Mielenterveysseura on avannut Arabiankielisen kriisipuhelimen
Kriisitilanteessa, esimerkiksi itsetuhoisissa ajatuksissa, on tärkeä saada nopeasti keskusteluapua. Turvapaikkaprosessiin ja ylipäätään kotoutumiseen sekä yhteiskuntaan sopeutumisen haasteisiin voi liittyä epävarmuutta ja stressiä, jotka kuormittavat mielenterveyttä. Toivottomuudesta kertovat muun muassa vastaanottokeskuksissa tapahtuneet itsemurhat ja itsemurhayritykset.
”Arabian kielellä tarjolla olevaa valtakunnallista puhelinapua kriiseissä olevalle ei ole ollut Suomessa aiemmin saatavilla. Kansainvälisestikin arabiankielinen kriisipuhelin on harvinainen. Tieto uudesta Kriisipuhelimesta leviää nyt sosiaalisessa mediassa. Kriisipuhelimeen voi soittaa myös Whatsappin ja Viberin välityksellä, jolloin soittajalle ei koidu kuluja”, kertoo kriisipuhelintoiminnan päällikkö Susanna Winter Suomen Mielenterveysseurasta.
”Psyykkisesti kuormittunut voi eristäytyä omaan kotiinsa ja vältellä sosiaalisia kontakteja, erityisesti jos kieli ja kulttuuri ovat vieraita. Silloin on erityisen vaikeaa hakea ja löytää apua. Puhelimitse tarjottava apu tavoittaa, myös yksin kotona pienten lasten kanssa olevat. Keskusteluapu on helppo myös luku- ja kirjoitustaidottomalle.”
Mielenterveysseura on ylläpitänyt Kriisipuhelinta suomen kielellä vuodesta 1970. Vastattuja puheluja on yli miljoona. Kriisipuhelimessa on alusta asti vastannut sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ja koulutettuja vapaaehtoisia. Myös kuukauden auki olleeseen Arabiankieliseen kriisipuhelimeen tullaan kouluttamaan vapaaehtoisia päivystäjiä.
Arabiankielinen kriisipuhelin
- Numero 040 195 8202
- Linjalle voi soittaa myös Whatsappin ja Viberin välityksellä
- Päivystysajat : ma,ti,to,pe klo 11-15 ja ke klo 18-22
- Soittaa voi myös englanniksi
- Soittaa voi nimettömänä
- Arabiankieliset verkkosivut: www.mielenterveysseura.fi/azma
Kriisipuhelin suomen kielellä
- Numero 010 195 202
- Päivystysajat arkisin klo 9.00–07.00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00–07.00.
- Soittaa voi nimettömänä
- Verkkosivut: www.mielenterveysseura.fi/kriisipuhelin
Kaikki keskustelut Kriisipuhelimessa ovat aina luottamuksellisia ja päivystäjiä sitoo vaitiolovelvollisuus.Suomen Mielenterveysseura ei peri asiakkailtaan puhelumaksuja. Kaikki soittajalle tulevat kulut kriisipuhelimeen soittamisesta ovat puhelinoperaattorien perimiä.
Lisätietoja
Susanna Winter, kriisipuhelintoiminnan päällikkö
040 587 5197
susanna.winter@mielenterveysseura.fi
Avainsanat
Tietoja julkaisijasta
Suomen Mielenterveysseura tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. Mielenterveysseura puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Seura koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. Mielenterveysseuran toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIELI ry vetoaa hallitukseen kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytysten turvaamiseksi28.4.2025 09:36:03 EEST | Tiedote
Hallituksen päättämät leikkaukset sosiaali- ja terveysjärjestöjen valtionavustuksiin tulevat olennaisesti heikentämään järjestöjen kykyä vahvistaa terveyttä ja hyvinvointia Suomessa. Leikkaukset ennaltaehkäisevästä työstä eivät säästä, vaan aiheuttavat jatkossa lisäkustannuksia yhteiskunnalle. Lisäleikkausten sijaan jo päätettyjen leikkausten kokonaisvaikutukset on arvioitava ja järjestöjen työhön vaikuttavat muutokset valmisteltava yhteistyössä, jotta muutosten kielteiset vaikutukset yhteiskuntaan ja väestön hyvinvointiin jäävät mahdollisimman pieniksi.
Työyhteisössä on hyvä varautua surevan kohtaamiseen jo ennalta22.4.2025 10:00:00 EEST | Tiedote
Surukonferenssi alkaa torstaina. Konferenssissa käsitellään tänä vuonna surun kohtaamista työssä.
Järjestöjen mahdollisuus auttaa ihmisiä on turvattava14.4.2025 09:49:05 EEST | Tiedote
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen valtionavustuksista on päätetty leikata kolmannes. Lisäleikkaukset puoliväliriihessä aiheuttaisivat vakavia heikennyksiä hyvinvointiin ja murentaisivat kansalaisyhteiskuntaa.
MIELI Kriisipuhelimeen vastattiin viime vuonna ennätykselliset 100 000 kertaa27.1.2025 03:00:00 EET | Tiedote
Vuonna 2024 MIELI Kriisipuhelimessa ihmisten hätään pystyttiin vastaamaan aikaisempaa useammin. Tämän mahdollisti vapaaehtoisten vastaamien puhelujen määrän kasvu. Jatkossa vapaaehtoisten määrää pyritään lisäämään entisestään valtakunnallisella verkkokoulutuksella.
Hallituksen alkoholipolitiikka on riski mielenterveydelle20.1.2025 07:00:00 EET | Tiedote
Alkoholin saatavuuden lisääminen todennäköisesti pahentaa mielenterveyden ongelmia. MIELI ry on laatinut politiikkasuositukset, joilla voidaan vähentää alkoholin haittoja mielenterveydelle.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme