Akateemiset hevarit saapuvat taas Helsinkiin – metallimusiikki kuvaa, keitä me olemme

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu isännöi Helsingissä 28.−30. kesäkuuta kansainvälistä metallimusiikin tutkimuskonferenssia. Poikkitieteellisessä Modern Heavy Metal 2017 -konferenssissa kuullaan yli kolmekymmentä esitystä lähes kahdestakymmenestä eri maasta.
MHM-konferenssi toteutetaan Kauppakorkeakoulussa jo kolmatta kertaa. Tämän vuoden konferenssin erityisteema on musiikki ja kansalliset identiteetit. Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa, ja se järjestetään Helsingissä Tuska-festivaalien alla.
Tutkijoiden esitykset tarjoavat monipuolisen ja monikulttuurisen läpileikkauksen metallimusiikin tutkimukseen. Niissä käsitellään muun muassa eri maiden ja alueiden metallikulttuureita ja ilmiöitä, metallia ja suomalaisuutta sekä musiikkigenren sosiaalisia ja eettisiä teemoja. Tutkijoiden ohella esiintyjäkaartiin ja yleisöön kuuluu muusikkoja ja musiikkiteollisuuden edustajia. Ohjelmaan kuuluvat myös yhteistyössä Music Finlandin kanssa järjestettävät ”Metalliteollisuus”-paneelikeskustelut.
Keskustelut jatkuvat jo kahdettakymmenettä kertaa järjestettävällä Tuska-festivaalilla (30.6.-2.7.), josta on muodostunut Suomen suurin ja tärkein metallimusiikin tapahtuma. Festivaaliohjelmassa on paneelikeskusteluita ja haastatteluja, joissa tutkijat, artistit, kirjailijat ja urheilijat ruotivat metallikulttuuria eri näkökulmista.
Konferenssin luojana ja vastuujärjestäjänä toimii Kauppakorkeakoulun akatemiatutkija, musiikkijohtamisen ja kulttuuriviennin dosentti Toni-Matti Karjalainen.
Median edustajat ovat tervetulleita konferenssiin. Lisätiedot, ilmoittautumiset ja mahdolliset haastattelupyynnöt:
Akatemiatutkija Toni-Matti Karjalainen
p. 050 357 4047
toni-matti.karjalainen@aalto.fi
Lisätietoja:
Olemme mukana juhlistamassa 100-vuotiasta Suomea. Tutustu juhlavuoden hankkeisiimme.
#aalto #suomi100
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Akatemiatutkija Toni-Matti Karjalainen
p. 050 357 4047
toni-matti.karjalainen@aalto.fi
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu noin 13 000 opiskelijaa ja yli 4 500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto
Filosofi Frank Martela tutki Minecraftia ja tappajadroonia – havaitsi, että tekoälyllä on vapaa tahto13.5.2025 16:00:00 EEST | Tiedote
Tutkimuksessa tarkasteltiin Minecraft-pelin Voyager-agenttia ja kuvitteellista tappajadroonia. Martelan mukaan ne täyttävät kolme vapaan tahdon ehtoa – ja siksi tekoälylle tarvitaankin moraalista kompassia.
Metsähovin radio-observatorioon rakennetaan maailman laajakaistaisin vastaanotinjärjestelmä8.5.2025 08:45:00 EEST | Tiedote
Kahden kansainvälisen yrityksen tuki tuo parhaan mahdollisen tekniikan suomalaistutkijoiden käyttöön avaruuden mysteerien ratkomiseksi Aalto-yliopistoon kuuluvassa Metsähovin radio-observatoriossa.
Uusi painovoimateoria voi antaa vastauksia maailmankaikkeuden syntyyn7.5.2025 13:30:00 EEST | Tiedote
Tutkijoiden kehittämä ratkaisu painovoiman kvanttiteoriaan auttaisi löytämään vastauksia fysiikan suurimpiin kysymyksiin.
Kutsu: Tuotekehityskurssin loppugaala esittelee opiskelijoiden hienoimmat ratkaisut aina laajennettavasta minisaunasta muovimiinoja havaitsevaan drooniin7.5.2025 11:00:00 EEST | Kutsu
Huippusuositulla tuotekehityskurssilla opiskelijat kehittävät luovia ratkaisuja yritysten antamiin aitoihin haasteisiin. Monialaisilla tiimeillä on yhdeksän kuukautta aikaa ja 10 000 euron budjetti.
Tähtitieteilijät kuvasivat maailmankaikkeuden varhaisimpia galakseja29.4.2025 18:00:00 EEST | Tiedote
James Webb -avaruusteleskoopin tuoreet kuvat tarjoavat tutkijoille ainutlaatuisen näkymän galaksien kehitykseen siitä lähtien, kun maailmankaikkeus oli alle miljardin vuoden ikäinen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme