Virta Global

30 miljoonaa euroa kasvurahoitusta - johtava sähköautojen latausalustayritys Virta vauhdittaa globaalia siirtymistä kestävään liikkumiseen

Jaa

Huhtikuussa 2021 päättyneen Virran (Liikennevirta Oy) rahoituskierroksen johtava sijoittaja on Jolt Capital. Muut uudet sijoittajat ovat singaporelainen Vertex Growth sekä kotimainen Tesi.

Hyvä yhteistyö kumppaneiden kanssa on mahdollistanut globaaliin mittakaavaan kasvavan palvelun kehityksen. Keskitymme jatkossakin kasvuun yhdessä alansa johtavien toimijoiden kanssa kaikilla markkina-alueilla, sanoo Virran toimitusjohtaja Jussi Palola.
Hyvä yhteistyö kumppaneiden kanssa on mahdollistanut globaaliin mittakaavaan kasvavan palvelun kehityksen. Keskitymme jatkossakin kasvuun yhdessä alansa johtavien toimijoiden kanssa kaikilla markkina-alueilla, sanoo Virran toimitusjohtaja Jussi Palola.

Kasvuyhtiö* Virta on kerännyt 30 miljoonan euron rahoituskierroksen. Huhtikuussa 2021 päättyneen kierroksen johtava sijoittaja Jolt Capital on eurooppalaisten B2B-teknologiayritysten kasvattamiseen keskittynyt sijoitusyhtiö. Singaporelaiselle Vertex Growthille Virta on ensimmäinen sijoitus Eurooppaan. Kotimaasta mukaan tuli Tesi.  

Kierrokseen osallistuivat myös kaikki Virran nykyiset sijoittajat. Rahoituskierroksen ensimmäinen erä suljettiin huhtikuussa 2020, jolloin Virtaan sijoitti johtava japanilainen öljy- ja energiayhtiö ENEOS.

Virran alustan avulla eri alojen, kuten esimerkiksi kaupan, teollisuuden ja kiinteistöalan toimijat voivat laajentaa liiketoimintaansa sähköautojen lataukseen. Virta tarjoaa ratkaisun latauspalveluliiketoiminnan käynnistämiseen, laajentamiseen ja pyörittämiseen joko ensisijaisena liiketoimintana tai lisäpalveluna. Lisäksi sen kautta sähköinen liikenne kyetään integroimaan joustavaksi elementiksi kestävään energiajärjestelmään.

”Erityisesti alussa suomalaisten yhtiöiden usko meihin on ollut tärkeää. Hyvä yhteistyö kumppaneiden kanssa on mahdollistanut globaaliin mittakaavaan kasvavan palvelun kehityksen. Keskitymme jatkossakin kasvuun yhdessä alansa johtavien toimijoiden kanssa kaikilla markkina-alueilla”, sanoo Virran toimitusjohtaja Jussi Palola.

Kierroksen johtava sijoittaja Jolt Capital on keskittynyt kasvattamaan uusia käänteentekeviä teknologioita.

“Jolt Capital on innoissaan voidessaan tukea Virran kasvun seuraavaa vaihetta. Nopeassa kasvussa olevat sähköautojen markkinat ovat hyvin dynaamiset ja Virta on vakuuttanut meidät toiminnallaan ja innovatiivisuudellaan. Olemme varmoja, että Virrasta tulee johtava sähköautojen latausalusta niin Euroopassa kuin Aasiassakin”, sanoo Laurent Samama, Jolt Capitalin partneri.

Virran alustalla toimivat latausverkostot muodostavat jo Euroopan suurimpiin kuuluvan latausekosysteemin. Virran alustalla toimii tällä hetkellä lähes 1000 yritysasiakasta yli 30 maassa. Pelkästään Euroopassa yli 30 000 sähköauton latauspistettä on kytketty Virran alustaan. 

”Yhdessä sijoittajiemme kanssa vauhditamme laajaa siirtymistä kohti kestävää liikennettä myös uusilla markkina-alueilla tarjoamalla merkittäville teollisille kumppaneille valmiudet sähköautojen latausliiketoimintaan”, sanoo Palola.

Singaporelainen Vertex Growth näkee sähköautojen globaalien markkinoiden olevan voimakkaassa myötätuulessa, kun päättäjät pyrkivät edistämään sähköautojen käyttöönottoa ja parantamaan kuluttajien tietoisuutta ympäristöstä ja kestävästä kehityksestä.

”Kilpailijoista erottuvan digitaalisen alustan rakentaneella Virralla on hyvät valmiudet vastata yritysten tarpeisiin, kun nämä perustavat ja kasvattavat sähköautojen latausverkostojaan ja asiakaskantojaan. Virta on Vertex Growthin ensimmäinen Eurooppaan kohdistunut investointi. On hienoa olla mukana tukemassa Virtaa ja toimia kumppanina yhtiön hakiessa kasvua Aasiasta”, Vertex Growthin toimitusjohtaja TAM Hock Chuan sanoo.

Tesi sijoittaa yrityksiin, jotka ovat ratkaisemassa globaaleja haasteita kestävällä tavalla. Tesi pyrkii edistämään uudistuvaa talouskasvua. Virta istuu tähän ajatteluun hyvin, sillä yhtiö parantaa energiatehokkuutta ja lisää uusiutuvan energian käyttöä.

”Virran ainutlaatuinen ratkaisu sähköautojen lataukseen ja sähköverkon tasapainottamiseen V2G-teknologialla vie yhtiön aivan liikenteen digitalisaation ja sähköistämisen megatrendien ytimeen. Sijoittamalla Virtaan haluamme kiihdyttää yhtiön kasvua ja lisätä sen vaikuttavuutta hiilidioksidipäästöjen vähentäjänä”, Tesin kestävien sijoitusten johtaja Heli Kerminen sanoo.

Sähköautot voivat tukea energiajärjestelmää vehicle-to-grid (V2G) ja muilla kysyntäjoustoteknologioilla, mikä mahdollistaa uusiutuvan energian entistä laajamittaisemman käytön. Virta on johtavia toimijoita V2G- ja energia-alustateknologioiden kaupallistamisessa.

Virran sijoittajina jatkavat ja kierrokselle osallistuivat myös Helen Ventures, E.ON Drive Infrastructure GmbH (Saksa), Lahti Energia Oy, Vantaan Energia Oy, Tammisaaren Energia Oy, Oy Herrfors Ab, Kotkan Energia Oy ja Imatran Seudun Sähkö Oy. 

Lue lisää rahoituskierroksen ensimmäisestä erästä.

*Financial Timesin lista tuhannesta nopeimmin kasvavasta eurooppalaisesta yrityksestä

###

 

Yhteystiedot:

Jussi Palola, toimitusjohtaja, Virta, jussi.palola@virta.global, p. +358 50 434 0132

Laurent Samama, osakas, Jolt Capital, laurent.samama@jolt-capital.com, p. +33 6 84 66 98 28

TAM Hock Chuan, toimitusjohtaja, Vertex Growth, c/o: communications@vertexholdings.com, p. +65 9112 2306

Heli Kerminen, Tesi, johtaja, heli.kerminen@tesi.fi, p. +358 40 077 2833

Virta on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista yrityksistä (FT 1000). Virran latausalusta auttaa yrityksiä maksimoimaan tuottonsa tarjoamalla nopean ja kustannustehokkaan kanavan sähköautojen 
latausliiketoiminnan aloittamiseen, pyörittämiseen ja laajentamiseen. Virta toimii 30 maassa maailmanlaajuisesti ja Virran alustaa käyttää noin 1 000 B2B-latausverkostoa. Virta on Euroopan toiseksi suurin markkinatoimija, joka tarjoaa roaming-verkostossaan yli 170 000 latauspistettäwww.virta.global

Jolt Capital tarjoaa kasvupääomaa globaaleille markkinoille pyrkiville eurooppalaisille B2B-teknologiayrityksille, joiden tämänhetkinen liikevaihto on 15–50 miljoonaa euroa. Kokeneiden sijoittajien ja entisten C-tason johtajien vetämä Jolt Capital edistää aktiivisesti portfolioyritysten laajentumista ja vetäytymistä markkinoilta. Jolt Capitalin oma tekoälyalusta Jolt.Ninja parantaa eksponentiaalisesti Euroopan teknologiaekosysteemin kartoittamista, ESG-kriteerit täyttävää hankevirran synnyttämistä, due diligence ‑prosesseja ja sijoituksen jälkeistä toimintaa. www.jolt-capital.com      

Vertex Growth tekee yhteistyötä kasvun kynnyksellä olevien lupaavien ja harvinaislaatuisten yrittäjien ja yritysten kanssa. Yhtiön tarjoamalla kasvupääomalla yritykset voivat toteuttaa visioitaan tulla kestäviksi, muutosvoimaisiksi ja luokkansa johtaviksi toimijoiksi. Vertexin maailmanlaajuiseen pääomasijoitusrahastojen verkostoon kuuluva Vertex Growth pystyy hyödyntämään monipuolisesti eri puolilla maailmaa tehtyjen innovaatioiden kasvuvoimaa ja saada merkittävää tuottoa Vertexin portfolioyritysten, kumppanien ja sijoittajien ekosysteemistä. Lisätietoja on osoitteessa https://vertexgrowth.com

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,9 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFI

Avainsanat

Kuvat

Hyvä yhteistyö kumppaneiden kanssa on mahdollistanut globaaliin mittakaavaan kasvavan palvelun kehityksen. Keskitymme jatkossakin kasvuun yhdessä alansa johtavien toimijoiden kanssa kaikilla markkina-alueilla, sanoo Virran toimitusjohtaja Jussi Palola.
Hyvä yhteistyö kumppaneiden kanssa on mahdollistanut globaaliin mittakaavaan kasvavan palvelun kehityksen. Keskitymme jatkossakin kasvuun yhdessä alansa johtavien toimijoiden kanssa kaikilla markkina-alueilla, sanoo Virran toimitusjohtaja Jussi Palola.
Lataa
Virta tarjoaa ratkaisun latauspalveluliiketoiminnan käynnistämiseen, laajentamiseen ja pyörittämiseen joko ensisijaisena liiketoimintana tai lisäpalveluna. Patentoitujen innovaatioiden avulla asiakkaat voivat tarjota loppuasiakkailleen  saumattoman digitaalisen asiakaskokemuksen co-brändättynä.
Virta tarjoaa ratkaisun latauspalveluliiketoiminnan käynnistämiseen, laajentamiseen ja pyörittämiseen joko ensisijaisena liiketoimintana tai lisäpalveluna. Patentoitujen innovaatioiden avulla asiakkaat voivat tarjota loppuasiakkailleen saumattoman digitaalisen asiakaskokemuksen co-brändättynä.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Virta Global
Virta Global
Energiakuja 3
00180 Helsinki

044 364 4307http://www.virta.fi

Virta is one of Europe’s fastest growing companies (FT 1000). Our platform enables companies to maximize business benefits and gives fast and cost-efficient channel to launch, operate, and scale an EV charging business. Virta operates in 30 countries globally enabling EV charging services of nearly one thousand charging networks operating on Virta Platform. Virta is one of the biggest market players in Europe offering over EV charging through 170,000 charging points in our roaming network. www.virta.global

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.