopiston kollegio päätti asiasta 31.5.2023. Päätös syntyi äänin 13–8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme