Vaasan Sähkö Oy

Lisääntynyt energianmyynti nostatti Vaasan Sähkön liikevaihtoa

Jaa
Vuoden 2018 kahden ensimmäisen kvartaalin aikana Vaasan Sähkö -konsernin liikevaihto oli 72,1 M€ liikevoiton ollessa 8,9 M€. Liikevaihto nousi 5,4 prosenttia edellisvuoden samaan jaksoon verrattuna. Jo ennestään hyvällä tasolla ollut omavaraisuusaste nousi parin prosenttiyksikön verran ollen 55,6 %.

Konsernin tulosta rasitti Seinäjoen voimalaitoksen omistusjärjestelyistä johtuva viiden miljoonan euron kertaluontoinen sähkönhankintakulu, joka tuloutuu takaisin konsernille seuraavan kolmen vuoden aikana. Ilman kyseistä kulua konsernin vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi noin kaksi miljoonaa euroa.

Energianmyynti

Sähköenergiaa myytiin tammi–kesäkuussa yhteensä 927 GWh, eli hieman yli 4 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Kaukolämpöä myytiin vuoden ensimmäisellä puoliskolla yhteensä 412 GWh. Kasvua tuli edellisvuoteen nähden lämmön myynnissä yli 3 prosenttia.

Sähkönsiirto

Tammi–kesäkuussa siirretyn sähkön kokonaismäärä oli 540 GWh, mikä on hieman yli 2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Sähkön toimitusvarmuus säilyi hyvällä tasolla ja katkoja toimituksessa oli edellisvuotta vähemmän.

- Kylmä alkuvuosi ja muuttunut markkinatilanne näkyy alkuvuoden tunnusluvuissa, toimitusjohtaja Hannu Linna toteaa.

- Energianmyynti on kääntynyt kasvuun ja sähkömarkkinahinnat ovat nousseet.

Vaasan Sähkö -konserni

1–6/2018

1–6/2017

Liikevaihto M€

72,1

68,5

Liikevaihdon muutos %

5,4

-4,9

Liikevoitto M€

8,9

11,6

Liikevoitto %

12,4

16,9

Investoinnit M€

7,1

6,6

Omavaraisuusaste %

55,6

53,4

 

   

Sähkön myynti GWh

927

888

Kaukolämmön myynti GWh

412

399

Sähkönsiirto GWh

540

526

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö sekä verkkourakointi. Konserniin kuuluu kaksi tytäryhtiötä: Vaasan Sähköverkko Oy sekä Oy RAVERA Ab. Konsernissa työskentelee noin 150 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2017 oli noin 130 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Sähköverkko pyytää kommentteja sähköverkon kehittämissuunnitelmaan17.5.2024 07:02:00 EEST | Tiedote

Vaasan Sähköverkko on laatinut verkon kehittämissuunnitelman, jossa esitetään, miten alueen sähköverkkoa aiotaan kehittää tulevina vuosina. Suunnitelma perustuu arvioihin erilaisista yhteiskunnallisista muutostekijöistä, kuten vihreän siirtymän edistymisestä sekä alueen väestön, palveluiden ja teollisuuden kehittymisestä. Merkittäviä tekijöitä ovat myös lämmityksen ja liikenteen sähköistyminen sekä sähkön pientuotanto. Suunnitelmaa voi kommentoida toukokuun loppuun saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye