Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Herkkujen Suomi ja Syystober-olutjuhla ottavat varaslähdön Helsingin Rautatientorilla

Jaa
Maakuntien herkut rantautuvat parhaillaan Helsingin sydämeen. Lajissaan ensimmäinen ja Suomen suurin lähi- ja luomuruokatapahtuma Herkkujen Suomi ja Syystober-olutjuhla ottavat varaslähdön huomenna perjantaina klo 11 Helsingin Rautatientorilla. Ovet avataan klo 11. Samaan aikaan järjestetään tiedotustilaisuus lehdistölle. Tapahtumien avajaisia vietetään klo 12.00 päälavalla.

Herkkujen Suomi –tiedote 25.8.2011

Herkkujen Suomi ja Syystober-olutjuhla ottavat varaslähdön Helsingin Rautatientorilla

Maakuntien herkut rantautuvat parhaillaan Helsingin sydämeen. Lajissaan ensimmäinen ja Suomen suurin lähi- ja luomuruokatapahtuma Herkkujen Suomi ja Syystober-olutjuhla ottavat varaslähdön huomenna perjantaina klo 11 Helsingin Rautatientorilla. Ovet avataan klo 11. Samaan aikaan järjestetään tiedotustilaisuus lehdistölle. Tapahtumien avajaisia vietetään klo 12.00 päälavalla.

Ruoka- ja juomatapahtumassa nautitaan kotimaista lähi- ja luomuruokaa ja maistellaan pienpanimoiden ja Sinebrychoffin tuotteita. Herkkujen Suomessa voi ostaa 11 eri maakuntamme lähi- ja luomuruokaa tai nauttia siitä paikan päällä. Esillä ovat ruokamaakunnistamme Uusimaa, Varsinais-Suomi, Satakunta, Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Kainuu, Keski-Suomi ja Lappi. Mukana on myös lähi- ja luomuruoan nettikauppa Makumaku.fi:n tuottajaosasto. Kaikkiaan tapahtumassa on mukana yli sata pientä elintarvikeyritystä ja tuottajaa sekä alan muita toimijoita.

Ruokakojut ja olutjuhla puhaltavat yhteen hiileen. Herkut voi ostaa haluamastaan myyntikojusta ja nauttia vaikkapa oluen kera Syystober-olutteltassa. Ruumiin ravinnon lisäksi tapahtuma tarjoaa hengenravintoa tarjoamalla loistavat puitteet lähiruokayrittäjien ja –tuottajien sekä muiden ruokatoimijoiden tapaamiseen. Herkkujen Suomessa ruoalla on kasvot ja tarina. Näitä tarinoita kuulee myös esiintymislavan grillausten yhteydessä.

Herkkujen Suomi on avoinna perjantaina 26.8. kello 11-24 ja lauantaina 27.8. kello 9-18. Syystober-teltta jatkaa aukioloa molempina iltoina kello 02:een asti yöllä. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Ohjelmassa perjantaina 26.8. muun muassa:

11.00 Ovet avataan
12.00 Tapahtuman avaus päälavalla, maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen
12.05 Lähiruokaviesti saapuu Rautatientorille ja luovuttaa vetoomuksen ministeri Koskiselle
13.00 MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila grillin ääressä

14.00 Maa- ja kotitalousnaisten ruisleipätalkoot, leipomassa Jaakko Kolmonen
14.30 Aina erinomaista Etelä-Savosta
15.00 Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri grillin ääressä
15.45 Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki grillin ääressä
16.45 ja 18.00 Pellepariskunta Nelli ja Niilo perheen pienimmille
17.30 Trubaduurit Pekka ja Pitkä Hämeestä
19.00 Pave Maijanen grillin ääressä.
Illalla Syystober-teltassa Wellu Rowalz Herkkujen Suomi ja yöllä Pave Maijanen.

Ohjelmassa lauantaina 27.8. mm.

9.30 Sutjakasti ruisleipää sähköuunissa
10.00 Mitä on slow food?
11.30 Pellepariskunta Nelli ja Niilo perheen pienimmille
13.00 Paradise Oskar grillaa ja esiintyy
13.30 Aina erinomaista Etelä-Savosta
14.00 Lappilainen keittiö
14.30 Virolahden Karjalaseuran piirakkanäytös ja vinkkejä alkupalan tekoon.
15.00 Olli Repo Herttoniemen ruokaosuuskunnasta grillin ääressä 
15.30 Pellepariskunta Nelli ja Niilo perheen pienimmille
17.00 Ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi grillin ääressä
Illalla Syystober-teltassa puhallinorkesteri Sumu ja yöllä Ants in the Pants -duo.

Tapahtuman järjestävät maataloustuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka-Suomi -teemaryhmä, Aitojamakuja.fi, Lammin Sahti, Sinebrychoff ja Pienpanimoliitto.

Lisätietoja: www.herkkujensuomi.fi , www.syystober.fi
Lehdistötilaisuuden ohjelma: http://www.mtk.fi/mtk/ajankohtaista/tiedotteet/tiedotteet_2011/elokuu/fi_FI/herkkujen_suomi_tiedotustilaisuus/

Lisätietoa tapahtumasta:
- viestintäjohtaja Klaus Hartikainen, MTK, 040 169 2060
- ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, MTK, 050 511 8909
- viestinnän suunnittelija Kaija Stormbom, MTK, 040 8489559
- vt. viesintäassistentti Antti Närhi, MTK, 040 683 2444
- Ruoka-Suomi -teemaryhmän koordinaattori Heidi Valtari, 0400 487 160
- puheenjohtaja Pekka Kääriäinen, Pienpanimoliitto/Lammin Sahti Oy, 050 559 4013 

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Poikkeuksellinen kevät enteilee laadultaan erinomaista perunasatoa6.6.2025 09:22:06 EEST | Tiedote

Varhaisperuna on yksi niistä harvoista ruuista, jonka suomalaiset tunnistavat pelkästä tuoksusta. Tämä raikkaan makea ja voin kera höyryävä makuherkku kuuluu olennaisesti suomalaiseen kesään. Varhaisperunan istutukset alkoivat tänä keväänä poikkeuksellisen varhain, jo maaliskuun alussa. Sääolot olivat tuolloin suotuisat. Kevään viileämpi jakso pääsiäisen jälkeen hidasti kasvua, mutta varhaisperunan sato etenee silti normaalissa aikataulussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye