Paneelikeskustelu 11.4. Tiedekulmassa: Politisoitunut uskonto Putinin Venäjällä?
Ainakin viisi vuotta lisää Putinia. Mitä se merkitsee uskonnolle Venäjällä? Tuleeko Venäjän ortodoksisesta kirkosta yhä etuoikeutetumpi? Tarkoittaako se muiden uskonnollisten yhteisöjen sortoa? Antaako uskonto oman panoksensa yhä länsimaisvastaisemman ja konservatiivisemman suuntauksen vahvistumiseen venäläisessä yhteiskunnassa? Olemmeko vain tarkkailijoita, vai onko jotakin tehtävissä? Mitä voimme tehdä estääksemme idän ja lännen välisen kulttuurisen ja poliittisen kuilun syventymisen? Neljä asiantuntijaa käsittelee näitä tärkeitä kysymyksiä erilaisista näkökulmista.
Paneelikeskustelu Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4) keskiviikkona 11.4. klo 15–17. Mukana keskustelemassa:
- entinen Suomen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen
- Postdoctoral researcher Heta Hurskainen, Itä-Suomen yliopisto
- vieraileva tutkija, Itä-Euroopan kirkkohistoriaan erikoistunut Katharina Kunter, Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta
- vanhempi tutkija Jussi Lassila, Ulkopoliittinen instituutti
Juontaja: dosentti Tuomas Heikkilä, kirkkohistorian osasto, Helsingin yliopisto.
Paneelin puheenjohtajana toimii yliopistonlehtori Maija Penttilä teologisesta tiedekunnasta.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
***
Lisätietoja: kirkkohistorian yliopistonlehtori, dosentti Tuomas Heikkilä, tuomas.m.heikkila@helsinki.fi, +358 2941 23070
Järjestäjä: Teologinen tiedekunta, kirkkohistorian osasto
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Pekka RautioViestinnän asiantuntija
Puh:+358 50 415 5531pekka.rautio@helsinki.fiTietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Luonnontieteellisen keskusmuseon tutkijat löysivät yli 150 tieteelle uutta lajia vuonna 202429.4.2025 07:15:00 EEST | Tiedote
Suuri osa maapallon eliölajeista on vielä tuntemattomia. Tutkimustieto lajeista ja niiden välisistä suhteista, levinneisyysalueista ja elintavoista auttaa ymmärtämään paremmin maapallon monimuotoisuutta ja suojelutarpeita.
Kylmään sopeutuneet lajit väistyvät lämpimään sopeutuneiden tieltä24.4.2025 08:12:47 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkimus osoittaa, että ilmaston muuttuessa lämpimään ilmastoon sopeutuneet lajit, kuten tietyt linnut ja perhoset, ovat yleistyneet Suomessa. Samaan aikaan viileään ilmastoon sopeutuneet lajit ovat vähentyneet ja siirtyneet pohjoisemmaksi.
Suomalaisten turvallisuuskäsitykset ovat sopeutuneet maailmanpolitiikan myllerrykseen24.4.2025 07:01:00 EEST | Tiedote
Suomalaisten suhtautuminen puolustuspolitiikkaan on muuttunut huomattavasti Suomen Nato-jäsenyyttä seuranneen kahden vuoden aikana. Nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa suomalaiset mieltävät Nato-jäsenyyden edelleen laajasti (80 %) Suomen turvallisuutta vahvistavaksi tekijäksi.
Suomalaiset yliopistot käynnistävät Saudi-Arabiassa laajan opettajien täydennyskoulutusprojektin23.4.2025 10:12:31 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+, Itä-Suomen yliopisto ja Turun yliopisto käynnistävät huhtikuussa 2025 uuden kolmivuotisen opettajien täydennyskoulutusprojektin Saudi-Arabiassa.
Kutsu medialle: Tule seuraamaan Viikin tutkimustilan lehmien keväistä laitumellelaskua 3.5.!22.4.2025 11:44:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopisto, Valio ja maatalousylioppilaiden yhdistys Sampsa kutsuvat median edustajat osallistumaan Suomen akateemisimpien lehmien laitumellelaskuun Suomen urbaaneimmalle maatilalle.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme