Parempi avioliitto ry

Parisuhdetohtori suosittelee: Lomalle parisuhdehuollon kautta

Jaa
Parisuhteen käsittelemättömät ristiriidat kärjistyvät usein lomalla. Siksi lomakauden aloittaminen parisuhteen hoitamisella parantaa kesälomakokemusta, vähentää stressiä ja lisää kiintymystä.
Hyvin yhdessä vietetty loma on kuin suhteen henkivakuutus, kiteyttää parisuhdetohtori Hanna Ranssi-Matikainen. (kuva: Jani Laukkanen)
Hyvin yhdessä vietetty loma on kuin suhteen henkivakuutus, kiteyttää parisuhdetohtori Hanna Ranssi-Matikainen. (kuva: Jani Laukkanen)

Lapsiperheissä arkea eletään usein lasten ehdoilla. Vaikkei lapsia olisikaan, loman kynnyksellä odotukset parisuhdetta kohtaan ovat tapissaan. Suomessa avioeropiikit osuvat tammikuulle ja elokuulle, heti lomien jälkeen. Siksi hyvin yhdessä vietetty loma on kuin suhteen henkivakuutus. Jos tunnekuormaa ei saada loman aluksi purettua, koko loma saattaa mennä toisen syyttelyksi.

“Pitkissä ja onnellisissa suhteissa on onnettomien suhteiden lailla tunneyhteyden katkoksia, vaikeuksia ja ristiriitoja. Yksi ero kuitenkin löytyy: onnellisiksi koetuissa suhteissa on kyky palata tunneyhteyteen katkoksen jälkeen”, sanoo aiheesta väitellyt Parempi avioliitto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen.

Pettymys ja kipu suhteessa ovat usein seurausta kommunikaation puutteesta.

Molemmilla puolisoilla on tarve ja oikeus tulla kuulluksi. Myötäelävä kuunteleminen kannattaa: vain kuulluksi tullut voi kuunnella ja kuulla.

Miten sitä voisi arjessa lisätä? “Suosittelen arkista tekemistä kuten yhteisiä kauppareissuja, läheisyyttä, rauhallisia aamukahveja kaksin tai esimerkiksi parisuhdetapahtumaan osallistumista heti loman aluksi. Rimaa kannattaa laskea siten, että kiinnittää erityisesti huomiota pieniin onnelliseksi tekeviin asioihin”, vinkkaa parisuhdetohtori.

 Parisuhdeleiri voi pysäyttää eroaikeet

Parempi avioliitto ry on järjestänyt parisuhdetapahtumia ympäri Suomen jo 45 vuoden ajan. Niille on osallistunut kymmeniä tuhansia suomalaisia, ja tulokset ovat vaikuttavia:

“Joka vuosi saamme useita viestejä, miten leirille osallistuminen on ehkäissyt eroja tai pysäyttänyt jo vireillä olleen eroprosessin. Parisuhteen vuosihuolto pitäisi kuulua jokaiseen suhteeseen. Kursseilta saa konkreettisia työkaluja paikata vuosien mittaan suhteeseen tulleita lommoja, haavoja tai vain löytää uutta kipinää”, kuvaa Ranssi-Matikainen.

Parisuhdetapahtumissa päällimmäiset asiat ja tunteet voi purkaa turvallisessa ympäristössä, ohjatusti vertaisryhmissä. Sen jälkeen lomakin maistuu paremmalta.

Parisuhdetohtorin viisi lomavinkkiä

  1. Pitäkää toisianne kesän tärkeimpänä ihmisenä.
  2. Aloittakaa loma-aamut yhdessä. Lämmin kahvikuppi kertoo rakkaudesta lempeästi.
  3. Muistelkaa yhdessä myönteisiä seksikokemuksianne. Läheisyys ja kipinä viriävät omalla painollaan, kun siihen avautuu mahdollisuus.
  4. Puhukaa kunnioittavasti. Kauniit sanat, asioiden keskittynyt kuunteleminen sekä sipaisut ohimennen tekevät lomalla onnelliseksi.
  5. Aloittakaa loma parisuhdetapahtumalla. Suhde kaipaa auton, puutarhan ja talon tavoin säännöllistä perushuoltoa.

Kesän leirejä: 

Paremman avioliiton perheleiri Pieksämäellä 6.-13.7.2019

Levi Cross -parisuhde- ja perheleiri Kittilässä 20.-27.7.2019

Lempeä lakeudella -avioparikurssi Lapualla 30.8.-1.9.2019

Lisätietoja kursseista: www.parempiavioliitto.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot medialle ja materiaalipyynnöt:


Toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen,
hanna.ranssi-matikainen@parempiavioliitto.fi / 050 462 1543

Kuvat

Hyvin yhdessä vietetty loma on kuin suhteen henkivakuutus, kiteyttää parisuhdetohtori Hanna Ranssi-Matikainen. (kuva: Jani Laukkanen)
Hyvin yhdessä vietetty loma on kuin suhteen henkivakuutus, kiteyttää parisuhdetohtori Hanna Ranssi-Matikainen. (kuva: Jani Laukkanen)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Parempi avioliitto ry
Parempi avioliitto ry
Järvenpääntie 640
04400 Järvenpää

https://parempiavioliitto.fi

Parempi avioliitto ry

Edistämme perheiden hyvinvointia puolisoiden välistä suhdetta ja yksilöllistä kasvua tukemalla. Tarjoamme taitoja ja työkaluja parisuhteensa kehittämisestä kiinnostuneille. Järjestämme parisuhdetapahtumia sekä tarjoamme tukipareja kriisissä oleville pareille. Toimintamme perustuu vertaistukeen. Koulutamme vertaisryhmien ohjaajia, tukipareja ja luennoitsijoita valtakunnalliseen parisuhdetyöhön. Kurssit ovat vapaan sivistystyön koulutusta, jota järjestetään yhteistyössä kansanopistojen kanssa. Vuosittain tapahtumiin osallistuu yli 1200 paria.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Parempi avioliitto ry

Toivoa ja voimavaroja yli 300 parille – Valtakunnallinen tukiparihanke sai jatkorahoituksen5.12.2018 10:44:38 EET | Tiedote

Jo yli 300 paria on saanut apua parisuhdekriisiinsä Parempi avioliitto ry:n tukiparitoiminnasta. STEA:n tänään julkaiseman avustusehdotuksen mukaan valtakunnallinen tukiparihanke saa jatkorahoituksen. Kolmivuotisen (2016-2018) valtakunnallisen tukiparihankkeen viimeinen vuosi on päättymässä. Sosiaali- ja terveysministeriö päättää myönnettävistä avustuksista tammi-helmikuussa 2019.