Vetter Communications Oy

Ensimmäinen suomalainen ARC-naisisto valmiina purjehtimaan Atlantin yli

Jaa
Suomalainen Ocean Ladies -tiimi valmistautuu ylittämään Atlantin ensimmäisenä suomalaisena naisistona ARC-purjehduskilpailussa (Atlantic Rally for Cruisers). Marraskuussa 2018 alkavalle valtameripurjehdukselle lähtee yhdeksän naista, joista yksikään ei ole ammattipurjehtija.
Marraskuussa 2018 alkavalle valtameripurjehdukselle lähtevistä naisista yksikään ei ole ammattipurjehtija. Kuvaaja: Johanna Sandin
Marraskuussa 2018 alkavalle valtameripurjehdukselle lähtevistä naisista yksikään ei ole ammattipurjehtija. Kuvaaja: Johanna Sandin

Olemme ihan tavallisia mimmejä, mammoja ja yksi mummi. Ikähaitarimme on 46-72 vuotta. Olemme naisia, joita yhdistää ehkä hieman epätavallisempi haave – haluamme ylittää Atlantin”, naisiston kippari Raija Alapeteri kertoo. 

Naisten valmistautuminen Atlantin ylitykseen on kestänyt puolitoista vuotta. Tammikuussa 2017 naisistolla ei ollut vielä venettä eikä tarvittavia valtamerivarusteita. Nyt s/y Ocean Lady, suomalaisvalmisteinen Swan 441 -vene, on saatu valmisteltua ylitystä varten. Vene on hieman alle 14 metriä pitkä ja noin 4 metriä leveä.

Kilpailu alkaa Espanjan Las Palmasista ja päättyy Karibian St. Lucialle. ”Pelkästään purjehtiminen kotivesiltä starttiviivalle kestää useita viikkoja, matkaa sinne on noin 3000 merimailia. Hankkeemme on vaatinut myös monien osaamisalueiden päivittämistä ja kertaamista. Turvallisuusasiat, navigointi, Atlantin tuulet, sään tulkinta, teknisten laitteiden huolto, kovan kelin taidot, ongelmanratkaisukyky, psyyke ja fyysinen kunto sekä tiimin toimivuus ovat asioita, joiden on oltava kohdallaan kisaan lähdettäessä. Nämä osaprojektit pitävät tiimimme erittäin kiireisenä kilpailun starttiin asti. Voi todellakin sanoa, että juttumme on suunnattomasti suurempi kuin Atlantin ylittämiseen tarvittavat muutama viikkoa,” Alapeteri summaa. 

Venevalinta kuvastaa myös naisiston halua viedä suomalaisuutta maailmalle: ”Haluamme viedä suomalaista innostuneisuutta, sisua ja naisenergiaa maailman merille. Tavoitteenamme on rohkaista naisia uskomaan itseensä ja tekemään haaveista totta. Yhdessä olemme enemmän ja yhdessä saavutamme enemmän!”

ARC-kilpailu kestää noin kolme viikkoa ja siihen osallistuu yli 200 venekuntaa. Matkaa kilpailulle kertyy 2700 merimailia. S/y Ocean Lady starttaa matkalleen 25.8. Helsingistä, ja kilpailun virallinen lähtö tapahtuu 25.11.2018.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Jutta Vetter
Vetter Communications Oy
press@vetter.fi
 

Pressikuvat ja muuta taustatietoa:
http://www.oceanladies.fi
http://www.oceanladies.fi/media/

 

Avainsanat

Kuvat

Marraskuussa 2018 alkavalle valtameripurjehdukselle lähtevistä naisista yksikään ei ole ammattipurjehtija. Kuvaaja: Johanna Sandin
Marraskuussa 2018 alkavalle valtameripurjehdukselle lähtevistä naisista yksikään ei ole ammattipurjehtija. Kuvaaja: Johanna Sandin
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vetter Communications Oy
Vetter Communications Oy
Kuninkaankatu 30 A, 2. krs
33200 TAMPERE

http://www.vetter.fi

Vetter Communications Oy on tamperelainen viestintätoimisto, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia palveluja yritysmaailman viestintä- ja mediatiedotustarpeisiin suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, saksaksi, espanjaksi, ranskaksi ja italiaksi. 


Yhtiö osallistuu monipuolisesti myös operatiiviseen toimintaan asiakkaidensa kansainvälisissä suhteissa, ja viestintää hoidetaan luonnollisena osana asiakkaiden myyntiprosessia.

Asiakkaina on liike-elämän toimijoita monelta eri sektorilta, muun muassa kotimaisia ja kansainvälisiä IT-taloja, tekniikan ja teollisuuden toimijoita, asianajotoimistoja, ilmailualan edustajia sekä kulttuurialan toimijoita.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vetter Communications Oy

Suomalaiset B2B-ohjelmistoyhtiöt Pohjoismaiden optimistisimpia: 70 % uskoo kasvun kiihtyvän tänä vuonna10.5.2024 10:30:00 EEST | Tiedote

Pohjoismaiden suurin B2B-ohjelmistoalan sijoitusyhtiö, suomalaisen Valonan (ent. M-Brainin) pääomistaja Monterro on julkaissut vuosittaisen tutkimuksensa. Siinä tarkastellaan pohjoismaisten B2B SaaS-ohjelmistoalan yritysten tilaa. Tutkimusta esitellään Monterron Nordic Software Tour -kiertueella, joka saapuu ensi viikolla Suomeen: Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun ja Ouluun. Yhtiö haluaa löytää kiehtovia suomalaisia SaaS-yhtiöitä.

Tamperelainen tehoelektroniikkayritys MSc laajentaa toimintaansa vetymarkkinoille7.3.2024 10:15:00 EET | Tiedote

Tampereen Messukylässä toimiva MSc on yli 35 vuoden ajan valmistanut konverttereita vaativaan rautatiekäyttöön, teollisuuden erikoislaitteisiin sekä uusiutuvan energian tuotannon ja varastoinnin tarpeisiin. MSc:n kansainvälisiin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Deutsche Bahn, Skoda-Transtech, General Electric ja ABB. Yrityksen tuotteista yli puolet menee vientiin. Nyt tamperelaisyhtiö laajentaa toimintaansa vetymarkkinoille valmistamalla konverttereita vedyn tuotannossa tarvittaviin elektrolyysereihin.

Suomeen on rakentumassa uudenlainen IT-yritysrypäs24.1.2024 10:15:00 EET | Tiedote

Suomeen rakennetaan parhaillaan uudenlaista IT-alan yritysrypästä. Krosswise-nimisen emoyhtiön alle rakentuvan kokonaisuuden tytäryhtiöistä jokainen keskittyy tarkoin valittuihin toimialoihin. Yhteistyön takana on useita kotimaisia digialan konkareita Matti Ristimäen johdolla sekä sijoittajana teknologiayhtiö Reaktor. Yritysrypäs on lähtöisin Tampereelta, ja suunnitelmissa on toimisto myös Helsinkiin vielä tämän vuoden aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye