MIELENTERVEYSSEURASTA KRIISIAPUA MYÖS KESÄLLÄ
Mielenterveysseurasta kriisiapua myös kesällä
Mielenterveysseura tarjoaa välitöntä kriisiapua myös kesällä Valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää kesäaikaan normaalisti. Kriisipuhelimessa vastaavat kriisityöntekijät tai koulutetut vapaaehtoiset numerossa 01019 5202 maanantaista perjantaihin kello 9 - 06, lauantaisin kello 15 - 06 ja sunnuntaisin kello 15 - 22.
Juhannusaikaan kriisipuhelin päivystää juhannusaattona 25.6. ja
juhannuspäivänä 26.6. kello 15-06 ja sunnuntaina 27.6. kello 15-22.
Helsingissä SOS-kriisikeskuksen kriisivastaanotto toimii minimimiehityksellä. Kriisikeskus
pyrkii ottamaan vastaan akuutissa kriisissä olevat asiakkaat, joille on sattunut jotain järkyttävää kuten paha onnettomuus, läheisen kuolema tai itsemurha.
Vastaanoton puhelin (09) 41350 510 on auki arkisin kello 9 - 16.
Vaikeat elämäntilanteet eivät vietä kesälomaa. Niistä selviytyy yleensä omin voimin läheisten ihmisten tuella. Toisinaan ahdistava tapahtuma tai solmuun mennyt ihmissuhde voi kuitenkin kuluttaa voimat loppuun, etenkin jos jää yksin huoliensa tai pelkojensa kanssa.
Esimerkiksi perheongelmat voivat kulminoitua loman aikana ja purkautua sen jälkeen parisuhdekriiseinä, joiden selvittelyssä tarvitaan ulkopuolista apua, sanoo SOS-kriisikeskuksen kriisityöntekijä Pirjo-Riitta Liimatainen. Myös julkisten mielenterveyspalvelujen puute näkyy kesäisin kriisikeskuksen yhteydenotoissa.
Osa Mielenterveysseuran kriisikeskusverkoston kriisikeskuksista eri puolilla maata päivystää myös kesällä. Myös verkkokriisikeskus www.tukinet.net toimii normaalisti. Tukinetissä saa henkilökohtaista tukea kriisikeskusten työntekijöiltä tai vapaaehtoisilta ja voi osallistua erilaisiin keskusteluryhmiin.
Tarja Heiskanen
viestintäjohtaja
puhelin 040-522 9744
tarja.heiskanen(at) mielenterveysseura.fi
Lisätietoa:
Vastaava kriisityöntekijä
Pirjo-Riitta Liimatainen
SOS-kriisikeskus
puhelin 040 8658 608
Tietoja julkaisijasta
MIELI Suomen Mielenterveys ry on kansanterveys- ja kansalaisjärjestö. MIELI ry edistää Suomessa asuvien mielenterveyttä, tekee ehkäisevää mielenterveystyötä ja rakentaa vapaaehtoisen kansalaistoiminnan edellytyksiä mielenterveyden alalla. Mieli.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIELI ry vetoaa hallitukseen kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytysten turvaamiseksi28.4.2025 09:36:03 EEST | Tiedote
Hallituksen päättämät leikkaukset sosiaali- ja terveysjärjestöjen valtionavustuksiin tulevat olennaisesti heikentämään järjestöjen kykyä vahvistaa terveyttä ja hyvinvointia Suomessa. Leikkaukset ennaltaehkäisevästä työstä eivät säästä, vaan aiheuttavat jatkossa lisäkustannuksia yhteiskunnalle. Lisäleikkausten sijaan jo päätettyjen leikkausten kokonaisvaikutukset on arvioitava ja järjestöjen työhön vaikuttavat muutokset valmisteltava yhteistyössä, jotta muutosten kielteiset vaikutukset yhteiskuntaan ja väestön hyvinvointiin jäävät mahdollisimman pieniksi.
Työyhteisössä on hyvä varautua surevan kohtaamiseen jo ennalta22.4.2025 10:00:00 EEST | Tiedote
Surukonferenssi alkaa torstaina. Konferenssissa käsitellään tänä vuonna surun kohtaamista työssä.
Järjestöjen mahdollisuus auttaa ihmisiä on turvattava14.4.2025 09:49:05 EEST | Tiedote
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen valtionavustuksista on päätetty leikata kolmannes. Lisäleikkaukset puoliväliriihessä aiheuttaisivat vakavia heikennyksiä hyvinvointiin ja murentaisivat kansalaisyhteiskuntaa.
MIELI Kriisipuhelimeen vastattiin viime vuonna ennätykselliset 100 000 kertaa27.1.2025 03:00:00 EET | Tiedote
Vuonna 2024 MIELI Kriisipuhelimessa ihmisten hätään pystyttiin vastaamaan aikaisempaa useammin. Tämän mahdollisti vapaaehtoisten vastaamien puhelujen määrän kasvu. Jatkossa vapaaehtoisten määrää pyritään lisäämään entisestään valtakunnallisella verkkokoulutuksella.
Hallituksen alkoholipolitiikka on riski mielenterveydelle20.1.2025 07:00:00 EET | Tiedote
Alkoholin saatavuuden lisääminen todennäköisesti pahentaa mielenterveyden ongelmia. MIELI ry on laatinut politiikkasuositukset, joilla voidaan vähentää alkoholin haittoja mielenterveydelle.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme