Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Suomenlinnan lauttaterminaalin asukasportin kulkutunnisteet myös saarella työskenteleville

Jaa
Suomenlinnassa sijaitsevassa lauttaterminaalissa otettiin keväällä käyttöön saaren asukkaille tarkoitettu kulkuportti. Asukasportin kulkutunnisteita myönnetään jatkossa myös Suomenlinnassa työskenteleville. Kulkuportti nopeuttaa liikkumista lautalle ja maihin.
Kuva: Janika Kivioja / Suomenlinnan Liikenne Oy
Kuva: Janika Kivioja / Suomenlinnan Liikenne Oy

Suomenlinnan lauttaterminaalin asukasportin kulkutunnisteita myönnetään jatkossa myös saarella työskenteleville. Terminaalissa otettiin toukokuussa käyttöön erillinen asukasportti palvelemaan saaren asukkaita. Asukkaiden lisäksi saarelta poistuu ruuhka-aikaan myös paljon Suomenlinnassa työskenteleviä matkustajia.

 Kulkuportti nopeuttaa asukkaiden ja saaressa työskentelevien liikkumista terminaalialueella. Suomenlinnan lauttaliikenteen matkustajamäärät ovat kasvaneet usean vuoden ajan, ja terminaali on erityisesti kesäaikaan ruuhkainen.

Kulkutunnisteet myöntää Suomenlinnan Liikenne Oy. Tunnistetta haetaan verkkolomakkeella ja se lähetetään hakijalle postitse.

Lisätietoa ja ohjeet kulkutunnisteen hankkimisesta saat Suomenlinnan Liikenteen verkkosivuilta.

Suomenlinnan Liikenne Oy (SLL) hoitaa Suomenlinnan henkilö- ja huoltoliikennettä. SLL on Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen (HKL) tytäryhtiö. Lauttaliikenteen tilaa ja aikataulut suunnittelee Helsingin seudun liikenne (HSL).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suomenlinnan Liikenne Oy
toimitusjohtaja Rain Mutka
rain.mutka@hel.fi, p. 09 310 35108

Kuvat

Kuva: Janika Kivioja / Suomenlinnan Liikenne Oy
Kuva: Janika Kivioja / Suomenlinnan Liikenne Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
PL 55250
00099 Helsingin kaupunki

(09) 310 1071https://kaupunkiliikenne.fi/

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Kaupunkiliikenne lisää rasvausta pikaratikan reitin varrelle11.4.2024 09:27:57 EEST | Tiedote

Kaupunkiliikenne Oy on saamansa palautteen ja tekemiensä mittausten perusteella todennut, että joissakin kohteissa pikaratikka 15 reitin varrella pikaratikan tuottama ääni on poikkeuksellisen kova. Koettuun meluongelmaan tullaan puuttumaan ja sitä pyritään ratkaisemaan useiden toimenpiteiden kautta, joista yksi on systemaattinen kiskojen rasvauksen tehostaminen ongelmakohdissa sekä automaattirasvauslaitteiden asennus.

Kontulan metroaseman peruskorjauksella parannetaan aseman käytettävyyttä ja viihtyisyyttä9.4.2024 15:02:32 EEST | Tiedote

Kaupunkiliikenne Oy aloittaa Kontulan metroaseman laituritason perusparannushankkeen tänä keväänä. Parannushankkeen tuloksena matkustajien liikkuminen asemalla helpottuu ja aseman viihtyisyys lisääntyy. Työt alkavat valmistelevilla töillä toukokuun puolivälissä. Tänä kesänä toteutettavat työt sijoittuvat suurelta osin aseman laiturialueelle, jonka vuoksi metroliikenne Kontulassa joudutaan keskeyttämään keskikesällä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye