
Maailma kylässä -elokuvaohjelmassa näkökulmia maailman tapahtumiin

Maailma kylässä -festivaalin elokuvaohjelmaan kuuluvat sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oloja Keniassa kuvaava Stories of Our Lives, pixação-maalareita seuraava dokumentti Tuulensieppaajat, pienen turkkilaiskylän ja sen asukkaiden elämästä kertova Thou Gild'st the Even sekä kuuron romanitytön Denisan tarinaan perustuva dokumentti The Queen of Silence.
Elokuvaohjelman ovat tuottaneet Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin luotsaama Docventures, Helsinki African Film Festival sekä MEFA Festival. Ohjelmatuottajat esittelevät dokumentit ja elokuvat lyhyesti ennen niiden esittämistä.
Elokuvien lisäksi Kansallisteatterin Lava-klubilla järjestettävässä Docventures Loungessa keskustellaan sananvapaudesta lauantaina 23.5. Esseisti, kolumnisti ja poliitikko Jukka Relander haastattelee Politiken-lehden kulttuuritoimituksen esimiestä Rune Lykkebergiä, joka on Tanskan johtavia kulttuurikommentaattoreita.
Maailma kylässä -festivaali täyttää 20 vuotta
Maailma kylässä järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1995. Viime vuonna tapahtumassa vieraili noin 80 000 ihmistä. Musiikin ja asiaohjelman lisäksi tarjolla on katutaidetta, lastenohjelmaa, ruokaa ja satoja näytteilleasettajia.
Maailma kylässä järjestetään 23.–24.5. Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Festivaalin pääjärjestäjä on Kepa ry. Pääpartnerit ovat tänä vuonna Suomen Punainen Risti, Raha-automaattiyhdistys, Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK, Euroopan unioni, ulkoministeriö ja Metro-lehti.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot
Viestintä- ja varainhankintapäällikkö
Johanna Eurakoski
johanna.eurakoski@kepa.fi
+358 50 317 6698
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kepa ry
Tiedote: Kehys ja Kepa yhdistyvät Fingoksi21.11.2018 07:48:27 EET | Tiedote
Suomeen syntyy ensi viikon alussa uusi kansalaisjärjestöjen suurjärjestö, kun kaksi tuttua kehitysjärjestöä, Kepa ja Kehys, yhdistää voimansa ja lanseeraa yhteisen organisaation nimeltä Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry. Puheenjohtaja Ann Selin näkee Fingon merkittävänä yhteiskunnallisena vaikuttajana, jonka tavoitteena on reilumpi ja kestävämpi maailma.
Lehdistökutsu: #NytOnPakko toimia – järjestöjen viesti Puolan ilmastokokouksen alla20.11.2018 13:02:52 EET | Tiedote
Suomalaiset ympäristö- ja kehitysjärjestöt kertovat odotuksensa Katowicen ilmastokokoukselle ja kansainväliselle ilmastopolitiikalle toimittaja-aamukahveilla Ravintola Lasipalatsin kabinetissa tiistaina 27.11. klo 9.00.
EMBARGO 1.11. klo 9.00. Kehityspolitiikan tulosraportti: Järjestöjen kehitysyhteistyö on tuloksellista, erityiskiitosta saa työ hauraissa maissa1.11.2018 09:00:00 EET | Tiedote
Tänään julkaistu Kehityspolitiikan tulosraportti osoittaa, kuinka Suomen kehitysyhteistyöllä on saatu aikaan tuloksia köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämiseksi. Yhä useampi kehittyvissä maissa asuva saa puhdasta vettä, yhä useampi nainen saa mahdollisuuden ehkäisyyn ja yhä useampi lapsi pääsee yläkouluun. Järjestöjen työ tavoittaa erityisesti vaikeimmissa olosuhteissa eläviä ihmisiä.
Kehitysyhteistyön vähentyessä Eurooppa kääntää katseensa muuttoliikkeen hallintaan17.10.2018 11:21:29 EEST | Tiedote
EU:n kehitysyhteistyömäärärahat vähenivät vuonna 2017 ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Nykyisellä tahdilla EU saavuttaisi 0,7 kehitysyhteistyötavoitteensa vasta 40 vuoden kuluttua, paljastaa tänään julkaistu AidWatch 2018 -raportti.
Kepa: Ilmaston lämpeneminen on rajoitettava 1,5 asteeseen – Suomen tuettava köyhien maiden ilmastotoimia8.10.2018 08:59:09 EEST | Tiedote
Lämpötilannousun rajoittaminen 1,5 asteeseen on välttämätöntä erityisesti maailman köyhimpien näkökulmasta. Suomen tulee nostaa kehittyvien maiden ilmastorahoitus riittävälle tasolle.