Suomen ulkomaanedustustojen kokit suomalaisen ruoan lähettiläiksi – villi pohjola ja upeat raaka-aineet innostuksen lähteinä
Koulutusviikon tavoitteena on täydentää kokkien tietämystä suomalaisesta ruoka- ja juomakulttuurista ja siten edistää suomalaista ruokakulttuuria maailmalla. ”Food diplomacy” on yhä tärkeämpi osa edustustojen työtä, joissa lähetystöjen kokeilla on näkyvä rooli. Tämä avaa uusia ulottuvuuksia myös suomalaisille elintarvikeviennille.
- Neljäs edustustokokkikurssi on tärkeä etappi ruokaosaamisen kehittämisessä. Nyt mietimmekin, miten tavoitamme tehokkaimmin kaikki edustustot tavalla tai toisella, kertoo Kim Palhus, joka on viime vuosina ollut näkyvästi mukana suomalaista ruokaa edistävissä kotimaisissa ja kansainvälisissä hankkeissa.
Lähetystökokit vierailevat maatilalla ja marjametsässä
Viikon aikana kokit ovat osallistuneet ruokaesittelyihin ja luonnollisesti valmistaneet ruokaa myös itse. Viikon aikana on nautittu helsinkiläisten ravintoloiden antimia. Luentojen lisäksi ryhmä on vieraillut kauppatorilla ja -hallissa sekä ruokakaupoissa, kuten Eat&Joy Maatilatorin Kluuvin myymälässä. Torstaina ryhmä tutustuu itä-uusmaalaiseen Aira Sevónin ja Peter Holmbergin maatilaan Gobbas Gårdiin. Tilavierailulla poimitaan metsäsieniä ja marjoja sekä nostetaan perunoita. Tulomatkalla nautitaan lähiruokalounas Malmgårdissa.
- Ruoka on nyt toista kertaa hallitusohjelmassa hyvin selkeästi omana ohjelmanaan. Valtiovallan on aika panostaa ruokakulttuurin ja suomalaisen ruoan edistämiseen ulkomailla myös taloudellisesti. Suomalaisen ruoan tulee tulevaisuudessa näkyä myös kansainvälisillä areenoilla. Laadukkaalle suomalaiselle ruoalle on varmasti kysyntää maailmalla, toteaa MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.
Koulutusviikko huipentuu kokkien valmistamaan buffetillalliseen perjantaina Hanasaaressa. Tiedotusvälineet ovat tervetulleita tutustumaan koulutukseen, kurssilaisiin ja kouluttajiin sekä seuraamaan illallisen valmisteluja Hanasaaressa perjantaina 10.8. klo 12 alkaen. Tervetuloa osallistumaan myös buffetillalliselle! Ilmoittautumiset illalliselle suoraan ravintolaan ravintola at hanaholmen.fi
Lisätietoja:
Anni-Mari Syväniemi, MTK:n ruokakulttuuriasiamies, kotitalousopettaja, anni-mari.syvaniemi@mtk.fi, +358-50-5118909
Kim Palhus, Hanasaaren ravintolatoimen päällikkö, keittiömestari, kim.palhus@hanaholmen.fi, +358-40-4848123
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
MTK-liittojen puheenjohtajien kannanotto: Suomalaisten oikeus kotimaiseen ruokaan on turvattava nyt29.7.2025 10:00:00 EEST | Tiedote
MTK-liittojen ja valtuuskunnan puheenjohtajat kokoontuivat kesäkokoukseensa Keski-Suomeen 23-24.7.2025. Kesäkokouksen yhteydessä puheenjohtajat tutustuivat myös keskisuomalaiseen maataloustuotantoon.
Komission CAP-esitys jäämässä rahoitukseltaan pahasti vajaaksi16.7.2025 18:43:30 EEST | Tiedote
EU-komission toistaiseksi antamat tiedot ohjelmakauden 2028-2034 maatalouspolitiikasta ja etenkin sen rahoituksesta saavat MTK:lta täyden tyrmäyksen. Komissio on aikeissa maksattaa muuttuneen maailman kasvaneet menotarpeet viljelijöillä. Leikkausten sijaan maatalouspolitiikka ja suomalaisten ruokaturva vaativat toteutuakseen lisärahoitusta, totesi MTK:n johtokunta ylimääräisessä kokouksessaan keskiviikkoiltana.
EU-tiekartta vauhdittaa luontoarvomarkkinoiden kehitystä – MTK ojentaa komissiolle auttavaa kättä7.7.2025 15:19:43 EEST | Tiedote
Komissio on julkaissut tiekartan luontoarvomarkkinoiden (Nature Credits) edistämiseksi EU:ssa. MTK suhtautuu positiivisesti vapaaehtoisten luontoarvomarkkinoiden kehittämiseen, sillä ne voivat parhaimmillaan tuoda maanomistajille uusia ansaintamahdollisuuksia sekä vahvistaa luonnon monimuotoisuuden parantamiseen tarvittavaa rahoitusta.
MTK:n ja SLC:n Kasvukausikysely: Sääolojen vaihtelun vuoksi satonäkymät keskivertoa heikommat – tilojen tulevaisuus huolettaa viljelijöitä7.7.2025 13:57:41 EEST | Tiedote
Sääolosuhteet vaihtelivat merkittävästi eri alueiden välillä, mutta alkukesän sateet heikensivät satonäkymiä lähes koko maassa. Yli puolet vastaajista arvioi satonäkymien olevan hieman tavanomaista heikommat. Lisäksi taloudellinen epävarmuus sekä huoli maatalouden kannattavuudesta varjostavat viljelijöiden tulevaisuudennäkymiä. Erityisesti pienillä tiloilla lopettamista harkitaan yhä useammin.
Komission tiukkaa ilmastotavoitetta ei voida saavuttaa maankäyttösektorilla2.7.2025 14:59:35 EEST | Tiedote
EU-komissio julkaisi tänään tavoitteensa vähentää unionin alueen kasvihuonekaasupäästöjä 90 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Tavoite on kunnianhimoinen ja linjassa pitkän aikavälin ilmastotavoitteiden kanssa. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK pitää ilmastotyötä välttämättömänä, mutta korostaa, ettei tiukkaa yleistavoitetta voida saavuttaa nykyisillä, epärealistisilla odotuksilla maankäyttösektoriin liittyen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme