Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

55-64-vuotiaiden sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvien koronavirusrokotukset alkavat

Jaa

Tänä vuonna 55–64 vuotta täyttävien (vuosina 1957–66 syntyneiden) helsinkiläisten, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, rokotusten ajanvaraus alkaa maanantaina 22.2.

Nopeimmin rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotus.hel.fi. Ajan voi varata myös soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300 (auki arkisin klo 8–18). Ajanvarausnumerossa on käytössä takaisinsoittopalvelu, johon kaikki puhelut kirjautuvat ja kaikille soittaneille soitetaan takaisin.

Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairauksia tai tiloja ovat:

- elinsiirto tai kantasolusiirto

- aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti

- vaikea puolustusjärjestelmän häiriö

- vaikea krooninen munuaissairaus

- vaikea krooninen keuhkosairaus

- lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes

- Downin oireyhtymä (aikuiset)

Tarkemmin vakavalle koronavirustaudille altistavista sairauksista ja nyt rokotettavista ryhmistä saa tietoa osoitteessa koronarokotus.hel.fi.

Käytössä on AstraZenecan rokote, joka on linjattu kansallisesti kohdennettavaksi alle 70-vuotiaiden rokotuksiin. Helsingissä on ensi viikolla käytössä noin 4 000 AstraZenecan rokotetta. Tämän viikon alussa aloitettiin sairautensa vuoksi vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti alttiiden 65-69- vuotiaiden (vuosina 1952-56 syntyneiden) rokotukset.

Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Rokotukset annetaan THL:n suosituksen mukaisesti 12 viikon välein. Toinen aika rokotukseen annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Henkilölle, joka on jo sairastanut koronavirustaudin, suositellaan rokotuksen ottamista kuuden kuukauden kuluttua oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukuskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.

Rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteillä Kanta-palvelusta tai Helsingin kaupungin potilastietojärjestelmästä. Jos rokotukseen tuleva ei ole sairautensa vuoksi Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen asiakas tai Kanta-palvelun tietoihin pääsyä ei ole, vakavalle koronavirustaudille erittäin altistava sairaus tai tila pyydetään todistamaan muulla tavoin, kuten sairaskertomuksen kopiolla.

80 vuotta täyttäneille soitetaan rokotuksista

Koronarokotukset etenevät Helsingissä sitä mukaa kun rokotetta on saatavilla. Tänä vuonna 80 vuotta täyttävien (vuonna 1941 syntyneet) ja sitä vanhempien sekä heidän omaishoitajiensa rokotukset jatkuvat. Helsinki soittaa rokotuksista kaikille niille 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille, jotka eivät ole vielä rokotusaikaa varanneet.

Soitto 80-vuotiaille tulee numerosta 09 310 10020. Soittajina ovat kultuurin ja vapaa-ajan toimialan työntekijät.

Tällä hetkellä 85-vuotiaista ja vanhemmista jo 83 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotuksen. 80-84-vuotiaista rokotuksen on saanut reilu kolmannes (36 prosenttia).

75–79-vuotiaiden rokotukset on arvioitu alkavan viikolla 10 ja 70–74-vuotiaiden viikolla 12. Ikääntyneitä rokotetaan Pfizerin rokotteella. Iäkkäät, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus, rokotetaan kansallisten suositusten mukaisesti Pfizerin rokotteella siinä vaiheessa kun heidän ikäryhmänsä rokotusvuoro tulee.

Myös koronatyötä tekevien sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden rokotukset jatkuvat. Ikääntyneiden hoivapalveluiden rokotukset on saatu jo päätökseen. Hoivanpalvelujen asukkaista 95 prosenttia otti rokotuksen. Hoivapalveluissa ollaan siirrytty vammaisten palvelujen ja mielenterveyspalvelujen ympärivuorokautisen hoivan asiakkaiden rokotuksiin.

Helsingissä on käytössä tällä hetkellä kaksi eri rokotetta. Pfizerin rokotetta käytetään 70 vuotta täyttävien ja sitä vanhempien rokottamiseen. AstraZenecan rokotetta käytetään alle 70-vuotiaiden rokotuksiin. Helsingissä on käytössä ensi viikolla yhteensä noin 15 000 rokotetta, joista Pfizerin rokotteita on noin 11 000 ja AstraZenecan noin 4 000.

Rokotuksista on lisätietoja osoitteessa koronarokotus.hel.fi.

Lisätietoja:
terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 09 310 52481

terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p.09 310 42700

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä koronavirustartuntojen määrissä raju nousu28.2.2021 15:36:05 EETTiedote

Helsingissä todettiin eilen 274 uutta koronatartuntaa. Tartuntamäärä on selkeästi suurin yhtenä päivänä todettu määrä koko epidemia-aikana. Viime aikoina edellisin suurin päiväkohtainen tartuntamäärä on ollut 202 tartuntaa. Tällä hetkellä on syytä käydä koronatestissä hyvin herkästi, jos on pienempiäkin koronavirustartunnalle tyypillisiä oireita. Yhtään oireisena ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme