Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan 23.4. kokouksen ennakkotiedote

Jaa

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan kokous on tiistaina 23. huhtikuuta klo 16.15. Lautakunta käsittelee muun muassa vuoden 2024 ensimmäistä talouden ja toiminnan ennustetta sekä vammaispalvelujen hankintaa.

Talouden ensimmäinen ennuste 35 miljoonaa euroa alijäämäinen – taloutta tasapainotetaan


Lautakunnalle esitellään toimialan vuoden 2024 ensimmäinen talouden ja toiminnan ennuste. Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen vuoden 2024 talous tulisi helmikuun tietojen pohjalta olemaan 35 miljoonaa euroa alijäämäinen.

”Ensimmäinen ennuste on odotetusti alijäämäinen. Tämä vuosi tulee olemaan talouden osalta erityisen tiukka. Meidän on sopeutettava talouttamme pitkin vuotta käytettävissä olevaan raamiin ennusteiden pohjalta. Tulemme tekemään kaikkemme, että taloutemme pysyy tasapainossa ja pystymme tarjoamaan helsinkiläiselle heidän tarvitsemat lakisääteiset palvelut, toimialajohtaja Juha Jolkkonen kuvaa tilannetta.  

”Ennusteeseemme tuovat epävarmuutta mahdolliset valtionrahoituksen muutokset kesken vuotta, henkilöstön riittävyys sekä esimerkiksi kustannustason nousu”, Jolkkonen jatkaa.

Helsingissä jatketaan lautakunnan hyväksymän talouden tasapainottamiseen tähtäävän muutosohjelman toteuttamista myös vuonna 2024.

Valtion kokonaisrahoitus Helsingille sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelujen järjestämiseen tälle vuodelle on 2 699,7 miljoonaa euroa.

Lisätietoa: toimialajohtaja Juha Jolkkonen, p. 09 310 42215, juha.jolkkonen@hel.fi ja talous- ja suunnittelujohtaja Sampo Pajari, p. 09 310 42246, sampo.pajari@hel.fi

Vammaispalveluja helsinkiläisille kilpailutuksella


Helsinki järjestää vammaispalveluja monituottajamallilla. Noin puolet palveluista tuottaa kilpailutuksen pohjalta yksityiset palveluntuottajat tai järjestöt. Nykyiset vammaisten asumispalvelujen, työ- ja päivätoiminnan palvelujen sekä vammaisten lasten loma-ajan palvelujen sopimukset päättyvät loppuvuonna tai vuoden 2025 alussa.

Lautakunnalle esitellään periaatteet, joilla uuden sopimuskauden vammaispalvelut kilpailutettaisiin. Palveluja hankittaisiin sekä suomen että ruotsinkielisinä. Lisäksi esitetään, että asumispalveluja hankittaisiin tarvittaessa muualtakin kuin Helsingin alueelta.

Palvelujen uusi kilpailutus ei vaikuta nykyisten asiakkaiden palveluihin. Asiakkaan ei tarvitse muuttaa tai vaihtaa päivä- tai työtoiminnan paikkaa kilpailutuksen vuoksi.

Kyseessä on kustannuksiltaan, volyymiltaan ja palvelun luonteen näkökulmasta merkittävä hankinta. Tämän vuoksi hankintaa on valmisteltu erityisen huolellisesti. Hankinnan valmistelussa on käytetty hyväksi toimialan tekemää vammaispalvelujen tuotantotapa-analyysia ja hyödynnetty asiakkaiden, läheisten ja palveluntuottajien näkemyksiä ja kokemuksia.

Tällä hetkellä vammaisten asumispalveluja ostetaan lähes tuhannelle ja päivä- ja työtoiminnan palveluja noin 680 helsinkiläiselle. Palveluntuottajia on molemmissa palveluissa noin 50.

Uuden sopimuskauden tavoitteena on, että kaupungin vammaispalvelut ja yksityiset palveluntuottajat kehittävät yhdessä vammaisten palveluja ja että palvelut ovat yhtä laadukkaita riippumatta siitä, mitä kautta asiakas saa tarvitsemansa palvelun.

Lisätietoa: ostopalvelupäällikkö Minna Eronen, p. 09 310 24859, minna.eronen@hel.fi

 
Linkit

  1. Kokouksen esityslista liitteineen
  2. Kokouksen päätöstiedote julkaistaan sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan verkkosivuilla kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella

Toinen linja 4A

PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)

www.hel.fi/sotepe

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye