Oppiminen ja tulevaisuuden taidot esillä Tiedekulmassa marraskuussa

Millaista koulutusta tarvitaan, jotta osaisimme valjastaa uudet teknologiat käyttöömme? Mitä kaikkien tulisi tietää neuroverkoista ja algoritmeista? Mitä Suomen koulutusvienti on nyt ja mitä sen pitäisi olla? Tällaisia kysymyksiä pohditaan Tiedekulman Smart as HEL -tapahtumissa marraskuussa, kun teemana on tulevaisuuden oppiminen ja digitalisaatio.
Digivanhempien terapiaillassa pohditaan, mikä on nykyajan kasvattajan rooli. Vanhemmat kutsutaan purkamaan huolia yhdessä kasvatusalan asiantuntijoiden kanssa.
Tiedekulman iltakoulussa tutkijat opettavat, mitä emme päässeet koulussa pänttäämään, vaikka olisi kannattanut: mitä kaikkien pitää tietää ilmastonmuutoksesta, miten biologinen sukupuoli määräytyy ja kuinka empatiataitoja voi kehittää?
Lapset pääsevät kokeilemaan leikin avulla uusia, Helsingin yliopistossa kehitettyjä oppimisen tapoja.
Smart as HEL -tapahtumissa lavalle nousevat muun muassa kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka, varhaiskasvatuksen professori Mirjam Kalland, opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ja kansanedustaja Pilvi Torsti, joka on yksi HEI Schoolsin perustajista.
Tiedekulman tapahtumiin on vapaa pääsy. Tapahtumia voi seurata myös verkossa livestriiminä tai jälkikäteen tallenteena.
Ohjelma
Ma 5.11. klo 17 Ihmisen osa
Ke 7.11. klo 17 Tekoäly nyt
To 8.11. klo 17 Digivanhempien terapiailta
Ti 13.11. klo 13–17 Värkkää ja törkkää
Ti 13.11. klo 17 Play to Learn
Ke 14.11. klo 17 Tätä et oppinut koulussa
To 15.11. klo 17 Maailma tarvitsee opetuksen
Pe 16.11. klo 17.30 Pub quiz: Smartass
Seuraa Tiedekulmaa sosiaalisessa mediassa:
https://www.facebook.com/tiedekulma
https://twitter.com/tiedekulma
https://www.instagram.com/tiedekulma/
#smartashel
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tiedekulman ohjelma: mediatuottaja Laura Honkimäki, puhelin 050 311 7998, laura.honkimaki@helsinki.fi
Viestinnän asiantuntija Suvi Uotinen, puhelin 050 329 0914, suvi.uotinen@helsinki.fi
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Viikin lehmät kirmasivat laitumelle – lataa riemukkaat videot median käyttöön!3.5.2025 13:26:46 EEST | Tiedote
Suomen urbaaneimmat lehmät ovat kirmanneet iloiten laitumelle Viikin tutkimustilalla ensimmäisen kerran talven jälkeen. Perinteikäs koko perheen tapahtuma keräsi yleisöä laitumen laidalle Helsingin maantieteelliseen keskipisteeseen lauantaina 3.5. arviolta 6 000 henkeä.
Polttavaa tiedettä, viileitä tanssimuuveja – Suomeen voitto kansainvälisessä tiedeviestintäkilpailussa2.5.2025 13:17:05 EEST | Tiedote
Sulo Roukan ja monitaiteellisen tiimin tanssiaskeleet toivat voiton arvostetun Science-lehden Dance Your Ph.D. -kilpailussa.
Luonnontieteellisen keskusmuseon tutkijat löysivät yli 150 tieteelle uutta lajia vuonna 202429.4.2025 07:15:00 EEST | Tiedote
Suuri osa maapallon eliölajeista on vielä tuntemattomia. Tutkimustieto lajeista ja niiden välisistä suhteista, levinneisyysalueista ja elintavoista auttaa ymmärtämään paremmin maapallon monimuotoisuutta ja suojelutarpeita.
Kylmään sopeutuneet lajit väistyvät lämpimään sopeutuneiden tieltä24.4.2025 08:12:47 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkimus osoittaa, että ilmaston muuttuessa lämpimään ilmastoon sopeutuneet lajit, kuten tietyt linnut ja perhoset, ovat yleistyneet Suomessa. Samaan aikaan viileään ilmastoon sopeutuneet lajit ovat vähentyneet ja siirtyneet pohjoisemmaksi.
Suomalaisten turvallisuuskäsitykset ovat sopeutuneet maailmanpolitiikan myllerrykseen24.4.2025 07:01:00 EEST | Tiedote
Suomalaisten suhtautuminen puolustuspolitiikkaan on muuttunut huomattavasti Suomen Nato-jäsenyyttä seuranneen kahden vuoden aikana. Nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa suomalaiset mieltävät Nato-jäsenyyden edelleen laajasti (80 %) Suomen turvallisuutta vahvistavaksi tekijäksi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme