Jyväskylän yliopisto

Informaatioteknologian tiedekunnan oppimisympäristö TIM jaetulle ykkössijalle

Jaa
Informaatioteknologian tiedekunnassa kehitetty oppimisympäristö TIM voitti jaetun ykkössijan vuoden 2019 paras digitaalinen oppimisratkaisu -kilpailun oppilaitossarjassa.

Vuoden 2019 parasta digitaalista oppimisratkaisua etsineen eEemeli-kilpailun tulokset julkistettiin ITK2019-konferenssissa 21.3.2019 Hämeenlinnassa. Oppilaitossarjassa pääpalkinto jaettiin kahdelle. Voittajiksi nousivat Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta, tuotteellaan TIM (The Interactive Material) sekä Turun yliopiston oppimisanalytiikan keskus, tuotteellaan ViLLE.

Voittajatuotteissa mahdollisuuksia yksilölliseen oppimiseen

Vuoden 2019 eEemeli-kilpailun teemana oli oppimisen yksilöllistäminen. Kilpailussa haettiin innovatiivisia, sisällöltään ja toiminnallisuudeltaan laadukkaita oppimista edistäviä tuotteita ja palveluita kahdessa sarjassa.

Suomen eOppimiskeskus ry järjesti eEemeli-kilpailun tänä vuonna jo 18. kerran. 

Mikä on TIM?

TIM on dokumenttipohjainen interaktiivisten oppimateriaalien tuottamisympäristö. TIMillä voi tehdä kaikki tietyn kurssin opiskeluun liittyvät asiat mm. luoda interaktiiviset oppimateriaalit ja muokata niitä, vaikka kesken oppitunnin. Ympäristössä hoituvat myös opiskelijoiden tehtävät, tentit, opettajan palaute, pisteytys ja tarvittaessa vertaisarviointi.

Nykyiset materiaalit ovat menneet kamaliksi linkkisotkuiksi, joista juonen löytäminen on vaikeaa. Tavoitteena on palata takaisin kirjamaiseen mietittyyn järjestykseen. Sellaiseen, josta tietää, että materiaalin läpi käytyään, on asiasta jonkinlainen kokonaiskuva. TIMissä kirjaan lisätään vielä välitön vuorovaikutus.

Katsoaksesi videon lähteestä kurssit.it.jyu.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Mikä on TIM? -lyhyt esittely

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesa Lappalainen
lehtori
Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta
vesa.t.lappalainen@jyu.fi
puh. 040 805 3277

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Koneoppiminen auttaa ennustamaan ylipainoa ja kestävyyskuntoa - apua ennaltaehkäisevien hoitojen kehittämisessä22.2.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Jyväskylän yliopistossa tehdyssä väitöstutkimuksessa selvitettiin tekoälyn ja koneoppimisen mahdollisuuksia kestävyyskunnon ja ylipainon ennustamisessa sekä henkilökohtaisen terveysindeksin kehittämisessä. Kokonaisuutena koneoppiminen mahdollistaa yksilölle parempien hoitomuotojen valitsemisen sekä hoitojen kehittämisen ennaltaehkäisevämpään suuntaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye