Helsingin yliopisto

Emotion Hack Day rakentaa empaattisempaa Internetiä

Jaa
Miksi keskustelut verkossa kääntyvät niin nopeasti asiattomiksi? Miksi verkkokiusaaminen on yleistä? Miksi empatia ei elä netissä, ja mitä asialle voisi tehdä?

24 tunnin hackathon kolmessa maassa

Tänä viikonloppuna 22.4.-23.4. järjestettävä Emotion Hack Day 2016 –tapahtuma kokoaa yhteen tutkijoita, koodaajia ja muita aiheesta innostuneita kolmessa maassa. Tapahtuman tavoitteena on rakentaa uusia tapoja välittää tunnetietoa netissä ja sitä kautta parantaa digitaalista vuorovaikutusta. 24 tuntia kestävä tapahtuma järjestetään Helsingin lisäksi Montrealissa ja Madridissa.

Tutkimusryhmä haluaa empaattisemman Internetin

Tapahtuman on kehittänyt ja sitä järjestää NEMO (Natural Emotions in Digital Interaction) -tutkimusprojekti, joka voitti vuoden 2015 marraskuussa Helsingin yliopiston järjestämän Helsinki Challenge -ideakilpailun. Projektin tarkoituksena on luoda uutta tietoa tunteista, empatiasta ja hyvästä vuorovaikutuksesta, sekä auttaa rakentamaan parempia tunne- ja vuorovaikutusteknologioita.

NEMO -projektin tutkijoiden mukaan Internetiä ei ole alun perin rakennettu välittämään tunteisiin liittyvää tietoa, vaan keskittymään asiasisältöihin. Toisen ihmisen todellinen ymmärtäminen kuitenkin edellyttää kuitenkin aina tietoa myös tunteista. Paremmilla tunnetiedon välittämisen keinoilla voidaan ehkäistä netissä helposti syntyviä yhteistyön ongelmia, väärinymmärryksiä, riitoja ja kiusaamista.

Laajaa yhteistyötä

Emotion Hack Dayn pääyhteistyökumppanina kussakin maassa on Microsoft.

Montrealissa tapahtuma järjestetään yhteistyössä kansainvälisen non-profit -järjestö NeuroTechX:n sekä McGill -yliopiston kanssa. Muihin tapahtuman yhteistyökumppaneihin lukeutuvat esimerkiksi suomalaiset yritykset Reaktor, HealthSPA ja Moodmetric.

Tapahtuman kulku ja ohjelma

Tapahtuman aikana osallistujat muodostavat tiimejä ja ideoivat ratkaisuja tunnetiedon digitalisoimiseen ja välittämiseen. Tiimit ovat saaneet etukäteen ajatuksia herättävää materiaalia siitä, minkälaisia ongelmia työllä voitaisiin ratkaista. Kukin tiimi pyrkii saamaan projektinsa valmiiksi 24 tunnin aikana. Hackathon loppuu tiimien esityksiin omista ratkaisuistaan. Viime vuoden Emotion Hack Day:ssä tiimit rakensivat muun muassa kasvonilmeistä tunteita tunnistavan konenäkötekniikan avulla sovelluksen, joka lisäsi chat-viesteihin suoraan käyttäjän tunnetilan mukaisia emojeita.

Hackathon alkaa Emotion Hack Talks -nimisellä puheohjelmalla, joka on hackathonin tapaan varattu täyteen. Sekä tiimien loppuesityksiä että puheenvuoroja pääsee kuitenkin seuraamaan suoratoistona netistä.

Emotion Hack Talks ohjelma löytyy täältä ja hackathonin ohjelma täältä.

Kutsu

Kutsumme toimittajia mukaan seuraamaan hackathonia sekä puheohjelmaa. Ilmoittautuminen on täynnä, mukaan haluavia pyydetään ottamaan yhteyttä Katri Saarikiveen katri.saarikivi@helsinki.fi

Lsätietoja

Emotion Hack Day:n nettisivut: https://emotionhackday.com/

NEMOn Facebook-sivu: https://www.facebook.com/Team-NEMO-863490017074522/

NEMOsta ja Helsinki Challenge –kilpailusta Helsingin yliopiston sivuilla https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/helsinki-challenge-kilpailun-voitti-nemo-ja-empatian-internet

NEMOn tiiminvetäjä Katri Saarikivi A-studiossa aiheen tiimoilta: http://areena.yle.fi/1-3062129

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye