Kotipizza Group OyKotipizza Group Oy

Kotipizzasta maailman ensimmäinen MSC-sertifioitu pizzaketju

Jaa
Kotipizza-ketjulle on myönnetty MSC-ympäristömerkki, joka osoittaa, että kaikki ketjun kala- ja äyriäistuotteet ovat peräisin kestävistä kalakannoista ja vastuullisesti toimivilta kalastusyrityksiltä. Kotipizza saa merkin käyttöön ensimmäisenä pizzaketjuna koko maailmassa.

MSC-ympäristömerkki takaa kuluttajille, että tuote on peräisin kestävästä kalakannasta ja että sen kalastuksessa on käytetty vastuullisia pyyntimenetelmiä. Merkin myöntämistä edeltäneen sertifiointiprosessin aikana on varmistettu, että kaikki Kotipizzan ravintolat noudattavat jäljitettävyyskriteeriä eli että niissä käytetään ainoastaan MSC-sertifioituja kala- ja äyriäistuotteita.

Marine Stewardship Council on maailman johtava kestävän kalastuksen sertifiointi- ja ympäristömerkintäohjelma. Yritysten MSC-sertifiointi toteutetaan riippumattomien auditoijien toimesta.

MSC-ohjelman tavoitteena on edistää maailman valtamerien hyvinvointia huomioimalla ja palkitsemalla kestävän kalastuksen käytäntöjä, vaikuttamalla kuluttajien valintoihin sekä kehittämällä maailman kala- ja äyriäismarkkinoita kestävän kalastuksen periaatteiden mukaisesti.

”Kotipizza panostaa vastuulliseen, tuoreeseen ja turvalliseen ruokaan, sillä nykyaikainen kuluttaja haluaa tietää, mistä hänen syömänsä ruuan raaka-aineet ovat peräisin ja miten ne on tuotettu. MSC-merkki on meille kunnia-asia: se on puolueeton todistus siitä, että tarjoamme asiakkaillemme ainoastaan vastuullisesti pyydettyä tonnikalaa ja katkarapuja”, Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen sanoo.

MSC:n lokakuussa julkistaman tutkimuksen mukaan yli kolme neljäsosaa suomalaisista uskoo, että kuluttajille tulisi olla tarjolla ainoastaan vastuullisesti pyydettyä kalaa ja äyriäisiä.

”Suomalaiset kuluttajat tuntevat sinisen MSC-merkin jo hyvin vähittäiskaupassa, mutta ravintolamarkkinoilla sen kestävän kalastuksen periaatteiden edistämiseksi tarvitaan Kotipizzan kaltaisia koko kansan ketjuja. Kotipizza on edelläkävijä jopa globaalilla tasolla, sillä se on nyt maailman ainoa MSC-sertifioitu pizzaketju”, MSC:n projektipäällikkö Janne Posti sanoo.

Tommi Tervasen MSC-videotervehdys

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Tommi Tervanen
tommi.tervanen@kotipizzagroup.com
0207 716 743


Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja
Antti Isokangas
antti.isokangas@kotipizzagroup.com
040 511 3799


Projektipäällikkö Janne Posti
janne.posti@msc.org
puh. 044 980 5916

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kotipizza Group Oy
Verkkosaarenkatu 5
00580 HELSINKI

http://www.kotipizzagroup.com/fi/

Kotipizza

Kotipizza on suomalainen, vuonna 1987 perustettu pizzaketju, jolla on tällä hetkellä noin 260 ravintolaa. Kotipizza-ketjun ravintoloiden myynti vuonna 2015 oli 77,3 miljoonaa euroa. Yli 99 prosenttia Suomen Kotipizza-ravintoloista on franchising-toimintaperiaatteella toimivia itsenäisten franchising-yrittäjien johtamia ravintoloita. Franchising-yrittäjä saa käyttöönsä testatun ja kannattavan liikeidean sekä valmiin tuotteen ja tuotemerkin, ketjun tietotaidon ja muut yhteistyön edut.

Kotipizza Group Oyj

Kotipizza Group -yhtiöihin kuuluvat Helsinki Foodstock Oy, Kotipizza Oyj ja Chalupa Oy. Kotipizza Group listautui Helsingin pörssin päälistalle heinäkuussa 2015 ensimmäisenä suomalaisena franchising-ketjuna.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kotipizza Group Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye