SininauhaliittoSininauhaliitto

4H Sininauhaliiton kumppaniksi Skatan tilalle

Jaa

Sininauhaliitto ja Helsingin 4H-yhdistys aloittavat yhteistyön Skatan tilalla kesällä 2019. 4H perustaa Skatan tilalle kotieläinpihan, jossa järjestetään lasten päiväleirejä ja pop up -kerhoja. Sininauhaliitto jatkaa tilalla green care -toimintaa, sosiaali- ja terveysjärjestöjen kouluttamista ja työkokeilutoimintaa.

Helsingin kaupunki myönsi 4H:lle avustuksen, joka mahdollistaa kotieläinpihan perustamisen. Kotieläinpihalla tullaan näkemään ensi kesänä ainakin lampaita ja karitsoita, vuohia, pupuja ja kanoja. 4H-kotieläinpihan perustaminen tuo iloa alueen asukkaille sekä tarjoaa antoisia kesäelämyksiä helsinkiläisille lapsille.

Helsingin 4H palkkaa Skatan tilalle ensi kesäksi kymmeniä nuoria leirinohjaajiksi ja muihin tehtäviin. Kotieläinpihan perustaminen vastaa Uutelan alueelle asetettuihin kehittämistavoitteisiin, joiden mukaan Uutelan aluetta kehitetään merkittävänä virkistys-, ulkoilu-, luonto- ja kulttuurialueena.

Yleisölle avoimia laidunvierailuita järjestetään läpi kesän 19.6.–8.8.2019 keskiviikkoisin ja torstaisin klo 17–18

Aitaukseen pääsy ja eläinten syöttäminen on muina aikoina kielletty, mutta Uutelan ulkoilualueella vieraillessa voi ihailla laitumella laiduntavia kotieläinpihan asukkeja. 

Sininauhaliitto ja 4H järjestävät yhteistyössä yleisölle avoimen kesäkauden avajaistapahtuman 15.6.2019 klo 12–15

Kesäkauden avajaistapahtumassa pääsee tutustumaan kotieläinpihaan ja kotieläinpihan asukkeihin sekä Sininauhaliiton ja 4H:n toimintaan.

Avajaistapahtuman aikana järjestetään laidunvierailuja, jolloin on mahdollista päästä vierailemaan eläinten aitausten sisäpuolella eläinvastaavan opastuksella. Laidunvierailuiden osallistujamäärä on rajallinen. Vuorolipukkeita jaetaan laitumen portin läheisyydessä klo 12, klo 13 ja klo 14. Lipukkeita on rajoitettu määrä. Vierailu on maksuton.

Lämpimästi tervetuloa!

Yhteyshenkilöt

Helsingin 4H-yhdistys ry
Hilkka Eskelinen
toiminnanjohtaja
hilkka.eskelinen@4h.fi
puh. 041 432 4074

Sininauhaliitto ry
Pekka Lund
kehittämis- ja tutkimuspäällikkö
pekka.lund@sininauha.fi
puh. 050 522 3906

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sininauhaliitto
Opastinsilta 7 A
00520 HELSINKI

+358 50 5909 339http://www.sininauhaliitto.fi

Sininauhaliitto on runsaan sadan jäsenyhteisön yhteistyöverkosto, joka auttaa vaikeaan tilanteeseen joutuneita ihmisiä. Liiton ja sen runsaan sadan, ympäri Suomea toimivan jäsenyhteisön erityisosaamista ovat päihde- ja pelihaitat, riippuvuudet, mielenterveysongelmat, pitkäaikaisasunnottomuus sekä sosiaalinen työllistäminen.

Olemme ihmisen puolella.

#ihmisenpuolella

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sininauhaliitto

Vaiettumenetys.fi -verkkosivusto tuo esiin päihdekuolemaan liittyvän surun3.11.2018 07:50:00 EETTiedote

”Työkaverit eivät oikein uskaltaneet kysyä mitään, tuntui oudolta. Juttelin aina kun mahdollista jonkun kanssa, joka kesti kuunnella, vaikka luulen ettei moni halunnut kuulla koko asiasta mitään. Onneksi oli kuitenkin pari työkaveria, jotka jaksoivat vaan kuunnella. Siinä tilanteessa kenenkään ei olisi tarvinnut sanoa mitään, vain antaa minun puhua. Pohdin usein mielessäni tapahtumia ennen ja jälkeen äidin kuoleman. Helpotuksen tuntemus on yksi vaikeimmista asioista myöntää. Olen myöntänyt sen itselleni, mutta miten ikinä pystyn sanomaan ääneen olevani helpottunut oman äitini kuolemasta? Kaipaan äitiäni päivittäin.”

Tieto- ja tukipiste Tiltti: pelaajat tarvitsevat tukea17.8.2018 08:49:40 EESTTiedote

Sisäministeriö pyysi lausuntoja hallituksen esitykseen eduskunnalle laiksi arpajaislain muuttamisesta. Tieto- ja tukipiste Tiltin lausunnossa 10.8.2018 tarkastellaan esitystä peliongelmissa apua hakevan näkökulmasta. Pelien laaja tarjonta ja helppo saatavuus arjen kaikissa asiointiympäristöissä vaikeuttaa peliongelmista toipumista ja peleistä irti pysymistä. Pakollinen tunnistautuminen hajasijoitettuihin raha-automaatteihin tuo peliongelmasta toipuvalle pelaajalle hyvät mahdollisuudet rajata omaa pelaamistaan, mutta on silti riittämätön toimenpide.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme