Kokkolan HalpaHalli

50-vuotiaan HalpaHallin historia yksiin kansiin

Jaa

Kokkolan Halpa-Halli Oy on julkaissut yhtiön juhlavuoden kunniaksi HalpaHallin 50-vuotisesta taipaleesta kertovan historian. Talo, jonka Esko rakensi - Kokkolan HalpaHallin värikkäät vuodet 1969-2019 -kirjan on kirjoittanut Hippo Taatila, ja sen on kustantanut kustannusosakeyhtiö Otava.

HalpaHallin 50-vuotishistorian on kirjoittanut Hippo Taatila ja sen on kustantanut kustannusosakeyhtiö Otava. Kuva: Esa Melametsä
HalpaHallin 50-vuotishistorian on kirjoittanut Hippo Taatila ja sen on kustantanut kustannusosakeyhtiö Otava. Kuva: Esa Melametsä

- Kun yritys täyttää puoli vuosisataa, on korkea aika viedä yrityksen historia kirjoihin ja kansiin. Perheyrityksen erittäin värikkäät ja mielenkiintoiset vaiheet voitiin vielä kertoa aikalaisten suulla yhtiön perustamisesta lähtien. Ilokseni voin todeta, että kirjasta tuli täsmälleen odotusteni mukainen, sanoo Kokkolan Halpa-Halli Oy:n toimitusjohtaja Janne Ylinen.

Alahärmässä syntyneen Esko Ylisen aloittaessa kauppiasuransa kulkukauppiaana 1966, hänellä oli vain Mosse Skandinavia ja myytävänä kaksi vanerilaukullista vaatteita. 50 vuotta myöhemmin kauppaneuvos Ylisen pioneerityön ansiosta Suomeen on kasvanut omaleimainen HalpaHalli-myymäläketju, johon kuuluu 35 kivijalkamyymälää, verkkokauppa ja logistiikkakeskus. Yhtiö työllistää yli 1 400 työntekijää.

Kerrontaa väriä ja yksityiskohtia säästelemättä

Talo, jonka Esko rakensi kertoo väriä ja yksityiskohtia säästelemättä, kuinka Kokkolaan avatusta maakuntapitäjän kivijalkapuodista kasvoi kauppaimperiumi perustajansa sitkeyden ja järkähtämättömän uskon saattelemana. Teos on myös kiehtova aikamatka Keski-Pohjanmaan sekä suomalaisen vähittäis- ja tukkukaupan historiaan.

- Pohjimmaiselta olemukseltaan teokseni on historiankirja: se on konsensuksellinen näkemys HalpaHallin kasvusta ja kehityksestä 1960-luvun pikkupuotiajoilta nykypäivään. Olen kuitenkin rakentanut tarinan tarkoituksella kaunokirjallisten elementtien varaan ja pyrkinyt esittämään haasteet, näkemyserot, ristiriidat, kasvuprosessit ja ihmisten väliset suhteet sellaisina kuin ne oikeasti olivat, Hippo Taatila kertoo.

Suomalaisen vähittäiskaupan haasteet ja vaiheet kuultavat hänen mukaansa kirkkaina läpi kirjan sivuilta ja vuosien aikana maakunnan, maan, Euroopan ja lopulta koko maailman megatrendit palautuvat ihmisiin, jotka HalpaHallin arkea pyörittävät.

Teoksen kirjoittanut Hippo Taatila on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja uskontotieteiden tohtoriopiskelija. Häneltä on julkaistu aiemmin muun muassa useita tietokirjoja sekä esikoisromaani, ja tuoreimpana bändikirja Teflon Brothersista. Teoksen graafisesta ulkoasusta vastaa kokkolalainen palkittu graafikko ja kuvittaja Elina Warsta.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Janne Ylinen
toimitusjohtaja
Kokkolan HalpaHalli Oy
puh. 020 718 2229
janne.ylinen@halpahalli.fi

Kuvat

HalpaHallin 50-vuotishistorian on kirjoittanut Hippo Taatila ja sen on kustantanut kustannusosakeyhtiö Otava. Kuva: Esa Melametsä
HalpaHallin 50-vuotishistorian on kirjoittanut Hippo Taatila ja sen on kustantanut kustannusosakeyhtiö Otava. Kuva: Esa Melametsä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokkolan HalpaHalli
Kokkolan HalpaHalli
Kaarlelankatu 7
67100 KOKKOLA

https://www.halpahalli.fi

Kokkolan Halpa-Halli Oy on yksityinen perheyhtiö Pohjanmaalta. Yhtiö on toiminut alueellaan vuodesta 1969 alkaen. Halpa-Hallin periaatteena on myydä laadukkaat tuotteensa jatkuvasti yleistä hintatasoa edullisemmin. Ketjulla on 36 myymälää. Kokkolan Halpa-Halli Oy työllistää noin 1500 henkilöä, joista lähes 300 työskentelee ketjun pääpaikalla Kokkolassa. Lisätietoa Halpa-Hallista löydät osoitteesta www.halpahalli.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan HalpaHalli

HalpaHallin kesäkampanja tuotti lähes 27 000 euroa vähävaraisten perheiden lapsille30.9.2019 13:00:00 EESTTiedote

HalpaHallin 50-vuotisjuhlavuoden hyväntekeväisyyskampanja käynnistyi vauhdikkaasti, sillä kesään ajoittunut kampanjan ensimmäinen vaihe tuotti yhteensä 26 881 euroa. Yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa toteutettava kampanja kerää varoja kotimaahan vähävaraisissa perheissä asuvien ja syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäynnin ja harrastusmahdollisuuksien tukemiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme