Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

Kirjailija, päätoimittaja Koko Hubara on Vuoden yhteiskuntatieteilijä

Jaa
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry (YKA) on valinnut Vuoden yhteiskuntatieteilijäksi kirjailija, päätoimittaja, VTK Koko Hubaran. Tämänvuotisella valinnallaan liitto haluaa antaa tunnustusta yhteiskuntatieteilijälle, joka on luonut uutta tilaa ja vapautta toimia yhteiskunnassa ja vaikuttaa siihen.

Koko Hubara on kirjoittanut merkittävän ja ansiokkaan, omiin kokemuksiin perustuvan esikoisteoksen Ruskeat Tytöt, joka ilmestyi helmikuussa. Hän myös päätoimittaa samannimistä verkkomediaa. Hubaran blogi palkittiin parhaana yhteiskunnallisena blogina kaksi vuotta sitten.

-Koko Hubara on laittanut itsensä likoon kytkiessään yksityisen yleiseen, henkilökohtaisen poliittiseen ja yksilön kokemuksen laajempaan rakenteelliseen ilmiöön. Hänen esikoisteoksensa on keskustelunavaus, joka tuo uusia käsitteitä yhteiskunnalliseen keskusteluun, YKAn puheenjohtaja Antton Rönnholm perustelee valintaa.

Osansa Hubaran kritiikistä saa yhteiskuntatieteellinen yliopistomaailma ja sen homogeenisuus. Hubara koki opiskeluaikanaan, että henkilökunta ja muut opiskelijat eivät osanneet suhtautua häneen yhdenvertaisena vaan olettivat valtaväestöstä poikkeavan henkilön olevan lähtökohtaisesti ulkomaalainen tai avustavaa henkilökuntaa. Yliopiston esitteissä ei ollut hänen näköisiään ihmisiä, eikä tutkimuksissakaan kuin objekteina. Juuri ulkopuolisuuden ja näkymättömyyden kokemusten takia hän ei ole lukenut itseään maisteriksi.

-Haluan, että jokainen ruskea tyttö Suomessa tietää, että hänellä on oikeus mennä yliopistoon ja vaatia, että siellä opetetaan myös häntä koskevia asioita, rakenteita ja risteymiä, kaikissa aineissa, lähtökohtaisesti kaikilla kursseilla aiheesta riippumatta. Lisäksi haluan, että jokainen ruskea tyttö Suomessa tietää, että on täysin ymmärrettävää väsyä opintoihin eikä aina tarvitse jaksaa vaatia ja taistella. Haluan myös, että jokainen ruskea tyttö Suomessa tietää, että akateeminen maailma ei ole ainoa maailma, josta voi ammentaa teoreettisia viitekehyksiä, käsitteitä ja tietoa. Me kannamme kaikki kehoissamme vuosituhansien oraalista perintöä ja eri kieliä - ne ovat vähintään yhtä arvokkaita kuin akateeminen tieto, Koko Hubara sanoo.

Hubara on avannut keskusteluja ja raivannut julkiseen keskusteluun tilaa, jossa kaikkien äänet pääsisivät kuuluviin. Hän on nostanut esiin tärkeän poliittisen teeman: nähdyksi tulemisen.

-Nähdyksi tuleminen on entistä tärkeämpi kysymys, sillä kokemus osallisuudesta on yhteiskuntajärjestelmämme kohtalonkysymys. Vuoden yhteiskuntatieteilijä -huomionosoitus menee ihmiselle, joka on omakohtaisesti elänyt näitä ongelmia ja pyrkii nyt järjestelmällisesti vaikuttamaan niihin, toteaa Rönnholm.

Valinta julkistettiin Yhteiskuntatieteilijäpäivillä Helsingissä perjantaina 24.11.2017. Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on valinnut Vuoden yhteiskuntatieteilijän jo 19 kertaa, vuodesta 1999 lähtien. Valinta tuo esiin yhteiskuntatieteilijöiden monipuolista ja laaja-alaista osaamista yhteiskunnan eri sektoreilla. Edellisen tunnustuksen sai yrittäjä, VTM Pauliina Seppälä. Vuoden yhteiskuntatieteilijät v. 1999-2016

Huom! Vuoden yhteiskuntatieteilijä Koko Hubara pitää puheen Yhteiskuntatieteilijäpäivillä Sokos Hotel Presidentissä (Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki). Seminaari alkaa perjantaina 24.11. klo 13, Vuoden yhteiskuntatieteilijän julkistaminen on noin klo 15.30. Ohjelma

Lisätietoja:

Vuoden yhteiskuntatieteilijä Koko Hubara, koko@ruskeattytot.fi

Puheenjohtaja Antton Rönnholm, 040 506 7676

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Kati Ahtiainen
kati.ahtiainen@yhteiskunta-ala.fi
p. 050 3013 998

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry
Mikonkatu 8 A
00100 Helsinki

010 231 0350https://yka.fi/

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut (YKA) on uuden aikakauden ammattiliittojen edelläkävijä. Akavalainen YKA toimii yhteiskunnallisella alalla työskentelevien, korkeakoulututkinnon suorittaneiden ja alan opiskelijoiden ammatillisena etujärjestönä. Olemme jäsenen kumppani hänen urallaan ja tuemme jäsenen kehittymistä, uramahdollisuuksia sekä oikeuksia, jotta hän voi keskittyä tekemään työtään. Liitossa on runsaat 12 000 jäsentä. YKA täyttää tänä vuonna 70 vuotta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

Kysely: Puolet kuntien ja hyvinvointialueiden ykalaisista kokee itsensä henkisesti uupuneeksi työssään vähintään viikoittain – hyvä työyhteisö auttaa jaksamaan25.4.2024 10:55:23 EEST | Tiedote

Kuntasektorin ja hyvinvointialueiden henkilöstövaje näkyy kuormittumisena ja työajan ulkopuolella tehtävänä työnä, selviää Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen maaliskuussa 2024 toteuttamasta kyselystä. Korvauksetonta työtä työtehtävistä suoriutuakseen on viimeisen vuoden aikana tehnyt vähintään viikoittain joka viides kyselyyn vastanneista kunnissa, kuntayhtymissä ja hyvinvointialueilla työskentelevistä ykalaisista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye