Bamla Agency

22 miljoonaa euroa suomalaiselle IoT-yhtiö Haltianille – jo 70 prosenttia liikevaihdosta ulkomailta

Jaa

Suomalainen esineiden internet (IoT) -yhtiö Haltian julkisti tänään uuden 22 miljoonan euron kasvurahoituksensa. Kierrosta johti Mandatum Asset Management Growth Equity (MAM GE). Kierroksella mukana olivat myös Varma, Tesi, Ventic ja Inventure. Huippuluokan IoT-tuotteistaan ja -ratkaisuistaan tunnettu Haltian aikoo käyttää uuden rahoituksensa laajentuakseen edelleen Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoilla. Yhtiö keskittyy myös tuotekehitykseen ja tuo uusia IoT-tuotteita markkinoille vuoden loppuun menessä.

Uusien huippuluokan IoT-ratkaisujen ja -palveluiden kysyntää ohjaavat globaalit megatrendit, kuten työmukavuuden parantaminen ja hybridityön tukeminen, kiinteistöalan digitalisaatio sekä energia- ja tilankäytön tehokkuus. WorldGBC:n raportin mukaan rakennukset ovat tällä hetkellä vastuussa 39 prosentista maailmanlaajuisista energiaan liittyvistä hiilidioksidipäästöistä. Lähes kolmannes näistä päästöistä syntyy rakennusten lämmittämiseen, jäähdyttämiseen ja sähköntuotantoon tarvittavasta energiasta.

Haltian ratkaisee osaltaan haasteita rakentamillaan helppokäyttöisillä IoT-ohjelmistoilla ja sensoreilla, joita voidaan hyödyntää erilaisten kiinteistöjen tarpeisiin. Muun muassa Haltianin Empathic Building -ratkaisu on digitaalinen sensori, jota käytetään muun muassa hybdiritoimistoissa, joissa työtilat ovat jaettuja. Ratkaisun avulla työntekijät voivat löytää toimistoon tullessaan vapaat tilat, varata ne sekä saada analytiikkaa työtilojen käytöstä ja varausasteesta. Haltian pilotoi myös sairaaloiden Emphatic Building -ratkaisua, jonka avulla voidaan tehostaa sairaalan toimintoja, kuten potilasvirtaa ja tilojen hallintaa, ja siten helpottaa sairaalan henkilökunnan työtä.

Haltianin asiakaskunta koostuu suurista kansainvälisistä organisaatioista, Japanista Yhdysvaltoihin. Haltian toimittaa taas tänäkin vuonna IoT-järjestelmä tuhansiin kiinteistöihin ympäri maailmaa. Monet maailman suurimmista kiinteistöyhtiöistä, kuten CBRE ja ISS, käyttävät Haltianin ratkaisuja rakennuksissaan. Pelkästään Yhdysvaltojen markkinoiden osuus Haltianin liikevaihdosta on jo kolmannes. Yhtiö on myös hiljattain perustanut toimipisteet Alankomaihin ja Kaliforniaan. Uuden rahoituksen myötä yhtiö jatkaa menestyksekästä kansainvälistä laajentumistaan.

"Haltianin keskeinen tavoite on sujuvoittaa työelämää toimivilla ja helppokäyttöisillä digitaalisilla ratkaisuilla”, kertoo Haltianin toimitusjohtaja ja yksi perustajista Pasi Leipälä. "Uuden rahoituksen siivittämänä jatkamme huippuluokan IoT-ratkaisujen kehittämistä asiakkaillemme. Nämä ratkaisut auttavat asiakkaitamme menestymään digitalisaation kiihtyessä, tekemään parempia datalähtöisiä päätöksiä sekä rakentamaan kestävämpää tulevaisuutta.”

Uutta kasvurahoituskierrosta johti kasvuvaiheen sijoituksiin erikoistunut Mandatum Asset Management Growth Equity (MAM GE). Kierroksessa sijoittivat myös Varma, Tesi, Ventic ja Inventure. Haltian on kerännyt tähän mennessä yhteensä 40 miljoonaa euroa rahoitusta.

"Haltian tarjoaa huippuluokan IoT-ratkaisuja, maailmanluokan tarkkuudella ja uniikilla datalla. Olemme ilolla mukana Haltianin uudessa rahoituskierroksessa ja tuemme innoissamme tiimin laajentumista uusille markkinoille. Uusi rahoitus vahvistaa samalla myös Haltianin ainutlaatuista asemaa kasvavilla kansainvälisillä IoT-markkinoilla. Haltianin vaikuttava yli 50 prosentin vuosikasvu ja kolmessa vuodessa kolminkertaistunut liikevaihto tekevät siitä erinomaisen sijoituskohteen meille", tiivistää Kitty Laine, MAM Growth Equity -tiimin sijoituspäällikkö.

“Haltian jatkaa vauhdikasta kasvuaan ja kansainvälistymistään, kiitos uuden merkittävän rahoituksen", Leipälä kertoo. "Rekrytoimme nyt myös vauhdilla uusia kaupallisen alan osaajia kasvavaan tiimiimme, sekä Suomessa että ulkomailla. Tiimimme kehittää myös uuden rahoituksen voimin uusia huippuluokan IoT-tuotteita, jotka tuodaan markkinoille loppuvuodesta.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Thingsee-ratkaisu
Thingsee-ratkaisu
Lataa
Pasi Leipälä, Haltianin toimitusjohtaja ja yksi perustajista
Pasi Leipälä, Haltianin toimitusjohtaja ja yksi perustajista
Lataa
Empathic Building -ratkaisu ja Pasi Leipälä, Haltianin toimitusjohtaja
Empathic Building -ratkaisu ja Pasi Leipälä, Haltianin toimitusjohtaja
Lataa
Thingsee-ratkaisu
Thingsee-ratkaisu
Lataa
Haltianin tiimi
Haltianin tiimi
Lataa

Linkit

Lisätietoja Haltianista

Haltian on teknologiaratkaisuja tarjoava globaali IoT- ja tuotekehitystalo. Yrityksen perustivat Pasi Leipälä, Teemu Vaattovaara, Jyrki Okkonen ja Ville Ylläsjärvi vuonna 2012. Haltianin IoT -palveluihin kuuluvat Empathic Building -digitaalinen kaksoissensori älykkäille rakennuksille sekä Thingsee, IoT-teknologia-alusta, joka mahdollistaa uusien IoT-ratkaisujen käyttöönoton suuressa skaalassa. Haltian tarjoaa myös uusien IoT-tuotteiden kehityspalveluita. Haltianin pääkonttori sijaitsee Oulussa. Yritys työllistää tällä hetkellä 145 henkilöä maailmanlaajuisesti. www.haltian.com 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bamla Agency

Lifeline Ventures keräsi uuden 150 miljoonan euron rahaston – jatkaa aikaisen vaiheen yrittäjien tukemista17.5.2023 12:25:21 EEST | Tiedote

Poikkeuksellisista menestystarinoistaan tunnettu suomalainen alkuvaiheen sijoittaja Lifeline Ventures julkistaa tänään uuden 150 miljoonan euron rahastonsa. Uusi rahasto on yksi suurimmista Suomessa koskaan kerätyistä rahastoista. Samalla se jatkaa Lifelinen menestyksekästä sijoitusstrategiaa, jonka keskiössä ovat erittäin varhaisen vaiheen yritykset.

Kulttuuritalo uudistuu – ASM Global "Kultsan" uudeksi operaattoriksi2.5.2023 12:07:21 EEST | Tiedote

Maailman johtavana tapahtumatilojen hallinnoijana tunnettu ASM Global huolehtii jatkossa Helsingin Kulttuuritalon toiminnoista. Kulttuuritalon uutena operaattorina ASM Global avaa virallisesti toimintansa Suomen markkinoilla. ASM Global hallinnoi globaalisti yli 350 tapahtumapaikkaa ja tarjoaa tilat yli 20,000 erilaiselle kulttuuritapahtumalle vuosittain. ASM Globalin hallinnoimissa tapahtumatiloissa vierailee vuosittain 165 miljoonaa tapahtumakävijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme